Доц. Гломб: Ваксината не предпазва на 100% от инфектиране

Няма ясен критерии за ефективността на антителата
12 ное 2021 19:00, Ния Христова
82
Доц. Гломб: Ваксината не предпазва на 100% от инфектиране
Снимка: БГНЕС
"Наличието на антитела не е постоянен фактор, като няма ясен критерии каква е стойността, която прави антителата гаранция за безопасност". 
 
Това каза в ефира на Нова тв доц. Любомира Николаева-Гломб от Националния център по заразни и паразитни болести. 
 
"Ваксината предпазва от тежко протичане на заболяването и фатален край. Не предпазва на 100% от инфектиране, но шансът това да се случи е значително по-малък, отколкото при неваксинирани и непреболедували. Срещалите се с вируса е добре да поставя ваксина между три и шест месеца след преболедуване", обясни тя. 
Още по темата
 
Доц. Николаева обясни, че новият "Делта плюс" вариант се разпространява по-бързо и засяга повече млади хора. 
 
"Разпространява се с 10% по-бързо от останалите варианти на инфекцията. При него се образуват много така наречени "семейни огнища"- ако някой в нашето обкръжение е болен, вероятността да зарази всички покрай него е много голяма. Маските, разбира се намаляват този шанс с около 60%, но 100-процентова защита няма", допълни специалистът. 
 
"Поредната четвърта вълна, в която се намираме в момента се характеризира с много по-скорошно влошаване, между 7-10 дни", каза още доц. Любомира Николаева-Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От доцент Глъмб акълне щем
75
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 2 години
Доцент Бла, Бла... То не ви ли стана ясно че вируса на признава ваксините ви и се движи свободно. Играете си с процентите както си искате. Статистиката ви е нагаждане според желания резултат. Ако застрашени са10% защо ще бодете поголовно всички с недоказани ваксини? Алчни ***.
74
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Норвегия- последната седмица х 1500 средно дневно нови случаи . Вчера починали-1 човек. Направете си изводите! Ваксините спасяват!"Най-после едно разумно изказване сред помията от простащина!
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз вещица що не каже що не контролират колко антитела имат ваксинираните? Как ще се разбере дали действат ваксините като не се наблюдават и изследват опитните животни на които е поставена ваксина и участващи в третата фаза на изследването на ваксините? Така ще видим колко на брой им се отчитат развитите антитела и ще може да се сравняват с тези на неваксинираните. Ама май нещо ще лъсне измамата с ваксините. Иначе е лесно тестваш 10 000 ваксани с напълно завършен цикъл и толкова неваксани.
72
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гломб що пък вече не боледуваме от САРС- КОВ1 след като мина и замина за една година. До кога ще ни лъжете за Сарс Ков 2? Вируса приключи. Правите циркове от грип.
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз вирус е като книжен лъв,гледат го на картинка страшен и образа менят от мека тъкан до шип с тъкан протеин,а генетично пък никъде не се забелязва как създаден и участва даже във ваксината го няма в немощен вид,а заменен с друг тип,като някакви маймунски вируси различни как него страшни,а защо не крокодилски вируси с подобни функции как тях вършели на подобие него с тези вещества в смеси забъркани заменящи материята изпускаща ги с въздействието им от нея с гени на гените устроени у човеците.
70
4
 
5
 
! Отговори
амаха преди 2 години
И продължава да нарича препаратите "ваксини". Кой ѝ плаща? Дезинформатори като нея трябва да носят наказателна отговорност. А това, че не пазят на 100%, е ясно на всички, защото ТОВА НЕ СА ВАКСИНИ.
69
2
 
4
 
! Отговори
Любопитен преди 2 години
Тези,които употребяват често алкохол и са зависими от него се наричат алкохолици,има наркомани и т.н.Как ще се наричат зависимите от ваксини?Щото натам вървят нещата...
68
1
 
1
 
! Отговори
до сс преди 2 години
мерси боку.
67
1
 
21
 
! Отговори
SS преди 2 години
Честито на набодените !
66
2
 
26
 
! Отговори
За съжаление преди 2 години
влезеш ли в болница в България за каквото и да e и вече си почти пътник!Бялата мафия е опасна, за тях пациентът е единствено източник на пари...Няма морал, няма състрадание.
65
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Норвегия- последната седмица х 1500 средно дневно нови случаи . Вчера починали-1 човек. Направете си изводите! Ваксините спасяват!
64
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тая да отива в кратък болничен при Кунчев, продажни мерзавци
63
2
 
22
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Лошото е, че не предпазва и на 10%.
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко хора излъга и някои от тях вече са в гроба, а други са на път да ги последват. Един ден като искат да знаят на кого да търсят сметка , че са останали без син, дъщеря, брат, сестра, майка или баща да зная кого да търсят.
61
2
 
19
 
! Отговори
Менгела преди 2 години
Аман от тези ковид фашисти. По класическа дефиниция за ваксина, този генетичен препарат не е това, съвсем нещо ново е. Не предпазва, но ще преболедуваш леко, което означава работи на съвсем друг принцип. А какви са рисковете от този препарат?Тази госпожа е равно злодей като доктор Менгеле, просто да каже, който не по слаб, стар да участва в експеримента, здравите няма нужда...
60
2
 
19
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Доцент Гломб. Моля, ваксинирайте се по често на ден, че идва Коледа.
59
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По досегашните данни за България ваксините предпазват от заразяване около 80-85%. Този процент е различен за хората на различна възраст, но за статистика по възраст, нямам необходимите данни.
58
2
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Откога Гломб стана българска фамилия? Същата тази съвсем до скоро твърдеше, че експерименталните отрови са безопасни.
57
1
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
На практика за България липсват точни данни за ваксинирани, новозаразени, постъпили в болница и в интензивното или за починалите. Проблемът е, че близо половината български граждани са в чужбина и за тях няма информация колко са точно, ваксинирали ли са се, заразили ли са се и т.н.