Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада

Италия също предвижда глоби до 1600 евро
12 яну 2022 09:47, Елка Василева
152
Глобяват неваксинираните за COVID-19 в Гърция, Австрия, Канада
Снимка: архив, БГНЕС

Премиерът на френскоезичната канадска провинция Квебек обяви, че пълнолетните й жители, които отказват да се ваксинират срещу коронавируса, ще бъдат глобявани, предаде Асошиейтед прес.

Според Франсоа Лього неваксинирането води до последици за здравната система и не трябва всички жители на Квебек да плащат цената за това.

Премиерът поясни, че глобата ще се прилага само за хора, които не могат по медицински причини да бъдат освободени от ваксинация.

За първи път правителството на Квебек обявява такава мярка срещу онези, които не искат да се ваксинират.

Около 10 процента от пълнолетните в Квебек не са ваксинирани, но те представляват около 50 процента от пациентите в интензивни отделения.

Квебек вече въведе и вечерен час от 22 до 5 ч. в опит да възпре разпространение на заразата. От 18 януари магазините за канабис и за алкохолни напитки ще изискват документ за ваксинация срещу коронавируса. Скоро примерът им може да последват и фризьорските салони и моловете.

Глоби се планират и в други страни по света.

В Гърция хората над 60 години трябва да си поставят до неделя най-малко една доза от ваксините срещу коронавируса, иначе ще бъдат глобявани с по 100 евро на месец, докато не си поставят доза.

В Австрия ще се налагат глоби до 3600 евро на хората, които не се подчинят на задължителната ваксинация срещу коронавируса, която ще влезе в сила от февруари за всички над 14 години.

В Италия жителите на и над 50 години трябва да са с поне една доза от ваксините към средата на февруари, когато влизат в сила глоби, които могат да възлязат на до 1600 евро, ако неваксинираните хора от тази възрастова група отидат на работното си място.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С колко дози се водят неваксинирани в Канада? В Гърция с две. За сега. След три месеца ще са с три. След шест - с четири. След две години - с десет.
10
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Китаизация на света. Елитите се уплашиха от възхода на Китай и ударно се опитват ъда приложат техния тоталитаризъм с надеждата да го догонят.
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реално! Ами, мисля че Русия все още приема емигранти. Венецуела - също
8
2
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато се притесняват за моето здраве повече, отколкото аз самия, то не им е читава работата!
7
0
 
36
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ТУКА НА ПУРКО КАКВО ЩЕ МУ ВЗЕМИТЕ. А МОЖЕ БИ ЦЪРВУЛИТЕ
6
62
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Бългрия кога? Крайно време е срещу дървените филсофи, които го раздават професори по имунология и вирусология по форумите, да има мерки.
5
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доброволната ваксинация..... Слава богу, че то ваксинираните са към 15% без да броим фалшивите ваксинации, с които са 28%... Иначе този кошмар щеше да е реланост и тук.
4
3
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глоби и заплахи за затвор, уволнение от работа и всичко това в името на нашето здраве. Да не си помислите че има нещо толкова важно в препаратите че искат на всяка цена да ви инжектират дори с цената на здравето. Неслучайно пландемиците ги наричат психопати.
3
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наш Киро канадчето кво мисли? Льо хман утрепан!
2
2
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фюрера се върти в гроба от завист!
1
71
 
5
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Страхотно!!! Така е правилно! А кога това правило ще бъде приложено и в Територията?!