Точно 1 г. от началото на ваксинацията България е последна в Европа

Пред "Пирогов" се изви опашка от желаещи да се имунизират
27 дек 2021 16:26, Елка Василева
355

Днес става точно една година от началото на ваксинацията срещу COVID-19 у нас. България обаче остава последна в Европа с най-малък брой имунизирани. Към днешна дата със завършен ваксинационен цикъл у нас са около 30% от населението.

Още по темата

Пред един от ваксинационните пунтове в София - този на "Пирогов", се извиха дълги опашки, които се увеличаваха с напредването на деня. Сред хората на опашката имаше и родители, които са решили да ваксинират своите деца.

Други бяха дошли за поставяне на бустерна доза, каквито са препоръките на повечето здравни експерти.

Чакащи на опашка за имунизация споделиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че точно сега им е най-удобно да се ваксинират, тъй като са свободни покрай празнични дни. Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година.

"Поставям си бустерна доза, защото не сме по-глупави от евреите, които слагат четвърта доза", сподели мъж от опашката пред "Пирогов".

На 27 декември 2020 г. първият имунизиран срещу COVID-19 бе тогавашният здравен министър Костадин Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
12
 
30
 
! Отговори
Не мога да повярвам преди 2 години
Ваксъри, кое не е вече очеизвадно? Разбирам, че се чувствате пр.е.бани, че станахте част от генетичен експеримент с неизвестни последици, но това си е бил ваш избор и останалите не сме длъжни да сме част от личната ви трагедия и драма. Желая ви да сте живи и здрави и да успеете да се откъсните от "абонамента" за бустери до живот, но напъните изобщо да наричате "ваксини" тия продукти с неизвестно съдържание, които не пазят от нищо и да твърдите че "работят" клони към ***.и.з.ъ.м
264
12
 
33
 
! Отговори
Rambo преди 2 години
За пореден път Българите се доказаха като най-мъдрите в Света.Поздравявам всички Българи, които не отидоха и не си поставиха знака на звяра.
263
4
 
6
 
! Отговори
-------------------- преди 2 години
Сертификация и утилизация..
262
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kiro shte vi sloji vaksini na vsichki,golim LISIK e
261
3
 
5
 
! Отговори
Не е ясно кой преди 2 години
До London CallingЩе самоубие. Някои могат да се затрият от генна терапия на 3 месеца.
260
12
 
22
 
! Отговори
ВЕЛИЧКО преди 2 години
Само една година ! А толкова много лъжи за тези ваксини ! Добре , че не повярвах на нито една ... Да де , ама друго си е да умреш от ковид ваксиниран . Свети Петър такива ги праща в рая , а такива като мене - в ада , макар ,че нямам никакви други грехове . Нооо... тежък грях си е да не повярваш на лъжите и да не се ваксинираш на инат ! Е ... и ада е за хора ...
259
4
 
16
 
! Отговори
Една от чужбина преди 2 години
До Стела Стелче, в Британия вече е задължително да си маскиран на закрито, но не всеки го спазва. За разлика от България, тук никой не те гони от вратата и не крещи истерично "Маска, маска".
258
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на ваксинираните в България смъртността при сегашната вълна е 3,2%, докато преди при предишните вълни беше по-голяма - 4,8%.
257
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но за сметка на това държим златото по глупост.
256
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ваксинирайте;на финалната права сме,балонът догодина ще се спука,истината ще лъсне,молете се да има възмездие,иначе пак ще използват някой вирус да се гаврят с нас,нашите спасители
255
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си слагат бустер на бустера по света,като им е толкоз акъла,да се гътнат бустери,добре е че българинът що-годе запази здрав разум,а пропагандата беше невиждана.
254
9
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарение на "ваксинираните" смъртността тази година е по-голяма, защото именно те заразиха много хора.
253
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
оКови-19....
252
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май има грешка в заглавието не сме последни във ваксинацията защото по всичко личи че това е по- малко ваксина и повече друго.Писледни сме в киборгизацията и промиването на мозъци, в медицинските експерименти с хора, геноцида и контрола чрез импланти.Няма да станем от висшата раса на технинациста Мъск и жалкото копие на доктор Менгеле Гейтс.Обаче- браво на вас, че устояхте за първи път ще сме в правилния съюз на страната на добрите така де.
251
7
 
32
 
! Отговори
К преди 2 години
"Очакват страничните реакции да отминат до няколко дни и да не им попречат да празнуват нормално Нова година"... ХАХАХАХХХА. това вече звучи като виц. Отменяйте противоконституционните сертификати незабавно и да не сте посмяли да посегнете на правото на труд.
250
3
 
37
 
! Отговори
дд преди 2 години
В Германия вече и проправителствените вурусолози се отричат от мерки и бодене! Щрек,Кекуле,шефа на Стико.....Олаф изтърва положението.Протестите стават некотрулируеми.До дни може да се въведа военно положение.Полицейските провокации вече започнаха.От утре има забрана за събирания на бодени и ненабодени.Нали уж щяха да отпускат.Хватката се затяга за всички.
249
0
 
6
 
! Отговори
absurd преди 2 години
И що имам БАН *** разбери
248
9
 
6
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Една молитва към БОГ,щеше да ви свърши по-добра работа от ваксина,безверници.И вземете да прочетете псалм90
247
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Така последните ще бъдат първи, а първите- последни."
246
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
На Фон дер Лайър