Ваксините за деца в 68 пункта, нужно е предварително записване

Препаратът е толкова ефикасен, колкото този за възрастни, увери Ангел Кунчев
332

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ваксините срещу COVID-19 за деца ще се поставят в 68 пункта в страната, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев. Ваксината, която вече е доставена в България, е за деца във възрастовата група 5-11 год.
Още по темата
При интерес от родителите, ще бъдат разкрити още пунктове. Ваксина е педиатрична, с променен състав от гледна точка на съдържанието на антиген и три пъти по-малко микрограма в доза от активното вещество, обясни той. По думите му при трикратно по-малко съдържание тя дава същия ефект както при възрастните.

Флаконите са 10-дозови, което ще наложи да се групират деца, така че да се съберат 10 и тогава да се отвори флакон. Това е и причината ваксинирането да се прави не във всички ваксинационни центрове, а във всяка област ще има точно определени места, допълни Кунчев. Той препоръча родителите, които желаят да ваксинират децата си, предварително да запишат час.

Няма разлика с досегашния начин на поставянето на ваксината - инжектира се в ръката. За момента не обсъждаме бустерна доза ваксина за децата, защото са необходими повече данни, които се очакват от другите държави, добави още Кунчев, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още по темата: ваксинидецаКунчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой трие постинги. Що така?!
6
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Игленик без маркуч-що е то?
5
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте как през 2019 говорят от къде ще дойде вируса и как ще вземат информация за него. Обсъждат още как да заобиколят процедурите за изпитания за да налагат неизпитани препарати: https://bitchute/video/zNCYFYergHqB/
4
2
 
65
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Само много *** би си ваксал децата !!!___А щом според Кунчев , препаратите са толкова ефикасни, колкото и при възрасвтните - т.е. около 50%, значи не струват !!!
3
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано следващият път кунчу захапе тръбата и така да си остане.
2
5
 
67
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
няма ли други проблеми и задачи в България,само тровене и убиване с ваксини е на дневен ред жалко създание кунчев жалко, че не си умрял от все сърце ти го пожелавам
1
3
 
99
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл и безочлив. Едва те върнаха от оня свят..