В Чили вече поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19

Кампанията започва от хората над 12 години с отслабен имунитет
11 яну 2022 16:38, Елка Василева
43
В Чили вече поставят четвърта доза ваксина срещу COVID-19
Снимка: архив, БГНЕС

Чили - една от водещите страни в света по ваксинация срещу COVID-19, започна кампания за поставяне на четвърта доза на хората с компрометиран имунитет.

Още по темата

Страната прави това първа в региона, а причината за започването на кампанията е увеличението на случаите заради бързото разпространение на варианта Омикрон, предаде Ройтерс.

"Ваксината, тази четвърта доза или втора бустерна доза, ще бъде налична за всички. От днес започваме с хората с компрометиран имунитет и ще продължим с максимално бързи темпове", каза чилийският президент Себастиан Пинера при посещение на една от болниците в столицата Сантяго.

Кампанията започва от хората над 12 години с отслабен имунитет, чиято бустерна доза е поставена преди септември. От февруари процесът ще бъде разширен и с всички хора над 55 години.

Чили отчита по над 4000 новозаразени на ден, показват правителствените данни, което представлява двойно увеличение през последната седмица и се вписва в световната тенденция на увеличение на инфекциите, въпреки надеждите, които говорят за това, че Омикрон, макар и по-заразен, може да е по-малко смъртоносен.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
13
 
! Отговори
В. преди 2 години
Те там ги и разтрелваха на стадиона. Сега какво?
12
1
 
19
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Пет,шест,седем....дванайсет,АУТ! Край на мъките. ..
11
1
 
31
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Ако само след няколко години многократно бустерираните, тъй доверчиви към ваксините хора, започнат да измират от настъпващи все по- големи усложнения в тялото им - кой ще поеме отговорност? Тогава "специалистите" какво ще лъжат?
10
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ветеринарят Бурла дето им продава компотите ликува.
9
0
 
33
 
! Отговори
До анонимен преди 2 години
''отлагайки неприятния момент когато народът ще дойде да задава въпроси.'' Ами ако досега не са започнали да си задават вьпроси, положението е зле.
8
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още в началото на дикември ви пишах за четвъртата даза първо в израел а след това при всички останали,кой разбрал,разбрал
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да слагат щом са решили
6
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе работят си те - просто не по начина, по който всички очакват. Работят най-добре в сферата на образованието - правят те *** и немислещ, хахах. Така, че тия, дето са се наболи с 3 има много по-голям шанс да се набодат 4, 5 или 100 път точно защото продуктът си върши добре работата с мозъчните им клетки.
5
0
 
46
 
! Отговори
Х. Чинаски преди 2 години
Сега е момента да ни обяснят пак как трябва да си набодем първа доза - която работи толкова страхотно! - докато в същия момент убеждават набодените по света да мушкат четввърта доза, понеже първите три са абсолютен провал.
4
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръгай чушки в боба. Ако 3 не помагат, 4тата ша ви опрай. Имунокомпрометирани са всички боцнати. Да са ви честити новите игли, таралежи. Акъл и цикъл, ако не ти дойдат на време, не ги чакай.
3
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой няма смелост да излзе и да си признае, че се ос*аха с ваксинацията, защото е политическо самоубийство (а пък и биг фарма могат да си поискат неотработените хонорари обратно). И против всяка логака и здрав смисъл, отчаяно се и насилствено, се опитват да набодат всички по 100 пъти, отлагайки неприятния момент когато народът ще дойде да задава въпроси.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад 4 доза си слагат, а ние и първа не искаме.
1
0
 
42
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Тя ще осигури същата МОЩНА ЗАЩИТА като предишните три. Четири дози за 12 месеца и рекорди по новозаразени е напълно нормално за една качествена работеща ваксина.