На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия

Очаква се пациентите в интензивните да стигнат 6000 до Коледа
2 дек 2021 22:20, Анисия Иванова
247
На прощаване: Меркел налага карантина за неваксинираните в Германия
Снимка: БГНЕС

Германия е готова да ограничи хората, които не са ваксинирани срещу Covid-19, и драстично да ограничи социалните им контакти, за да облекчи натиска върху все по-натоварените болници.

В едно от последните си действия като канцлер Ангела Меркел ще проведе разговори с 16-те регионални премиери на Германия по-късно в четвъртък, на които се очаква да се споразумеят за нови ограничения, включително допускане само на хора, които са ваксинирани или възстановени след боледуване, в ресторанти, театри и магазини от непърва необходимост. Според проект на споразумение, изготвен от офиса на Меркел, ще има и по-строги ограничения за контактите за неваксинирани хора, нощните клубове ще бъдат затворени на места с висок процент на заразяване и ще има строги ограничения за броя на зрителите на големи обществени събития.

"Важното е, че това на практика е блокиране за неваксинираните“, каза напускащият здравен министър Йенс Спан в четвъртък в интервю за телевизия ZDF. "Повече от 12 милиона възрастни, които не са ваксинирани, създават предизвикателството за здравната система.

Меркел и Олаф Шолц, настоящият вицеканцлер, който ще положи клетва като канцлер следващата седмица, ще ръководят дискусиите заедно в четвъртък и след това ще дадат пресконференция, за да обявят новите мерки.

Длъжностните лица бяха принудени да действат, за да се опитат да овладеят четвъртата вълна от вируса, която обхваща цялата страна, и да предпазят здравната система от колапс. Ръководителят на лобито за интензивно лечение DIVI предупреди в сряда, че броят на пациентите с Covid в интензивните отделения ще достигне 6000 до Коледа, надхвърляйки пика по време на втората вълна на пандемията миналата зима.

Проектът на правителството също така включва предложение ваксините срещу Covid да станат задължителни за хората, работещи на места като болници и домове за грижи. Властите се стремят да ускорят ваксинациите и искат да постигнат со 30 милиона ваксинации до Коледа, включително бустери. Длъжностните лица искат значително да разширят кръга от хора, които могат да прилагат ваксини, включително да използват квалифицирани работници в аптеките и заведенията за грижи. И Шолц, и Меркел се изказаха в полза на мандата за ваксина за всички възрастни, а Бундестагът ще гласува мерките преди края на годината.

Някои региони с висок процент на заразяване като Бавария и Саксония вече затегнаха ограниченията.

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя деца няма, че да мисли за бъдещето на Германия. Ще си чака каквото са и обещали и ще си гледа старините. Да му мислят обикновените хора и най-вече зависимите от ваксина от която няма откачане. Другите в краен случай ще се изселят. Могат да дойдат в България например, ама ваксинираните където и да отидат, без редовен бустер са свършени.
32
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъшисткъ кръв вода не става! Във вените си е!
31
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power- 1% от държавата са заразени от КОВИД. 1%! Какъв ти е риска толкова ако мога да попитам. В БГ 1% от държавата по всяко едно време са болни я от хепатит, я от туберколоза, я от някаква тежка заразна болест и никой не го боли члена. Сега обаче понеже видиш ли КОВИД е голямата чума с невероятните 0.03% смъртност трябва да се заключим в мазето и да живеем в страх някой да не се изкиха през 3 блока, сакън да не взема да хвана хрема. Карах го КОВИД, зле бях 3 дена после ми мина.
30
2
 
31
 
! Отговори
Масово Следене преди 2 години
Населението се следи масово от появата на iPhone 3GS. Върнете лентата, вижте кога е било това. Върнете още 10 години. Някъде посредата е започнало масовото следене, за което се притеснявате 10 години по-късно. Това е лично мнение де. Мисля че най-вероятно тогава е започнало всичко - малко преди 2001 септември месец. В началото са били работни данни, после са направили модели. В момента няма какво да се обърка вече. Всичко е точно, няма ресто.
29
35
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен логичен: Хората са логични и практични. Ето затова са топ в Европа :) Ти можеш само да се оплакваш защо си най-беден, най-ниски заплати, най-лош въздух, най-старите коли , топ 1 по смъртност и т.н. ... всичко това е защото си логичен :) Но според мен грешиш ! Резултата го изброих по горе. Ако българите са умни поне в 1 нещо, моля посочи го :)
28
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неми е ясно само ка е възможно тоя народ там да е толкова облъчен, че да им разрешат такова нещо, явно страничните ефекти от ваксата са налице, тоест напълно покорни роби.
27
41
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Ти дори не си прочел статията :) По болниците лежат 90% НЕВАКСИНИРАНИ и непрекарали ковид. За 65% ваксинирани в Германия и население над 80 милиона означава много милиони НЕВАКСИНИРАНИ. В статията пише точно колко са рисковите (възрастни) над 12 милиона. Еми хората не искат а пълнят болниците и моргите какво правим ние !
26
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В това ограничаване няма логика защото набодените могат да заразяват необезпокоявано.
25
1
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са немци. Знаят да маршируват след главната овца.
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Следят ни масово- они ни следят дигитално от има няма 15 години, ти сега се сетил. хахаха
23
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай сега демокрация. Имаш 83 000 000 държава с 940 000 болни от Ковид - 1.13% от населението, от които по малко от 6000 са сериозно болни - 0.0072% от населението. Логичното нещо е да затвориш 26 100 000 - 32% от населението. Логика на болен мозък!
22
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докога ще се правят на улави,не виждат ли че цяла Европа най ваксинираният континент се пука по шевовете!
21
2
 
14
 
! Отговори
Следят ни масово преди 2 години
Следят ни масово с Изкуствен интелект, от ЕС предлагат защита само ФАШИСТА Джамбазки подкрепя МВР и мутрите!
20
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е .. жалко. Толкова се надява. че ще я свтне някой ;)
19
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече се бодът толкова по зле ще става, а тая ще я запомнят с *** си решения.
18
2
 
42
 
! Отговори
АНКЕТА преди 2 години
ИМА ЛИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ ВАКСИНАТА? ДА ++++ НЕ ------ . ГЛАСУВАЙ СЕГА!!
17
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 милиона с миграционен фон. Скоро ще се ваксинират, ха ха ха
16
1
 
60
 
! Отговори
Жив? преди 2 години
Кунчев, моля Ви се, мъцнете нещо, ако сте жив. Пуснете се на камера. Кажете нещо за омикрон - КАКВОТО И ДА Е! Дайте ни знак!
15
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая е като Фюрера, и той не е зацепвал до последно, че края няма да е на слънчев остров, харчейки спечеленото от продажбата на народите
14
1
 
48
 
! Отговори
Демокрация, какво да преди 2 години
правиш. Германците си я харесват, колко години си я преизбират, нека им го набива до яйцата, даже и тях. Иначе за 6000 болни да затвориш 10 - 20 милиона ми се струва странно. И другите да са с чипове навсякъде.