Бил Гейтс с прогноза: Край на COVID пандемията през лятото

Това при условие, че няма нови, по-опасни щамове
18 ное 2021 08:24, Ния Христова
95
Бил Гейтс с прогноза: Край на COVID пандемията през лятото
Снимка: БГНЕС
"Смъртността от коронавирус и общите нива на заразяване може да достигнат средните за сезонния грип до следващото лято, при условие, че няма нови, по-опасни щамове". 
 
Това мнение изрази основателя на Microsoft Corporation Бил Гейтс, който бе гост на "Нов икономически форум" в Сингапур, събитие организирано от бизнесмена Майкъл Блумбърг, предаде БГНЕС.
 
На фона на развитието на естествения имунитет, ваксинацията, появата на нови лекарства "смъртността и заболеваемостта трябва да спаднат рязко", смята Гейтс. Той прогнозира, че "при липса на нови щамове до средата на следващата година тези цифри може да достигнат сезонни данни за грип". 
 
Гейтс призова "световната общност да работи активно за ликвидиране на коронавируса, за да намали заплахата от нови пандемии".
 
Основателят на Microsoft сподели, че очаква с нетърпение светът да се "справи с предизвикателствата, свързани с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година".
 
Бил Гейтс и бившата му съпруга Мелинда ръководят благотворителна фондация, която има приблизително $50 млрд. Чрез фонда вече са разпределени стотици милиони долари за разработване на ваксина срещу коронавирус и за подкрепа на бедните, които са най-уязвими от пандемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен76 - Еш па то па ...
79
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майкросот обяви край на подръжката на софтуерния си продук, Ковид 19.
78
0
 
6
 
! Отговори
6 преди 2 години
Е той вече спомена за нов по-опасен вирус.Така че може да ви даде няколко месеца или година почивка и се почва наново.Няма така да ви остави да си живуркате спокойно.А и тия нови заводи за ваксини строят, нали трябва да си пробутат продукцията, дето има капе пари от небето от нея.Така че гответе се за нови вируси и забравете за спокойствието отсега.
77
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Бил Гейтс казва че краят идва, значи наистина е така. Все пак той спомена за вируса, още преди да го пуснат.
76
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ковид ще приключи догодина или по-скоро ще спрат да говорят за него, за да спрат ваксинациите, защото след 12.2022 клиничните проучвания на Модерна приключват и след това ако се боцнеш и ти стане нещо ще ги съдиш. Малко почивка и след 0,5-1 година нов вирус, който ще удари най-вече тези с отслабен имунитет. Познайте кои са те. Естествено за виновен ще се посочи новия вирус, а не ваксините срещу Ковид. Дано греша, но това си го мисля от много време и ми се струва, че точно натам вървят нещата.
75
1
 
12
 
! Отговори
Картофчо преди 2 години
Амчи щом този е казал, значи е така! Той си го пусна и напомпа, сега е решил да приключи с този проект! Въпроса е какво друго ни е подготвил за след това!?
74
1
 
16
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ако спре този да пуска нови мутации и да ни заразява, може и да затихне пандемията.
73
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЯ ДЪPT ПEДOФИЛ що не умpe. Тоя лично е виновен поне за 1 oт 5-те милиона умрели от КОВИД. Ако не сте наясно лигльото дето си е кръстил компанията на ****нисa спонсорира разработката на поне 2 от ваксините. Когато от Оксфорт искаха да направят патента безплатен за да може да се произведе масово и в бедните държави пeдoфилa лично ги блокира под заплаха че ще спре финансирането за да могат да продават патента и да изкара лично той 200 милиона! На тоя съд в ХАГА му е малко!
72
0
 
17
 
! Отговори
Ь преди 2 години
Девят грама в сердце.2
71
5
 
14
 
! Отговори
А3 преди 2 години
До АнонименАБСОЛЮТНООООООООООО!! Обаче в градския транспорт, носите ли маски? Защото аз в метрото виждам само *** мозък, който ме гледа лошо и иска да ме бие, щото аз съм без маска. Как не засичам интелигентни хора БЕЗ маски? Иначе в нет-а масово уж знаят истината..
70
1
 
28
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
почти всичко е вярно; основната грешка е че вместо 'дирижира' са писали 'прогнозира';
69
0
 
2
 
! Отговори
А3 преди 2 години
До розови сънищаахахахахахахахахахахахаха
68
0
 
0
 
! Отговори
А3 преди 2 години
До АЗЛКХАХХАХААХАХАХАХАХАХАА да
67
0
 
0
 
! Отговори
A3 преди 2 години
До Бил Гейтстова е добро!!!
66
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До лятото 3тата световна ше е пламнала, каквато беше целта, те вече се хванаха за гушите.... Рундю и Кацата са на първа линия, с бонуси, ама нема им помогне много ахахахахх
65
1
 
14
 
! Отговори
.. преди 2 години
Е то това и без да съм Бил Гейтс можех да ви го кажа а зимата нова пандемия хаах
64
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надали вече някой ще се хване да"играе"с него след като се"окипази"толкова многоОще повече че богатия най много се страхува да не загуби богатството сиА Светът вече е едно голямо село и никой не може да се скриеИма толкова много"технология"че не само ще те открият ами и ако не са те изяли"акулите"и снимки в банята ще ти направят и на минутата целия Свят ще те види голТа чини ми се,че е започнал да поумняваНе може 6 милиарда да ги затриеш безнаказаноА гътне ли се един мерзавец другите след него.
63
0
 
16
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Той скоро си чества 66-тия си рожден ден на яхта. Гостува му Джеф Безос. Какво са си говорили, те си знаят, ама не е била приказка от рода на "Дай 5 милиона назаем" и "Нямам дребни". Говорили са си много по сериозни работи! Яли са и пили на корем, но слугите, които са им сервирали, са били щателно претърсени да нямат телефони и друга електроника в себе си - да не запишат нещо! Охраната е организирала драконовски мерки.
62
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женка му излезна тарикат.Би му дузпата и му прибра половината богатство преди да са го почнали"големите акули"Подхванат ли го веднъж ще останат само камара кокали от него.Богат,богат ама и той е като всички смъртни.Едно здраво финансово стресче може да го изпрати при ортака му Стив скоропостижно.И тогава всичко ще се успокои.Още помня как оная мумия,Шорош щеше да играе на борсата срещу юана с 200 милиарда долара,Но китайците му казаха че срещу1.5трилиона е като сламнка в морето и той клекна
61
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Женк му излезна тарикат.Би му дузпата и му прибра половината богатство преди да са го почнали"големите акули".Подхванат ли го веднъж ще останат само камара кокали от него.Б огат ,богата на и той е като всички смъртни.Едно здраво финансово стресче може да го изпрати при ортака му Стив скоропостижно.И тогава всичко ще се успокои.Още помня как оная муммия,Шорош щеше да играе на борсата срещу юана с 200 милиарда долара,Но китайците му казаха че срещу1.5трилиона е като сламнка в морето и той клекна.