Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години

В страната има ръст на болните от COVID-19
Обновена: 1 яну 2022 20:39 | 1 яну 2022 19:38, Анисия Иванова
238
Франция въвежда задължителни маски за деца над 6 години
Снимка: БГНЕС

От 3 януари носенето на маски на обществени места във Франция става задължително за децата над 6-годишна възраст. Указът е публикуван днес в официалния вестник на страната.

В момента изискването за задължително носене на маска се отнася за всички граждани над 11 години. Маски трябва да се носят задължително в градския транспорт, на обществени места, в спортни комплекси и религиозни институции.

Новото изискване е прието няколко дни преди началото на учебните занятия във Франция във връзка с ръста на заболеваемост от COVID-19

В редица градове, включително в Париж, се изисква носене на маски и на улицата. Изключение се прави за велосипедистите, шофьорите на автомобили и лица, които се занимават със спорт на открито. Глобата за нарушение на мярката е в размер на 135 евро.

Съобщава се, че през новогодишната нощ полицията в Париж е наложила почти 800 глоби за нарушаване на изискването за носене на маски.

В момента Франция преживява пета вълна на пандемията от коронавирус. Националната служба по обществено здраве съобщи вчера за рекордни 232 000 нови случая на коронавирус. В момента във френските болници има 18 700 души със симптоми на COVID-19, съобщи БГНЕС.

Досега около 53 млн. души от 67-милионното население на Франция е преминало пълен курс на ваксинация, а до 30 декември 2021 г. бустерна доза е поставена на повече от 24,1 млн. души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още по темата: Франциямаскидеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
0
 
2
 
! Отговори
@ 163 точно под мен преди 2 години
Аз също не съм вярвала, че хората са станали такива страхливи мишки. Това става, когато нямаш истински трудности в живота. Лично наблюдение поне.
141
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Французите да идат всичките на ривиерата, след което да продължат да ходят към Атлантическия океан докато не се издавят. Толкова шубета не съм вярвал, че има в тая Европа. Да те е страх от малко по-сериозна настинка.
140
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Набодените баламурки се връщат към все-по нормално
139
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, дали няма да им е зле на ваксинираните като почнат да измират. А живите, слава Богу, ще са лишени от възможността да ни наплодят гениичета.
138
1
 
13
 
! Отговори
Ибн Ебн ал Камил преди 2 години
Искам да благодаря на моят мюсюлмански брат Ебобаб ал Макрун за налагането на шериата във Францустан!
137
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С маските вървят и качулки тип хиджаб и нихаб за по-добра защита от поумняване.
136
1
 
7
 
! Отговори
Ваксър палавник преди 2 години
Ние с моята правим секс с маски, за да сме по-добре защитени.
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До доц. д-р Чоко Боков Човек, ваксърите нямат мозък. С какво искаш да мислят? Лимонада да сложиш в една спринцовка и да им кажеш, че е ваксина и те с радост ще се боцнат. И ще убеждават яростно и другите да го направят.
134
1
 
12
 
! Отговори
Умен ваксър преди 2 години
Това е нормално. Нали са ваксинирани и защитени? Маските са за допълнителна сигурност, за всеки случай. Иначе ваксините работят, вервайте ми. Кога ще проработят ли? като му дойде времето.
133
2
 
0
 
! Отговори
тез преди 2 години
не са разговаряли като Борето с Мангъра
132
1
 
12
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 2 години
Имам ама огромното желание да се бустерирам, но нямам първа и втора игла и не мисля. 71 набор съм, през ден бягам 3.4 км, вдигам и тежести, тенисче, футболче, знаете. Нося си маската, пера я, но след 24 месеца употреба вече ще се наложи да инвестирам в нова за 0,12 лв. с ДДС. На ваксърите: никой в света не е ваксиниран за К-19, защото ваксини за момента няма изобретени, няма изобретени. В този смисъл няма и антиваксъри срещу нещо, дето не съществува. Мислете с горната глава.
131
1
 
11
 
! Отговори
До Анонимен 153 преди 2 години
Така е................Африка стана експериментално поле за болестите и вирусите, измислени в западните лаборатории!!!!
130
1
 
17
 
! Отговори
???? преди 2 години
Франсетата ли......................те винаги много лесно се предават на силните на деня..............навремето Хитлер превзе Париж за 2 дена!!!!
129
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да
128
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То във Франция ако родителите продължават да правят секс без маски, скоро и за децата под 6 год. ще наложат маски.
127
3
 
1
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БЕЗ ДА СЕ ПРИЕМЕ РАЗПИСКИТЕ ДА СЕ БРОЯТ КАТО СЪДЪРЖАНИЕ ИЛИ ИЗБОРИТЕ ДА СА НАПРАВО НА ТЯХНА БАЗА И ВЪЗРАЖДАНЕ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ В ПАРЛАМЕНТА ПРИ НОВИ ИЗБОРИ , ЗАЩОТО РАДЕВ ЩЕ Я ОБЕРЕ НЕЯ КАКТО ОБРА МАЯ!
126
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
явно се усетиха, че ваксите разнасят вируса!
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хахахаха----- страхливците бързат да се ваксат от страх за животеца си , даже и не чакат истинска ваксина!
124
1
 
16
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Какьв погром направиха файзер в африка не е истина
123
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
205, така е. Заради ИСТИНСКИТЕ ваксини много хора са живи, а други живеят над 70 год. Но от 20 год насам в Африка се експериментира с ваксини и лекарства, които убиват здрави хора. Като почнем с СПИН, който беше лабораторно създаден за унищожение на определени групи, минем през ваксината за ебола, след която инжекнирани раждат деца с нулева имунна система и стигнем до антибиотика за менингит, който осакати и направи глухонями огромен брой африкански деца. Все факти!