Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите

Ваксините са най-доброто средство срещу пандемията
8 дек 2021 09:35, Елка Василева
171
Ваксинираните в 6 страни от ЕС под 55%, опасно било за останалите
Снимка: архив, БГНЕС

В шест държави от ЕС ваксинираните против COVID са под 55% от пълнолетните и това създава заплаха за останалите европейски страни, заяви еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис.

Тя отбеляза, че 1/3 от хората в ЕС не са ваксинирани и това трябва да се промени бързо.

Още по темата

Ваксините са най-доброто, макар и не единственото средство срещу пандемията, посочи еврокомисарят след заседание на Съвета на ЕС.

По нейните думи дори само в една страна делът на имунизираните да остане нисък, това може да окаже лошо въздействие на общата здравна обстановка.

Кириакидис уточни, че за страните със слаба ваксинация не може да се приложи еднакво решение за убеждаване на хората да се имунизират.

Дори и ваксинирани, хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница, затова работим и за осигуряването на лекарства, посочи еврокомисарят.

Кириакидис съобщи, че до края на годината ЕС ще утвърди още четири лечения на новото заболяване, сред които и хапчетата на "Мерк".

Еврокомисарят добави, че става трудно хората да бъдат убеждавани да спазват безопасно разстояние и лична хигиена, за да не се разболяват. Това е общо усилие и отговорност на гражданите, необходими са спешни и съгласувани действия, докато науката се произнесе за щама Омикрон, добави Кириакидис.

По нейните думи ЕС има достатъчно препарати за имунизирането на всички и за подсилващи дози ваксина. Тя призова да не се допускат големи различия в правилата в отделните държави за признаването на срока на валидност на сертификатите за COVID.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урудлива и злобна, мразеща човечеството
20
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наистина ваксинираните са опасни за останалите. Когато някой е ваксиниран го пускат на повече места за да може да разпространява заразата.
19
1
 
21
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Глупости. Баш Азия, да не се пребори, чрез ваксини?! Затриват Европа! БЛМ такива!
18
3
 
36
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Колкото по бърз Булекзит, толкоз по добре! България вън от фашистката секта!))
17
2
 
38
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Значи тези, които са ваксинирани и уж защитени сега на институционално ниво ги е страх от неваксинираните. Хм.Има логика, има логика...
16
3
 
28
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Мда, ваксините са много добро средство, но това, което ни налагат не са напълно изпитани ваксини !!!___Кой може да потвърди дали ще има или няма дългосрочни въздействия ?!
15
1
 
30
 
! Отговори
K преди 2 години
Всички рискове са за конкретния човек. Неваксинираният не е по-опасен за останалите от ваксинирания (13% разлика не е статистически значима)
14
1
 
33
 
! Отговори
Делфийският оракул преди 2 години
Ваксинирайте се мордорските бустери за да не страдате от най-страшното заболяване което протича безсимптомно и навремето се наричаше клинично здрав. :-)))
13
1
 
36
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
В какво точно се изразява тази опасност? Да не би статистиките от тези държави да показват ясно, че всичките тия рестрикции са напълно излишни? Нее, нещо друго ще да е :) тези хора искат всички да са здрави и много щастливи!
12
3
 
39
 
! Отговори
ахахахаха преди 2 години
Неваксинираните безсимптомни болни, които не знаят че са покосени от ктрашния кормид ходят по улиците и ,заразяват прободените с три бустера "защитени" баламурки. За да осъзнаете колко безумно е това, може да си направите мисловен експеримент заменяйки кормид с всяка друга болест - Неваксинираните безимптомно болни от шарка са заплаха за ваксинираните три пъти! Неваксинираните безимптомно болни от полимиелит са заплаха за ваксинираните три пъти! Ахахаха
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано графена ти види сметката по-скоро, данооооо!
10
3
 
40
 
! Отговори
K преди 2 години
Такава лъжа и дезинформация от времето на Чернобил не е имало. Най-авторитетните изследвания в цял свят показват, че при делта варианта шансът неваксиниран да зарази друг човек е 38%, а шансът ваксиниран да зарази друг човек е 25%, т.е. за времето, в което неваксинираният ще зарази 11 човека, ваксинираният ще зарази "едва" 10. И как тези 13% разлика прави неваксинираният опасен, а ваксинираният - не?!?
9
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксинираните се страхуват от не ваксинирани те! На ли са защитени ,защо трябва да се страхуват?" Те се страхуват всичко и от сянката си, как иначе ще са достойни хипохондрици-социопати
8
1
 
40
 
! Отговори
Архангел Псувнаил преди 2 години
Тоя рептил от снимката хич не се е постарал с маскировъчния костюм. Срамота дрогаре!
7
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На въжето, купачабро!
6
2
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните се страхуват от не ваксинирани те! На ли са защитени ,защо трябва да се страхуват?
5
2
 
49
 
! Отговори
За кои останали ма? преди 2 години
Ако ваксините пазеха, кои са останалите дето са застрашени?И значи хем са най-доброто средство, хем "хората ще продължат да се заразяват и да постъпват в болница".Разкарай си рептилския *** от трибуните моля.После вече няма да молим.
4
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неваксинираните се оказаха проблема, че ваксините така работят, че ваксинираните се разболяват и разнасят заразата. Какво повече да говорим?
3
3
 
45
 
! Отговори
УМЕН преди 2 години
Най-опасното нещо е джендърсъщество като това на снимката с власт.
2
1
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма хумореска! Нали "останалите" са се наболи? Като вярват в експерименталките, какво им пречат разумните хора? Нали инжекцията ги пази? Докога с тия приказки за наивници? Те малко останаха.