ЕМА с нови препоръки за безопасност за COVID ваксините

Включени са и четирите ваксини, одобрени за употреба в ЕС
12 ное 2021 07:18, Ния Христова
22
ЕМА с нови препоръки за безопасност за COVID ваксините
Снимка: БГНЕС
Европейската агенция по лекарствата публикува нови препоръки, свързани с безопасността за ваксините срещу Covid-19, които са одобрени за употреба в страните членки на Европейския съюз, съобщи Ройтерс.
 
В препоръките се посочва, че има недостатъчно доказателства за възможна връзка между ваксинация с препаратите на „Пфайзер“/“Бионтех“ и на „Модерна“ и редки случаи на мултисистемен възпалителен синдром.
 
При ваксината на „Пфайзер“ продължава допълнителната оценка за възможна връзка между ваксината и случаи на миокардит и перикардит.
 
Агенцията посочи в листовката на ваксината на „АстраЗенека“ като възможен страничен ефект церебрална венозна синусова тромбоза. Има такива редки случаи, но без тромбоцитопения.
 
Не може да се направи връзка между приложението на ваксината на „Модерна“ и синдрома на капилярното изтичане.
 
Няма достатъчно доказателства и за възможна връзка между имунизация с ваксината на „Джонсън и Джонсън“ и менструални смущения или появата на мултисистемен възпалителен синдром, съобщи още европейският регулатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Баце ви Билчо преди 2 години
Айде сега сметайте и дайте статистика,че в Испания жените протекоха и спреха джонсъна и сега ще им турат една от файзера или модерната понеже"ваксините действат"и правят това за което са предназначени.Нищо,има вече лекарства които нефашистките държави ги признават.Отидете на мач в тия държави,зелен сертификат няма ви е необходимо.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се сетиха, когато ваксинираха над 70% процента от населението на Европа. Как мислите, дали сега ще кажат, че ваксините имат връзка с тежки странични ефекти?
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като я прочетох тая статия и много ми се прииска да се faксинирам... Някой да ме спре веднага:))
14
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз изслкарах въпросния синдром но не при ваксина а когато се заразих с Ковид.Буквално удря всеки идин орган плюс двойна бронхопневмония.Удари бъбреците и коремната стена със страшни болки.За десет дни отслабнах 7 кг.Общо лежах с треска 20 дни.Нека някой ми го описва пак като леко грипче!Ваксинирана съм след ваксината почти нямах симптоматика освен лека температура за 1 ден.Януари ще си направя трета доза,не ме бърка ако ще на шест месеца да си слагам ваксина.Няма по опасно от самата болест.
13
2
 
7
 
! Отговори
Папагал без Мозък преди 2 години
Как бе, КОВИД-Ваксините са Ефективни и БезОпасни! Тия ЕМА са Фалшиви Новини!!
12
6
 
24
 
! Отговори
ПОЛЗИТЕ>РИСКОВЕТЕ преди 2 години
Миокардит и перикардит, церебрална венозна синусова тромбоза, абе звучи по-добре от грип! Щом ще съм предпазен за няколко месеца от тежко преболедуване, какво толкова са малко сърдечни болести и тромбози? Освен това от телевизора ми казаха че са напълно абсолютно тотално безвредни и безопасни. Няма да ме излъжат я
11
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на фона на това някои ще ни карат да се ваксинираме насила! Задължителна ваксинация искат във Франция и то не само за възрастни, но и за деца! Май идва времето управляващите по света да бъдат пратени да хапват пасти Гелотен по френски!
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 13. Народ - или ***, както е казал поетът, чийто портрет размахвате по протести?
9
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментарите за Кунчев са безобразие! Само много лоши и злобни хора може да пишат така за болен човек, въпреки че не се знае какво точно се случва с него. Днес.бг да се вземе в ръце и да ги трие, както прави с доста по-безобидни коментари !
8
11
 
19
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Кунчев сам с три дози пфайзер доказа ефективността от ваксата. Смърррт това е . Кунчев вече е история.
7
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кат набодът всички тогава ще си кажат всички.
6
3
 
18
 
! Отговори
до6 преди 2 години
Колкото овчаря е загрижен за овцете си. Няма овце - няма стригане.
5
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички препоръки идват от СЗО, а основни спонсори на СЗО са фондовете на Бил Гейтс и Рокфелер. Поне мен това ме поставя нащрек. Съмнявам се Гейтс и Рокфелерови да са се загрижили за здравето на световното население.
4
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учените от 27-ми ЦНИИ на Министерството на отбраната на РФ създадоха уникална биологически активна добавка, способна да намали 16 пъти концентрацията на COVID-19 в организма на заболялите.
3
12
 
40
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Пак ще го напиша, понеже е изключително важно. Файцер тихичко добавиха tromethamine във "ваксината" за деца? Tromethamine is an acid base disorder agent that is FDA approved for the prevention of metabolic acidosis associated with certain conditions like cardiac arrest. Acidosis is nearly always one of the consequences of cardiac arrest and, in some instances, may even be a causative factor in arrest. Освестете се бе, ей! В очие ви лъжат най-безсрамно! Сега искат да осакатяват децата ни за пари!
2
15
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчу мунчев как е, още ли хапе тръбата, въпреки че е набучен с тройна доза серум на безсмъртието?
1
10
 
28
 
! Отговори
бай Лазо преди 2 години
Абе изобщо, бодете се па к'вото - такова...