С QR код на гърдите китайчета на опашка да ги тестват

Разнопосочни са мненията за видеото в социалните мрежи
13 ное 2021 14:58, Елка Василева
139

 

Малчугани от детска градина, подредени в стройна редица, с принтиран на бял лист QR код на гърдите. Тези кадри, заснети от учител в детска градина в китайската провинция Хенан, обиколиха света и предизвикаха разнопосочни коментари.

Децата са с маски, всяко с принтиран персонален QR код и в редички чакат да бъдат тествани, предаде Bulgaria ON AIR.

През седмицата в детската градина е получено известие, че всички ще бъдат изследвани за COVID-19, включително и персонала. Учители уведомили родителите, които трябвало да изпратят или принтират здравния QR код на детето си.

Процедурата била бърза - кодът се сканирал, на детето се извършвал PCR тест и после се чакали резултатите. 400 деца и 50 души персонал извършили тестването в рамките на час, информира сайтът bowenpress.com.

Кадрите са имали за цел да успокоят родителите, че децата са спокойни и всичко е преминало нормално.

Записите обаче предизвикаха разнопосочни коментари в социалните мрежи - от "това са много добре възпитани и разумни деца" до "смиреното им поведение е крайно притеснително".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
3
 
24
 
! Отговори
Бай Брадър преди 2 години
Робе. Тях ги покорихме. Ти си следващия.
97
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китайците са заспала нация. Аз оставих детето на онлайн обучение.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ден за размисъл е .
95
2
 
39
 
! Отговори
В. преди 2 години
Разбрахте ли сега. Очаква ви QRкод. Там ще пише кога сте ваксиниран за ковид. Но нали защитата била индивидуална. Нали антителата били на индивидуален принцип. Ами как тогава ще определят дали се нуждаеш от нова доза. Или просто те строяват и ти инжектират това, което искат, когато поискат.
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Василев, имаш много граматически грешки.
93
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коведарчета. Мълчанието на агнетата ще доведе до това и у нас академична стройна редичка. Мълчете. Мълчанието е злато. Мълчанието на агнетата.
92
11
 
0
 
! Отговори
doc до 93 преди 2 години
Нали си супер демократичен, възмущаваш се от диктатурата, а как възнамеряваш да се освободиш от такива като мен. И защо си говориш в множествено число, ние, децата ни. Говори само за себе си, за да знам, че е само един ***.
91
19
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Първо се слага кю ар код, а после се слага ай кю тест и всичко е ясно!Всички българи , ще бъдат с резултати под средните за света , и на тях ще бъде отредена позицията и привилегията да бъдат обслужващ персонал на богатите и господарски народи!!!Агент Патси Шмидт!ЦРУ!!!
90
0
 
33
 
! Отговори
Кънчев преди 2 години
1984
89
5
 
2
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Човешкият ресурс е най-ценното нещо, която имаме на тази планета!Всички неволи и беди могат да се избегнат , ако ефективно се използва знанието, което се съхранява в умните и можещи глави!За да работят в синхрон и да са обединени първо трябва обозначаване, после откриване,проследяване и накрая възлагане!По-обединени, по-силни, по ефективни, това ще бъде логото под емблемата на Новият Световен Ред!!!Агент Миранда Фокс!ЦРУ!!!
88
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малки барбарончета :)
87
0
 
9
 
! Отговори
Do doc преди 2 години
Когато се отървем от такива като теб, ще си решим проблемите с тестването на децата НИ.
86
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A Brave New World... Първо с процедурите по летищата ни научиха, че не само затворниците и военните се строяват. После в социалните мрежи ни научиха как тълпата да наказва инакомислелието. Свикнахме държавата да ни казва какво да ядем и как да си възпитаваме децата. Научиха ни че с интернет и камери трябва да бъдем следени за наше добро. Политиците наливаха огън на масовата истерия с новият грип. Сега ни тренират за докумети и сертификати на всяко място на което ходим.
85
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89:, Осъзнаваш ли какво те чака....
84
26
 
3
 
! Отговори
За пример са Браво преди 2 години
Бъдещето на държави с такава дисциплина и ред като на Китай.
83
38
 
8
 
! Отговори
doc преди 2 години
Когато една държава се грижи за децата, за населението, има бъдеще. Тукашните лигочи не можели да ги тестват с близалки, голям стрес. Срам и позор за родители, учители, лични лекари. Европа загива и първо България с голям процент тъпо население, но това е естествен подбор. Можеш да закараш коня до реката, но не можеш да го накараш да пие вода.
82
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китай ваксинира и 3 годишните. Освен това имат и собствена рнк ваксина За сведение!
81
1
 
57
 
! Отговори
възмутен преди 2 години
Заприлича ми на онова прословуто видео на Пинк Флойд от 70те години...
80
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81: Има полза от писането. Преди две години, когато пишех по форумите, получавах само минуси и ме мислеха за луд. Първо и най- важно нещо е осъзнаването на хората!
79
39
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми китайците се грижат за децата си. Осигуряват безопасна среда. И се справиха с пандемията за разлика от бг лигльовци.