СЗО няма да изпълни целта за 40% ваксинирани във всяка държава

Изоставането от плана за годината ще бъде най-сериозно в Африка
Обновена: 28 дек 2021 16:21 | 28 дек 2021 16:20, Веселина Йорданова
147
СЗО няма да изпълни целта за 40% ваксинирани във всяка държава
Снимка: БГНЕС, архив

Световната здравна организация няма да успее да изпълни целта си 40 процента от населението във всяка държава да бъде ваксинирано срещу коронавируса до края на годината, като изоставането ще е най-сериозно в Африка, съобщи ДПА.

Около половината от 194-те страни членки на СЗО няма да изпълнят тази цел. В четирийсетина държави не са ваксинирани и 10 процента от населението.

СЗО хвърля голяма част от вината за това върху запасяването с ваксини, най-вече от страна на някои по-богати западни държави, които вече прилагат бустерни дози, отбелязва ДПА.

В глобален мащаб до днешна дата са били поставени над 8,6 милиарда ваксинни дози. Голяма част от тях обаче са били приложени най-вече в по-богати държави, които имат ресурси да си осигуряват договори с компаниите производители.

Десетки страни са зависими от доставки по линия на подкрепяната от ООН програма КОВАКС за споделяне на ваксини, насочена към имунизиране на хора от по-бедни държави.

Богатите страни са остро критикувани за това, че не правят достатъчно за осигуряване на равен достъп до ваксини в глобален мащаб чрез КОВАКС. През последните седмици обаче доставките на ваксини по тази схема се увеличиха. По данни отпреди няколко дни КОВАКС е доставила 722 милиона дози ваксини.

Статистиката показва изобличаваща картина: СЗО казва, че докато в Германия са били поставени около 171 дози на 100 души население, в Мадагаскар този показател е под 2,7, а в ДР Конго - 0,32.

В повечето африкански държави това число не излиза от ниския двуцифрен диапазон, отбелязва ДПА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още по темата: СЗОваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
2
 
2
 
! Отговори
М бонго бонго преди 2 години
В Африка най-много обичат да крадат и kуецат бели докторки от хуманитарните мисии. Па и докторките май немат нищо против. А от белите мъжки кожи си правят чаршафи и вуду кукли.
76
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гейбрейсуса ще се пръсне, щото нямаше кой да захрани африканците с безплатни игли (тъй щото да има и при тях непрекъсната заболеваемост). За момента, при положение, че са слабо витаминизирани, няма такъв проблем при тях.
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М им на сзо
74
1
 
24
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Хубава цел си е поставила СЗО , причината те си я знаят . Какво постигнаха във ваксинирана Европа ? Икономическа криза , терор и рестрикции ! 2 години вече ! Друго кво ???
73
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моканинът беше възкликнал -"Боже, колко мъка има по тоя свят,Боже! " Сега би допълнил-" Боже, колко глупост има в тая България, Боже!...."
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканците и Блаканският Юнак провалят плана. Богатите страни трябва да изпращат образователни мисии в тия държави. Може и наказателни мисии.
71
2
 
21
 
! Отговори
Ясно е! преди 2 години
Нещата от статията е верни, но по шмекерски представени. Да, в ЕС не беше толкова необходимо да ваксат по 90% от народите че и с бустери, след като там и без ваксите семействата раждат по едно дете най-много. Тъй че главната цел за намаляване раждаемостта на Планетата, издиша от логика в ЕС. Освен това гей-семействата стават все повече. А в Африка където се плодят като зайци няма и по 10% ваксани. Цялата система е объркана и цялото напъване отиде на вятъра.
70
1
 
14
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Оръжието те прави свободен
69
2
 
21
 
! Отговори
Растамен Ганджамен преди 2 години
Предпочитам да живея в Конго отколкото във фашистка Германия.
68
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Мога само да кажа--мамка им!!!
67
18
 
3
 
! Отговори
до 75 преди 2 години
Не обиждай Конго, Хаити и Бурунди! За разлика от Гань.остан, те нямат неограничен достъп до ваксини.
66
1
 
23
 
! Отговори
75, преди 2 години
В изброените от теб държави точно пък ковид не е проблем в момента или той е в пъти по-малък проблем от този в набодените държави. Нищо не доказваш с глупавите си опити да обиждаш хората от цяла нация в дадени държави.
65
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африканските държави, но не всички, + България са под 40% ваксинирани. Конго, Бурунди, Хаити и България. Каймак на вселенския разум. Гордеете ли се ***!
64
4
 
4
 
! Отговори
Рикиджия Северозапад преди 2 години
Какви 40% бе 100 пруцента трябва даса васкинирати бе !
63
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм дълбоко убеден че членовете на СЗО трябва дабъдат атакувани с автоматично оръжие
62
7
 
0
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
До 68:Съд за такива като тебе, че разпространяват дезинформация и заблуждават хората!
61
28
 
0
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Абе те ще ни кажат на нас... Ние тука ще си оригиналничим в коментарите на воля. Кво ни пука, че сме на върха по брой умрели с ковид на глава.
60
0
 
19
 
! Отговори
Чичо гей така иска преди 2 години
да
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото видео с д-р Симон Голд https://bitchute/video/66d9keI4KS2E/
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аааа, тия двамата - Петрунов и оня лаборанта, Аспарух намсикой, и в новините по нова тв ги дават. Само тия двамата ли останаха да ни баламосват и плашат, няма ли и други за разнообразие? Отказаха ли се останалите баби и дядовци проф. и акад.? Така, само тия двамата, съвсем ме загубиха за каузата.