САЩ регистрира над 1 милион случая на COVID-19 за ден

Предишният антирекорд беше поставен в последния ден на декември
4 яну 2022 11:49, Ния Христова
57
САЩ регистрира над 1 милион случая на COVID-19 за ден
Снимка: БГНЕС
През последните 24 часа в САЩ са регистрирани над 1 милион случая на коронавирус, тъй като щамът Омикрон все повече се разпространява там. Според данни на университета "Джон Хопкиснс" това е най-големият брой за ден от началото на пандемията, предаде БГНЕС.
 
Предишният антирекорд беше поставен в последния ден на декември. Тогава здравните служители откриха около 590 000 случая на коронавирус.
 
Публикуваните данни може да не отразяват реалната ситуация, защото много американци се изследват за вируса у дома и не съобщават резултатите на водещите статистически агенции, отбелязва Блумбърг.
 
От началото на пандемията досега в САЩ са установени над 56 милиона случая на заразени с коронавирус, а повече от 820 000 души са починали от болестта. 
 
Увеличаването на заболеваемостта в САЩ през декември доведе до отмяна на полети, затваряне на училища и офиси, пренаселеност в болниците и нарушаване на веригите за доставки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
22
 
! Отговори
Фаизер преди 2 години
Ваксината ги зарази яко
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, един журналист от Шпигел даже написа цяла статия колко тежка била ситуацията в слабо ваксинирана Бг с ... 1,900 заразени за ден!-))))))
9
0
 
30
 
! Отговори
световен резил преди 2 години
Ако са наистина такива цифрите, то с голяма вероятност може да се твърди, че ваксините са биологично оръжие, или най-малко, че не струват и 50 стотинки.
8
1
 
23
 
! Отговори
Маг Ваксина преди 2 години
Тези данни са пълни глупости. Тези 1 млн днес трябва да са 2 млн утре, в други ден 4 млн, 16 и т.н. Математикът Витанка да обясни за репродуктивното число.
7
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе сега изчезна ли клозетната хартишка по магазините в краварника.То туй беше първия индикатор за биг паникьосвай се, или сега и да се наа-ат вече им е все таз?!
6
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както върви краварнкът за 2 седмици ще се опраска със 100% зараза. да ли ще придобият стаден имунитет. Те по дефолт си имат кравешки стаден тип бройлер.
5
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууу, дано да станат 100 млн. и да измрат всички до крак.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Dr. Mercola. САЩ са в етап на гражданска война....Това е първият случай на открито признание от страна на Американски интелектуалец, че целият англофонски свят е с промити мозъци (това аз от преди десетина-пентайсет години наричам зомбирани слабоумници). ...от ... Сайт на Съпротивата ... с видео
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Далеч са и никога не са ме интересували .В Американската мечта никога не съм вярвал .
2
1
 
17
 
! Отговори
казано е преди 2 години
Който нож вади от нож умира
1
0
 
18
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Е и, сега зелена бира ли да им отворим?