Австрия обмисля локдаун за неваксинирани от днес

Мярката ще е в сила до 24 ноември
14 ное 2021 09:28, Анисия Иванова
73
Австрия обмисля локдаун за неваксинирани от днес
Снимка: БГНЕС

Австрия планира да въведе локдаун за неваксинираните и за непрекаралите COVID-19 още от днес, предаде ДПА, като се позова на проектодокумент, съдържащ подобно предложение.

Според плана мярката ще влезе в сила от полунощ и първоначално ще действа до 24 ноември.

В проектодокумента се казва, че това решение е нужно, за да се предотврати срив в здравната система.
Федералното правителство планира днес да обсъди предложението с лидерите на отделните провинции. Комисия в долната камара на парламента пък ще вземе решение по предложението тази вечер, но това се смята за чиста формалност.

Съгласно мярката хората, които не са ваксинирани или не са прекарали COVID-19 ще могат само да напускат домовете си при определени обстоятелства, докато локдаунът е в ход, като например по съществени причини - за пазаруване на продукти от първа необходимост, за ходене на работа, за изповядване на религия, за разходка с цел запазване на физическото и менталното здраве. Локдаунът няма да се прилага за деца под 12 години, съобщи БТА.

Вчера Австрия регистрира над 13 000 новозаразени с коронавируса. Средно за 7 дни случаите на зараза са 814,6 на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
И тук ще е така. Само да минат изборите
54
2
 
7
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
трябва да с епазят неваксинираните от нахалните ваксинирани, които ходят и заразяват без да се сьобразяват с никой.
53
2
 
7
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Какви нагли лъжи бълвате отново- в Австрия за зелен сертификат важат и тестовете за антитела.Защо не кажете тук колко такива сертификати издадохте на хората с антитела вместо да броите починалите хорица с редица заболявания и доубити в търговските дружества без някой да носи отговорност за това
52
0
 
5
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Още се обсъжда и евентуално ще важи за северна Австрия основно заради ски сезона- явно простолюдието да не пречи на баровците из скъпите им курорти. Защо не кажете тук какво става- какъв процент от хората,които се редиха за тестове за антитела за да отидат на работа се оказаха че имат антитела при това изискването у нас е завишено спрямо Австрия и Швейцария,които СЪЩО издават зелен сертификат за антитела.Другарят акад.Петрунов да спре да се излага,че само тук се издавал за антитела.Защо мълчите
51
0
 
0
 
! Отговори
до Болния Аноним преди 2 години
...като нямаш книжка ,си стоиш вкъщи ,няма да ни дишаш аерозолите на колите.. ;) Така по-гот ли е .Пъзльо правна квалификация ли е ,нещо като смел,герой, силен ,слаб.. Ти от кои си ? От геройте..мухахха... Поазателно е обаче какво е самозабравил се ваксо-зомби.Нещо като теб например. Ти си по човек ли ? от всеки друг. Хвала, на таиви индивиди..
50
0
 
3
 
! Отговори
АМАН От ТЕрористи преди 2 години
Внимание на филм показан вчера 13.11.2021 по АЛФА EVENT 2O1 Експерти да свалят всички записани разговори вкл зад кулисите .ИМА записи на биотерористи докладващи как ЩЕ ЗАРАЗЯВАТ МИЛИОНИ в различни държави..ЗАСЕГА ТЕРОРИСТИТЕ ПРОВЕЖДАЩИ ТЕРОРА РЕКЛАМИРАН С ПОКАЗНИ МРЪСНИ УБИИСТВА ЧреЗ дигитално холограмна анти човешка техника /вижте убити в болници вкл в Ухан Китай 2019 - 2020 в Германия,Италия ,БЪлгария,Румъния,Русия,САЩ
49
3
 
1
 
! Отговори
Iordan Ivanov GEolog преди 2 години
Експерти съобщават че над 68 % от преболедувалите са опасни.Лично проверих ПОТВЪРЖДАВАМ>..Заразени са им мифките,тоалетните,дрехите,автомобилите..смартфоните,джобовете на дрехите,лаптопите,таблетитеЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЕРЕТЕ ВСИЧКО НАД 60 - над 75 Градуса в пералните.Много умрели са заразени от заразни дрехи .Анализ на тролейбуси потвърди ЗАРАЗА КОВИД В седалките.
48
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австиря са ваксинирани 65% от населението. През 2020-та когато нямаше ваксина най-големия брой случаи по време на най-големия пик на КОВИД е бил 9586 заразени за 1 ден. От 05.11.2021 всеки ден имато повече на ден от предишния си рекорд при все че 65% от населението е напълно ваксинирано, още 15% са с по 1 доза. Тоест около 80% или повече имат някакъв имунитет и вируса си вилнее все така даже повече. Май ваксините нямат общо с разпространението а?
47
24
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Антиваксърите мноо пасивни днес! Те по принцип постоянно са си пасивни, aмa днес тичкат да гласуват за оня отвратителния антиваксър, неосъден далавераджия от Възраждане! Очакват да им осъществи мечтите и да им оправи животеца! Взаимни ласки!
46
24
 
4
 
! Отговори
Ваксиниран преди 2 години
Антиваксъри, нека позная защо обичате Възраждане! Завършили 8 отделение на село,имате половин декар дворче със зеленчуци и прасе в *** и всичко това ви е предостатъчно да си живуркате! Това ви е хоризонта!
45
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не искаш ваксина ще си стоиш вкъщи. Имаш избор. Никой те е длъжен да ти диша аерозолите, нито пък да ти плаща лечението в болница, защото си се оказал пъзльо и конспиратор.
44
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стадо фашизирани блеещи овчици! Това са австрийците. Каквото каже фюрера това става. Като германците.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя отровния "славянин" пак изпълзя . :(
42
0
 
6
 
! Отговори
Глаз Гоу преди 2 години
Има логика в локдауна. Колкото повече мърдате, толкова повече вредни газове отделяте, а това го забранихме на конференцията.
41
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Як бой с пръчки за неваксинираните и ако пак не искат да се набодат - интерниране в лагерите на здравето.
40
2
 
17
 
! Отговори
В. преди 2 години
В планината ще могат ли да ходят? Калинки и *** управляват света. За съжаление са неконтролируеми.
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но в България пенсионерите е са обгрижвани толкова, не стигат парите за лекарства, за качествена храна, дори и тя не е качествена. Как да са живи и здрави тея хора, като избират или хапчетата или тока. Те отдавна са се отказали от живота и не ги е страх.
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брей ти да видиш,и каква стана тя,Австрия която ваксинира над 70% от населението си има вече същият брой болни колкото и България която крета на опашката с около 20% ваксинирани!
37
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата е 10 х по-заразен от уханския. И влизат в болница 35% от заразените . При уханския е било 30% . Никоя цивилизована дължава няма да допусне да изгърми здравната й система. Целта е всеки нуждаещ да получи качествена помощ. . Единствено тук го допуснаха. Заради изборите. Което е престъпление.
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стога с тия фалшиви новини бре . няколко провинции са отказало още преди седмица и няма да има никакъв локдаун. Стига сте правили ваксинационна реклама