Защитните маски с по-малка ефективност срещу Омикрон

Тези щамове освобождават повече вирусни частици, смята Николай Крючков
14 дек 2021 09:40, Ния Христова
58
Защитните маски с по-малка ефективност срещу Омикрон
Снимка: Pixabay
"Щамовете на коронавируса Делта и Омикрон намаляват ефективността на защитната маска." Това заяви Николай Крючков, имунолог и кандидат на медицинските науки, в разговор с URA.RU, цитиран от БГНЕС.
 
"Маските работят по-зле при Омикрон и Делта. Особено при Омикрон", каза той.
 
Експерта смята, че това е така, защото тези щамове освобождават повече вирусни частици.
 
"Колкото повече вирусни частици се отделят, толкова по-малко е необходимо човек да киха или кашля, за да зарази околните. Когато човек киха или кашля, тези частици се намират в капчици. А когато човек просто диша, има по-малко мокри частици, но има и сухи, така че маската филтрира по-малко", каза Крючков. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупости.
29
3
 
9
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
"Щамовете на коронавируса Делта и Омикрон намаляват ефективността на защитната маска."/ Като че ли пък маските предпазваха от предните щамове ? И тоя да си завре дипломите и званията в ,,,,,,! Следя внимателно как пак ще извътят факта че Омикрон напада предимно ваксинираните, а и тръгна от тях, за да бият бустери от същото. И пак ще има балами.
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още се смея на първата неграмотна заповед от миналата пролет, според която можеше да се носят маски "шал или кърпа" - въобще всеки грамотен и мислещ човек още тогава вдяна що за цирк ни е приготвен. Само платените ковид тро олове и наивниците повярваха, че някой се е загрижил за тях, за живота и здравето им. За първите и това не е сигурно.
27
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че каква новина е това? Ние си го знаем от миналия март.Нищо ново не ни казвате. Мангъров и доста други неплатени от ковид мафията истински лекари-професионалисти също го заявиха ясно и категорично. 95% от па р цалите,които си поставяте на муцуните са си точно едни пар ца ли и не пазят от нищо,но нанасят сигурни и сериозни поражения на организма,особено ако се носят дълго време /повече от 10 минути/.Да си спираш свежия въздух на вдишване и възможността да издишат замърсения-от това по-тъпо няма.
26
1
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Намека за скафандри ли е ?
25
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама то останаха ли наивници, които да вярват, че смехотворните "мерки", вкл. експерименталните инжекционни разтвори и пар ца лите по устите и носовете, влияят по някакъв начин на разпространението на вирус, който я кара по въздушно-капков път? Боже, колко наивен тоз народ?! Не като бройка, а като дълбочина на страданието. Изключвам платения тр о лаж - на него му плащат да мели глупости по форуми и медии. Неговото е грях. Огромен. И той ще си носи последиците - той и поколението му!
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено, че няма да предпазват, то ако предпазваха и имаше така новина, направо нямаше да мога да повярвам на очите си!
23
2
 
6
 
! Отговори
бизнес идея ... преди 2 години
задулжителни противогази .. ем скъпи .. ем ще ги внасяме .... ако може и скафандри ..
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами, като не вършат работа да ги маанем пък
21
2
 
13
 
! Отговори
era преди 2 години
от утре противогази!
20
1
 
14
 
! Отговори
една преди 2 години
Хайде почва се сега с маските. Всичко върви по идеално синхронизиран план, само слепия и тъпия е го забелязва. Готви ни се поредна изненада.
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз О микрон нито маска, нито бустер, нито антибиотик го лови. Само чайчетата на Мангъров го мори.
18
1
 
19
 
! Отговори
Маскарад преди 2 години
Всички "учени" се надпреварват да казват колко велико средство за защита са маските. А защо никой не посмя да направи експеримент колко хора без маски в един мол биха се заразили? Отговорът е - нула!Защо ли? Ами защото първо, това не са предпазни маски, а парцали, които хората носят с месеци. Второ, след два часа тази маска става развъдник на всякакви бактерии, плесени, навлажнява се доста здраво и защитата е нулева, даже вреди. Още по-голяма глупост е носенето на маска на открито...
17
1
 
11
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Баф тоя Мороникон , явно освен, че мутирал даже се е смалил. Маските никога немогат да спрат вирус няма как трябва да спрат кислорода първо ***.
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той Мангъров още от началото на пандемията каза че от маските няма полза срещу вируса.Същото твърдение преди години са го говори и хора като Кунчев ама изведнъж си смениха мнението.
15
1
 
12
 
! Отговори
Безумие преди 2 години
Това се знае отдавна. Маските спират бактериалните атаки, но не и вирусните. Остава и да влизаме в затворените пространства с моторни каски.
14
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новата пропаганда е, че всички други мерки освен ваксинацията са безсмислени срещу всемогъщия омикрон. Целта е да треперим от ужас и да си сложим още дузина дози, всяка бустер на бустер на бустера. Все пак кукловодите отгоре трябва да продължават да правят луди пари с експериментални препарата, пък световното население кучета го яли. За тези отгоре всичките сме рая, пролетариат, който само трябва да бачка и да бъде принудителен потребител на каквото дойде, в този случай "ваксини".
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте ги вече тези парцали и всички зелени тоалетни хартии, върнете свободата на хората
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В студа маските са горе долу полезни, от вирус не предпазват, но за студеното време имат полза.
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отдавна се говореше, че требва да вкарат предимно бялата раса в подчинение, стана реалност :)))