В САЩ: Не слагайте ваксината на J&J, ако има на "Пфайзер" или "Модерна"

Имало данни, че ваксината на "Джонсън и Джонсън" причинява кръвни съсиреци
17 дек 2021 18:00, Ния Христова
99
В САЩ: Не слагайте ваксината на J&J, ако има на "Пфайзер" или "Модерна"
Снимка: БГНЕС
Центровете за контрол и превенция на болестите (CDC) излязоха с препоръка към хората да не си слагат ваксина на „Джонсън и Джонсън“ (J&J) срещу Covid-19, при налични ваксини на „Пфайзер“/„Бионтех“ и на „Модерна“, съобщи БНР.
 
Данните на CDC показват, че най-малко 54 души в САЩ, повечето от тях жени, са били хоспитализирани заради кръвни съсиреци. Данните показват още, че девет души са починали след ваксиниране с препарата на J&J.
 
Директорът на CDC д-р Рошел Валенски излезе с тази препоръка след изслушване на членовете на Консултативния комитет на агенцията по имунизационни практики за риска от редки, но животозастрашаващи кръвни съсиреци, свързани с ваксината на „Джонсън и Джонсън“.
 
Консултативният комитет се събра на среща, след като Администрацията по храните и лекарствата обяви, че са добавили противопоказание към ваксината на „Джонсън и Джонсън“. То важи за хора, които преди това са развили тромбоза със синдром на тромбоцитопения, след като са получили една доза от ваксината - те не трябва да получават втора доза.
 
От Администрацията също така изтъкват, че най-високата честота на засичане на проблем с кръвни съсиреци е около 1 случай на 100 000 дози. В повечето случаи е бил при жени на възраст от 30 до 49 години. Около 15 процента от тези случаи са били фатални.
 
Консултативният комитет препоръчва възрастните хора да си поставят ваксините на „Пфайзер“ и „Модерна“, но в крайна сметка заключава, че ваксините с и РНК осигуряват по-голяма защита и по-малко рискове. 
 
Препоръката не забранява използването на ваксините на „Джонсън и Джонсън“, но уточнява, че другите препарати са по-добър избор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този сайт явно е много загрижен за народа толкова противоречива имфомамация излиза ежечастно че и най големият радетел на ваксините ще му се обърка съзнанието и би се отказал браво продължавайте в същият дух.Всеки един отказан от ваксинация е един от спасените животи.
29
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарите не са виновни. Те откъде да знаят, че не са безопасни? Този който се е ваксинирал го е направил на своя глава и сам си е виновен.
28
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Причината е в шипа, който го има и в трите ваксини. Останалото е търговска война. Факт!
27
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шанса е 1 на 100 000, демек 0 починали 15% от тях, демек 1 на 600 000. Това е несериозно. 54 случая са от над 5 млн. Потърсете в гугъл каква е честотата на тромбоза при жените, просто така в природата. Ще я напиша, но всеки може да провери 1 на 10 000. При положение, че говорят за 1 на 100 000 значи няма как да има връзка, защото без ваксина е 10 пъти по-висока вероятността. Отделно има добро видео обяснява защо се получава, ако инжекцията се постави в мускула няма проблем, ако оцелят капиляр...
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно баламите, жадни за ваксини са намалели и фарма компаниите започват война за правото кой първи да набоде овцата.
25
3
 
30
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
Нема си сложа нито една,за всеки случай.Подарявам моите на някой хипохондрик,ай наздраве!
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който ги е агитирал и/или принуждавал да се ваксинират ще понесе ли наказателна отговорност?
23
3
 
26
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Замислете защо всичките странички реакции на файзер някак си мистериозно се прикриват от медиите, а за Астрата и Джонсън се пише за всеки един смъртен случай. От 48 500 участници в клиничното проучване на файзер са починали 1200 души, може би не са всички са от ваксината, но това е колосално висока смъртност от какъв да е препарат. Данните бяха публикувани преди 3 седмици след решение на федерален съдия, но всичките медии мълчат, защо ли?
22
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Япония пък спряха ваксината на Модерна. В Дания спряха ваксината на Астра Зенека. Не си спомням добре вече, ама със сигурност някъде спряха и ваксината на Пфайзер. Така че, давай, народе, че не останаха ваксини. Юруш на маслините!!
21
4
 
14
 
! Отговори
noema c kumapama преди 2 години
не слагаме нищо, щото верваме, че земята е плоска и чекаме появата не количетвения, а дългосрочния резултат от "чудодейните", "безплатни" течности", като аргумент за нас "антиваксърите". ние също вярваме, че тези ваксини не са безплатни и фарма-бандитите не ни ги подаряват, но няма нужда да ни слушате! все пак ние не сме на бозката на фармаиндустрията, като фаучи и урсула фон дер ленин
20
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези със съсиръците ще получат едно извинявай, нищо, че са били принудени да се ваксинират.
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
О, да - скоро Шмайзер ще купят Модерна и воала - ЕДНА единствена ваксина, ама задължителна. Да живее демокрацията!
18
4
 
0
 
! Отговори
До Анонимен 8 преди 2 години
Матей 4:7 Исус му рече: Писано е още: "Да не изпитваш Господа твоя Бог". Вярата не иска показност, а усърдие... Затова не уважавам протестантите.
17
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па загрижили се за 55 души в болница, а не виждат колко са умъртвили след ваксините.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли, май накрая ваксистите ще излязат прави: естествения подбор ще си свърши работата. Е, не точно по начина, по който си го представяха, ама то е така със всички жертви на Дарвин.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, ами да - щото е еднократна и е истинска ваксина, а не разни генни експерименти. Прозрачни сте.
14
1
 
24
 
! Отговори
Е как бе преди 2 години
тая сутрин в този Сайт, Професорка, ни каза да ги Мешаме безразборно Ваксините - било много по-добре!
13
6
 
10
 
! Отговори
Бе защо преди 2 години
Няма нито един с тромбози след Спутник...
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тази кокошка професор Александрова казва че е добре да се комбинират ваксините: https://dnes.bg/koronavirus/2021/12/17/prof-aleksandrova-pri-busterna-doza-e-dobre-da-se-kombinirat-vaksini.514255 Правят си експерименти за сметка на хората, това е престъпно! При положение че не знаят какви ще са резултатите слагат ваксини и ги комбинират.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаххах точно днеска щатната ви агитаторка проф. Александрова препоръча на родните балъци да комбинират J&J с Пфайзер и Модерна, защото се били увеличавали антителата :D :D