Във Враца ваксинират възрастните хора по домовете им

Имунизацията ще става в почивните дни, след заявка по телефона
39
Във Враца ваксинират възрастните хора по домовете им
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ във Враца започва от 10 януари кампания за ваксиниране срещу коронавирус по домовете на желаещи възрастни хора, както и на такива, които са трудноподвижни, с трайни увреждания или в неравностойно положение, съобщиха от здравната инспекция.

Ваксинирането ще бъде извършвано в почивните дни, след заявка по телефона, от специално организирани мобилни екипи за обгрижване на нуждаещите се. Телефоните за заявка са 092/626 377 и 0879 144 769, и са открити за обаждане всеки работен ден от 9.00 до 16.00 часа. Екипите ще извършват имунизациите на място, в почивните дни на седмицата, през която е заявено желанието за ваксиниране, уточняват от РЗИ.

Необходимо е да се даде предварително /при заявката по телефона/ информация за хората, които ще бъдат ваксинирани, техните лични данни, адресите и предпочитаната ваксина. Важно е екипите да бъдат информирани и за поредността на имунизационната доза. От РЗИ-Враца уточняват, че разполагат с всички видове ваксини, разрешени за употреба в страната.

За последните 24 часа повече от два пъти пъти са се увеличили ваксинираните в област Враца спрямо предходното денонощие, сочат данните на РЗИ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
26
 
! Отговори
най добрата преди 2 години
ваксина за политици професори и прдажни доктори е АК-47.Доказано.
9
40
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера на моя татко му поставиха втората доза на пфайзер. Не сме го карали, той си пожела. Човекът е на 83 г., добре е със здравето, но просто от съображение да не излага нас на риск, както и себе си, предприе доброволна ваксинация. Повече такива хора да има!
8
3
 
37
 
! Отговори
Мара преди 2 години
Шпиц-командите на Пфайзер югенд в действие!
7
5
 
37
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
Евтаназията спрямо възрастните "излишъци"тръгва с пълна сила! Господа възрастни, спасявайте се по единично!!!
6
4
 
30
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Скоро ударни отряди от полицаи, войници и доктори ще ваксинират насила като разбиват домовете и КАТ ще лови антиваксъри и ще им взема книжката ако шофират без ваксина...
5
25
 
6
 
! Отговори
Бay преди 2 години
браво!
4
6
 
31
 
! Отговори
пустиняци преди 2 години
За какво се ваксинирате при положение, че в последното медицинско изследване от Онтарио се казва, че ваксинираните с 2 дози имат точно 0% имунитет срешу Омикрона, а тези с бустер след седмия ден са вече само 31% защитени..
3
4
 
8
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Браво мишоците се сетиха 2 години по-късно, че линейката с европейски фондове не е Коледна украса, която да седи пред супермаркета и да чака некой да се спусне от селата.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Он кмето усети накъде дуа ветъро и почнаха да се мазнят на новата власт.
1
3
 
29
 
! Отговори
възрожденец преди 2 години
Урсула плаща за всеки един БГ пенсионер в Казана. Нашите захлебват без да значт, за смъртния грях.