Още един случай на Омикрон в Германия

Заразените с новият щам са трима
28 ное 2021 21:43, Нели Христова
53
Още един случай на Омикрон в Германия
Снимка: Pixabay

Германските власти потвърдиха днес нов случай на новия вариант на коронавируса - Омикрон, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Случаят е на пътник, пристигнал от Южна Африка през летището във Франкфурт на 21 ноември.

Пътникът е напълно ваксиниран, развил е симптоми през седмицата и поради това е бил направен тест за Ковид-19, съобщиха властите на провинция Хесен. След това заболелият е поставен в режим на изолация в дома си.

Вчера южната провинция Бавария съобщи за два установени случая на варианта Омикрон.

Президентът на страната Франк-Валтер Щайнмайер призова днес съгражданите си да ограничат контактите си.

"Важно е сега да действаме заедно", написа държавният глава в статия за неделното издание на
в. "Билд".

"Нека се придържаме към правилата. Нека отново ограничим контактите си. Нека го направим, за да не затварят отново училищата и детските градини, за да не трябва отново напълно да спираме обществения живот", призовава Щайнмайер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам Кунчев...днес трябваше да е "на работа"...
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
47 - винаги има избор, ама трябва да се изправим и да си вземем живота в ръце, а ти си го предал на някой друг да се грижи за него и да ти казва какво да правиш.
42
1
 
0
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Не са баш така нещата в Германия, както ги описваш с тестове по 25 евро, напротив, за разлика от българия /не случайно я пиша с малка буква / бюргертестовете са напълно безплатни!
41
0
 
2
 
! Отговори
Обективен до анониме преди 2 години
Е как, нали това беше първата опорка, как напълно предпазват ваксините?! Бих препоръчала на всички ваксинирани преди пореден бустер, щателна експертиза при психиатър.Може и комплексна- психиатър- психолог.Защо? Защото ми правят впечатление не само паническите ви разстройства масово, но и шизофренията, дементни състояния и прочее....Спасете се, че да ни спасите и нас, солидарност просто, нищо лично.....
40
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е казал че ваксинирани не могат да се разболяват. Ама Българина продължава да твори и да си измисля. Проблема е че с това мислене пак ще пламнем, как не разбрахте че само заедно с общи усилия ще се справим. И на мен не ми е приятно да Нося маски и да се ограничавам контактите, ама няме избор.
39
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е казал че ваксинирани не могат да се разболяват. Ама Българина продължава да твори и да си измисля. Проблема е че с това мислене пак ще пламнем, как не разбрахте че само заедно с общи усилия ще се справим. И на мен не ми е приятно да Надя маски и да се ограничавам контактите, ама няме избор.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирани със сертификати и заразени заразяват на воля с о-макарони,спагети и цялата азбука.Отърваха му края.
37
2
 
12
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Някои тук са се разпростряли в излишни спорове, кои пускали да летят със самолети. Не това е важното. А че дори в статията пише че заразените пристигнали в Германия са напълно ваксинирани. И новината която е пропусната умело и тук и в други наведени медии - всички до един първи случаи открити в Африка на тази мутация, са пълно ваксинирани. И със сертификати разбира се. Затова е и паниката особено в държави с почти 100% ваксинирани.
36
7
 
2
 
! Отговори
Не преди 2 години
То точно училищата и детските градини подпомагат развитието на вируса!!!
35
3
 
3
 
! Отговори
от Германия преди 2 години
До Леша "В Германия ги задължиха да се инжектират или да си правят тест по 25 евро на ден. Голям рай е в Германия ха-ха Хайде да нахлуват руснаците и да им прекратяват мъките на тези варвари!" Кога такива като теб ще се научат да не говорят неща, за които не знаят почти нищо?
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 Коя те излъга? В Германия теста в работа е безплатен, в някой фирми трябва 3 на седмица да се купуваш. Струват около 1 Е. Ако ти трябва тест за магазин за дрехи, обувки...един път в седмицата е безплатен, после е 10 Евро. Айде без легенди.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарката открила вируса казва, че минава леко и безсимптомно. И след 2 мин. днес в новините, как се затварят граници. Проблема не е вируса,а психиката ни. Вече не се издържа тази дума и тема.
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно фиаско за биопродуктите наречени ваксини. Най накрая си признаха че напълно ваксинирани не само пренасят заразата но и боледуват. Пълно безумие ще е да накарат хората да си бият бустер от същото което се доказа че не работи.
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 32, //в самолетите само ваксани// Явно не летите. Има и ваксинирани, и преболедували, и тествани, и такива, които ще се тестват след прибиране. Така чее... не са само ваксинирани.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обаче, Ханука ще има. По всички летища винаги има поздравления.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълни шмешници се оказаха тия, ни Никулден, ни 8 декември, ни коледа ни Нова Година а за банго Васил немогат и да си помислят най много да им разрешът да празнуват 2 февруари, после ще им кажат хубавата новина, кой се е бодял бодял, сега ще трябва да *** заради статистическа грешка.
28
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В самолетите са само със зелен сертификат, значи Омикрон се разпрастранява в Европа от хора със сертификати. Аз това разбрах от статията. Не пише много за симптомите, явно са като на респираторно заболяване
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леща, жалко е че и Путин им е на акъла. Явно това да имаш пълен контрол над обществото много блазни. Диктатурата ги привлича.
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 да ти напомня само че по самолетите само ваксани пускат. Така че си направи извода как и от кой се пренася Омикрон. И потърси къде да се скриеш че ще трябват 100 дена на Биг Фарма за нова ваксина.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси факирите и с кой тест потвърдиха че е Омикрон? С тоя дето не различава сезонен грип от Ковид? Вчера го кръстиха, днес тестове за него имат. Е това е да вярваш на науката.