Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални

Петрунов: Ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса
7 дек 2021 10:14, Елка Василева
129
Зеленият сертификат за антитела абсурден, те са индивидуални
Кадър: bTV

Зеленият сертификат за антитела е абсурден, каза академик Богдан Петрунов пред bTV.

„Антителата, които определят дали сте здрав или болен, са индивидуални за всеки. За мен може да са 100 единици, а за вас може и да са 1000“, каза Петрунов.

Още по темата

Според него е трябвало държавата да наложи локдаун за успокояване на ситуацията с коронавируса, защото при навлизането на „Омикрон“ у нас инфекциите с „Делта“ и с новата разновидност ще вървят паралелно.

Според Петрунов ваксините ще защитават и от новия вариант на коронавируса, но не в същата степен. „Едни 60-70-80% защита са напълно достатъчни. Имайте предвид, че грипната ваксина има ефективност между 50 и 60% и спасява животи“, каза той.

„Аз мисля, че задължителната ваксинация е правилна стъпка. Ако не се създадат условия – и материални, и социални, и психологически, да се проведе една глобална имунизация, няма да се справим с инфекцията“, каза още Петрунов.

Относно това дали да се въведе зелен сертификат за депутатите в Народното събрание Петрунов е категорично за тази стъпка. „Това са хора като всички нас, трябва да отговарят на тези изисквания, както и ние. Мен ме е срам, че там ходят без маски, а караме децата в училище да са с маски“, каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избрахте си БКП и те побързаха да извадят старчоците от раклата с нафталина. Гледайте си ги сега. А утре когато задължат децата ви да имат 3 дози за да стъпят в училище да знаете, че е за да може бабичките спокойно да си взимат пенсията от пощата без да са ваксинирани. Защото децата ви са мнооого опасни из*родчета и са длъжни да пазят баба Мара да не пукне преди да е станала на 100 години. Айде! Утре пак да си ги изберете!
34
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе ,дядка ,що ти са толкоз пари ,ще имаш ли време да ги харчиш ? Само не знам : дрънкаш небивалици , за да ти плащат или ти плащат , за да дрънкаш глynocmu ! И един въпрос : ваксиниран ли си ? Или парите за вас , отровите - за нас ?
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозореца действа, жабите даже не забелязват и вече не си задават въпроса кому са нужни сертификатите изобщо.
32
0
 
41
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 2 години
Зеленият сертификат за ваксинирани е абсурден. Няма доказателства, че не пренасят вируса, няма доказателства че са защити и няма да се разболеят, няма доказателства че няма да влязат в болница и няма да умрат от Ковид-19
31
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако въведат извънредна обстановка ,никаква конституция не действа.Но се очаква да променят и нея,тези които продължават промяната,заличаването на България като суверенна държава и територия.Те са на всякъде.Повечето по - млади ходят на обучение и препрограмиране на съзнанието,зад океана и в Европа.
30
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този артефакт?
29
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да - откъде накъде ще разчитаме на имунната си система, след като можем да пилеем пари за неефективни "ваксини", траещи 4 месеца?
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо от казаното до тук не е вярно и нефункционално. Да не говорим за зеленият сертификат който е незаконен, а тези ваксини виждаме вече втора година как действат с обратен ефект обаче въпреки всичко правителствата си мълчат и дори насърчават хората да се ваксинират, а защо ли ? - става въпрос за пари.Причинителят на заразата трябва да си понесе последствията.Този вирус не идва от прилепите, а е генномодифициран създаден с една цел да убива хора със сериозни заболявания и слаба имунна си-***
27
0
 
20
 
! Отговори
славянин преди 2 години
По принцип, който разчита на Конституция да го защитава по време на война, каквато в момента водят глобалните гадове срещу цялото човечество е меко казано МНОГО НАИВЕН! По време на война защитата се осъществява със съвсем други средства и всеки знае какви са те!
26
0
 
11
 
! Отговори
селянин преди 2 години
до 3 зеленич сертификат ке важи когато сложат действителни ограничения примерно кат спрат пенсийте и заплатите на тез дет го нямат ама тогай ке игра тоягата
25
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще изкарвате професори от нафталина? ДО КОГА? Писна ми от старци, които са решили да бодат злобно деца и юноши за да не бодат бабички. Защо бе? Умират старчоците като ей тоя от снимката. Но те са неваксинирани и не им пука като се направи ограничение, защото нито ходят на кино и театър, нито стъпват в мола. Тормозят деца и млади хора за да защитават старците от правото им да умират неваксинирани! Срам и позор!
24
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дедкич, сертификатът за антитела наистина е абсурден (както и зеленият сертификат по принцип), ама понеже финансовите потоци към сметката (а в твоя случай може да е и обикновена мания за величие или нещо подобно) не ти позволяват да кажеш защо, аз ще го направя вместо теб: защото антителата са нещо вторично и липсата им не означава, че нямаш защита. Една аналогия: да мериш антитела след инфекция е като да наблюдаваш колко полиция има след пожар и по това да си вадиш изводи за пожара.
23
0
 
32
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До селянин/ И НА ПУК НА ТОЯ ЧЛЕН ВЪВЕДОХА ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЗА ПОЧТИ НАВСЯКЪДЕ! С ЛЕКОТА МОГАТ ДА КАЖАТ, ЧЕ ЗЕЛЕНИТЕ СЕРТИФИКАТИ ЩЕ ВАЖАТ САМО ЗА ВАКСИНИРАНИ КАКТО Е В АВСТРИЯ И ДА РАЗШИРЯТ КРЪГА НА МЕСТАТА КОИТО МОЖЕ ДА СЕ ПОСЕЩАВАТ ! ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ТИЯ ЗЕЛЕНИ СЕРТИФИКАТИ СА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННИ НО ПРОДЪЛЖАВА ДА ГИ ИМА
22
0
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Явно тоя е с платена диплома и академични права !!!___Ми то и ваксинационният паспорт е индивидуален, един получава имунитет, друг - не !!!
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудят се как да изкривят и без това изкривената и укрита медицина.Те не са хуманни а ветиринарни лекари.Съвсем за овце ни взеха.Дали някой млад или този Кашчей,всички са служители на....
20
36
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Изключително компетентен, умен, адекватен и премерен в думите си. Единственият всъщност. В България.
19
3
 
30
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
И този ли е дс агент? Хайде стига вече с такива. Ваксинирай внуците си. Добре такива са ги бесели в Унгария по време на бунта против ссср. Смърт на ессср.
18
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсурден, платен дядо, е зеленият сертификат! Абсурден, противозаконен, противочовешки, геноциден. За него заслужавате да ви разстрелят на площада, когато мафията бъде разтребена от властта. Вас - мафийотите и слугите им.
17
2
 
20
 
! Отговори
селянин преди 2 години
напоследък някой да е променял конституцията щото там има един член 143 в който пише друго кой го интересува да си го прочете
16
5
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПЕДРУНОВ: ГРЕШНИЦИ ! НЕ СЕ СЪПРОТИВЛЯВАЙТЕ, А ПРИЕМЕТЕ СПАСЕНИЕТО В ЛИЦЕТО НА СВЕТАТА ВАКСИНА И НЕЙНИТЕ БЛАГОСЛОВЕНИ БУСТЕРИ!