Франция обмисля задължителна ваксинация срещу COVID

За деца под 11 години ще е по преценка на родителите
16 дек 2021 07:10, Анисия Иванова
74
Франция обмисля задължителна ваксинация срещу COVID
Снимка: БГНЕС

Френският президент Еманюел Макрон смята, че в бъдеще ваксинацията срещу коронавирус може да стане задължителна. Той, обаче, подчерта, че за деца под 11 години тази процедура е по преценка на родителите.

"Почти сме достигнали точката на задължителна ваксинация, когато повече от 90% от тези, които трябва да бъдат ваксинирани, вече са ваксинирани. Вероятно ще преминем към редовни бустер ваксинации", съобщи Макрон в интервю за TF1.

Президентът отбеляза, че въпреки ниската вероятност от развитие на тежка форма на заболяването при децата, „през последните седмици са регистрирани няколко десетки случая на заразени деца“.

В сряда говорителят на френското правителство Габриел Атал алармира, че от няколко дни средната заболеваемост от covid във Франция е рекордно висока - 500 случая на 100 хиляди жители на седмица. По данни на Националната агенция по обществено здраве към Министерството на здравеопазването на републиката сред децата от 6 до 10 години тази цифра надхвърля 1000 случая на 100 хил. жители на седмица. През изминалото денонощие във Франция са открити 65,7 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус, съобщи БГНЕС.

Според Министерството на здравеопазването на 15 декември 52,3 милиона души са получили поне една доза от препарати срещу коронавирус, от които 51,3 милиона са с пълен курс на ваксинация. Реваксинирани са 16,6 милиона французи, а министърът на здравеопазването Оливие Веран заяви, че очаква този брой да достигне 20 милиона до 25 декември.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
АПОКАЛИПСИСЪТ ИДВА.. преди 2 години
Оооо О.О ..нямам думи,какво да кажем,това е просто - УУУЖААСССС(няма спасение-предизвестена смърт..очаквай неочакваното..)!"Белегът на Звяра";"Дяволското жигосване"... ,Сатаната в акция, и какво правим - или ние ,или те...?!?!
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом изобретателя им д-р Робърт Малоун, ваксинолог с 30 години опит е твърдо против масовата ваксинация, правете сметка.
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия няма да престанат, обмислят редовни бустери , ще си затрият народа.
56
0
 
22
 
! Отговори
До 13 преди 2 години
По-скоро на запад са образовани, управлява ги също така образован и интелигентен елит. Хората имат доверие в държавните институции.----------------Хахаха, ти сериозно ли го мислиш?! И аз смятах така преди години, но сега само се смея!! Вижте един Борис Джонсън, с неговия безумен поглед и клоунски маниери, дето се спукаха да го подиграват англичаните, и особено с последните разкрития около партито на Даунинг стрийт по време на локдауна..Какво доверие сънувате??.
55
0
 
17
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
До За *** Разбира се, че са екпериментални. Това са генни терапии, разрешени на бърза ръка под надслова "Операция бърза оса" от Д. Тръмп и без да са преминали изпитателни фази. Израел беше първата държава в света подписала договор с Пфайзер за ваксини срещу данни. Населението им масово взе участие в един експеримент. Само в Америка смъртните случаи регистрирани от тези ваксини кумулативно за една година се равняват на всички останали смъртни случаи от всички ваксини за 30 години (спра
54
0
 
15
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Разбира се, че са екпериментални. Това са генни терапии, разрешени на бърза ръка под надслова "Операция бърза оса" от Д. Тръмп и без да са преминали изпитателни фази. Израел беше първата държава в света подписала договор с Пфайзер за ваксини срещу данни. Населението им масово взе участие в един експеримент. Само в Америка смъртните случаи регистрирани от тези ваксини кумулативно за една година се равняват на всички останали смъртни случаи от всички ваксини за 30 години (справка ВАЕРС)
53
0
 
14
 
! Отговори
д'Арм преди 2 години
Жана д'Арк се върти сега в гpoбa и се чуди как да хване макарона за врата.
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като цяло за децата до 18г решават родителите,не до 11 малоууумен макароне
51
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно ще преминем към редовни бустер ваксинации - положението е rip
50
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвали редовни бустерни дозички. Един вид - през месец - дозичка, иначе сертификата ти изтича. На нормалните франзуци, които искат да запазят здравето си им препоръчвам да спестят пари за глоби поне за следащите две години. После няма да има значение и без това.
49
0
 
7
 
! Отговори
Ейц преди 2 години
Гледа като Белмондо в един филм от 70-те ;)
48
0
 
26
 
! Отговори
Фактът.. преди 2 години
е че ти си тъпия и ограничения, като ония на Запад при които критиичното мислене е на 0 и с блеене правят всичко каквото скапания ти "елит" им нареди. НИТО една досегашна ваксина не е работила на принципа на ПОСТОЯННО подържане на антитела в организма. Ваксина цели имунната система да знае как да ги произведе КОГАТО се срещне с вируса. С постоянноото дупчене е...ват майката на имунната система, няма как постоянно да е в "бойна готовност" и да не се скапе. Аман от и-дио-ти със самочувствие ..
47
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще си навлече беля на главата зорлям :)))
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да задължават хората чрез допълнителни лични разходи да плащат през 1-2 -3 дни за примерни тестове за общо ползване наречени проби за да им се доказва на незнайно кои по администрации и здравните-санитарни служби,че хората които се чувстват здрави и чувствайки себе си без болезнени състояния как здравословна форма да се движат и преместват да вършат работа с права обявени за изпълнение,че да ги тормозят да се ваксинират срещу нещо неизвестно,необяснено в неговата същност в задължение
45
2
 
14
 
! Отговори
до 52 от славянин преди 2 години
Само че болницитеу им се пълнят независимо от ниската смъртност което товари здравните им системи ако не можеш да осъзнаеш този факт значи тиквата ти служи само за барабан!
44
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той , баболюбеца ,Макрончо не може да мисли , понеже акълът му е зает само с послушание за пари и с оная работа на баба Макрон ! Та от същества , като него всичко може да се очаква !
43
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бързат, че омикрон и тея след него ще обезмислят ваксините.
42
1
 
23
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Значи чакат 90 % да се набодат за да направят ваксинацията задължителна!?
41
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Постигна се ниска смъртност в страните с високо ваксинационно покритие, остроумеци. България е на второ място по този показател в света с 4 343 починали на милион. Ако не можеш да свържеш смъртността с отказа от ваксинация, значи главата ти служи за окрашение. Но защо ли ти го пиша това... Вероятно си ***, дори и ваксиниран, или просто си глупaв.
40
0
 
27
 
! Отговори
За остроземеца преди 2 години
какво постигнахте с тези милиарди дози?