Новите случаи на коронавирус са 5703, битката с болестта загубиха 77 души

Най-много новозаразени отново има в столицата
Обновена: 13 яну 2022 09:21 | 13 яну 2022 07:00, Веселина Йорданова
234
Новите случаи на коронавирус са 5703, битката с болестта загубиха 77 души
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

5 703 са новите случаи на коронавирус у нас за денонощието. Положителни са 19,1% от направените 29 813 теста, по данни на Единния информационен портал.

Най-много са новите случаи в София - 1 666, следват областите Благоевград - с 537 и Пловдив - с 484-ма новозаразени.

В болница се лекуват 5 257 души, 579 са в интензивно отделение.

Като излекувани за 24 часа са отчетени 6 257 души. Починали са 77, от които 92,21 на сто са били неваксинирани. С това общият брой на жертвите на пандемията в България достигна 31 838, а на потвърдените случаи - 799 943, от които 139 593 са активни.

През последното денонощие са били поставени 30 398 ваксини. Общият брой на хората със завършен ваксинационен цикъл у нас вече е 1 954 380.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още по темата: коронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
4
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Един от протестиращите го хванали с газов револвер..голяма грешка!!Боен трябваше да е,и да се стреля с него а не само да се плаши..
31
8
 
5
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Ама ще те открехна нещо-много е вероятно тъкмо ваксинираните да приключат земния си път по описания от теб начин. Вече знам за двама, които коронавируса ги сполетя, а анапълно ваксинирани. И едвам оживяха. Изкараха го много тежко.
30
8
 
17
 
! Отговори
Живков преди 2 години
Как така един персонал на болниците не се сети. Да ни покаже претъпканите отделения от ковид болни. Кво стана отначало много плачехте. Сега ви дават на ръка черните пари и си мълчи те. Защо мълчи те. Защото става въпрос за много пари. Казвам го за пореден път ония отгоре не забравя. Но за съжаление на вас нищо няма да се случи. Но най милото. Алчността ви за пари ще ви докара много голяма беля. Господ да пази децата ви внуците ви. А за вас продажници. Само мъки.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно да познавате някой излекуван от илачите на биг фарма? Напротив, почнете ли веднъж да приемате лекарства, ще е доживот и само ще си добавяте нови болести и лекарства. Същото е и изделието, наречено ваксини. Те не са създадени да ви избавят от вируса, а да предизвикват нови щамове и съответно нови "доброволни" ваксини.
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо да не се объркат стъкмистиките. За един град от 100 хил души, по 200 човека средно дневно, за две години колко още не са минали през ситото, а други не са го и усетили. А стъкмистиката си върви, вирусчето също. Да не се окаже че градът е 200 хил...
27
4
 
11
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
Нали ти си защитен и ваксиниран, нали ваксината предпазваше? Какъв ти е проблемът? Стой си вкъщи само и така! Откога станахте толкова предпазливи и страхливи? Нима досега не е имало вирусни инфекции, заразни болести, бактерии? Промиха ви мозъците!
26
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34/Повече ме е страх от такива със зеления амулет, защото се врат и влизат навсякъде, също се заразяват и разнасят заразата, а се мислят за недосегаеми. А другите си спазват мерките, ограничени контакти, не влизат в молове, кръчми....
25
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради вчерашния протест, ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
24
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се остави всичко на самотек, че да запълнят и детските отделения и да могат да изнудват да се ваксинират деца. На висшестоящите не им пука. Техните деца са в частни училища, а тях наредбата за държавното образование не ги бърка. Не са задължени да ходят да правят контролни и класни докато другите им крещят на главите, при това тествани с плюнка, която е чиста вода по обясними причини. За техните деца има специално отношение.
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20% заболяли. Уау. И Кило глеза запълването на болниците! И как се гледа това като има места без болници или само с 1 такава? То по тая логика София ще е без мерки и при 100% позитивни проби. Като се има предвид, че огромна част от болниците на държавата са тука.
22
3
 
3
 
! Отговори
Клоуни преди 2 години
Пфффффф....
21
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вариантът Омикрон на короновируса е на път да зарази повече от половината европейци. Може ли Ковид 19 да се третира, като грип?
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излекуваните толкова са излекувани. С отключени диабети и автоимунни ни заболявания. С поражения по сърце, бъбреци и други органи.
19
3
 
17
 
! Отговори
До Лекар преди 2 години
Гледам пак си оставил болните да се лекуват сами и спамиш по форумите. Некадърник.
18
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
20 ама ще продължиш да убиваш хора по вълшебния протокол на СЗО?
17
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата се глозга в момента! Какво е похарчено до за две години до сега в борбата с "пландемията"? Колко общо за ваксини, тестове, бонуси и пътеки? Някой знае ли точните милиарди?
16
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако за миг си представите, че няма тестове, отиваш в поликлиниката. Как според вас ще ви лекуват? Как ви лекуваха преди 3 години? По симптоми. НО сега има има има протокол спуснат от някъде си. И ефекта заедно с насаждения страх се вижда по починалите.
15
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата е оглозгана след 12 години управление на хунтата, отделно във всички важни отрасли и администрации бяха имплантирани калинки единствено с цел отклоняване на средства към ЧекМеджан и приятели. Това е и една от основните причини за високата смъртност и несправянето с пандемията. Та те нямат ресурси даже и за тестване, като хората да организират. Продължаваме да бъдем единствената страна в ЕС, където се тества съмнително малко от страна на държавата.
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърните лекуващи кога ще си платят? За всеки починал- отнемане на лекарски права! Луди пари получават да ги лекуват, а те ги убиват!
13
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо да не погледнем и излекуваните? А черногледец славен?