Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден

Математикът Кунчев: Краят на петата вълна ще е през март
16 яну 2022 09:53, Александър Попов
237
Прогноза: До края на януари ще имаме по 20 000 заразени на ден
Снимка: БГНЕС

Над 80% от заразените с коронавирус у нас са с варианта Омикрон, заяви пред Нова тв математикът Огнян Кунчев.

Според неговата прогноза в пика на пандемията от Омикрон новите случаи на ден ще бъдат около 70 хиляди, а до края на месец януари ще бъдат регистрирани около 20 хиляди новозаразени на ден.

"Официалната статистика сега сочи, че дневно новозаразените са 7 хиляди души. На практика обаче те са поне седем пъти повече. В повечето страни в Европа вариантът Омикрон стана доминиращ за около месец след настъпването си. У нас вероятно около 80% от заразените са именно с новия вариант. Добрата новина е, че се изкарва по-леко. Не знаем обаче колко сериозно може да бъдат засегнати хората с компрометирана имунна система", обясни той.

Според него най-засегнатия район в страната от новата вълна ще бъде София.

"Мерките, които се налагаха досега, жертваха образователната система. Мисля, че трябва да се погледне в друга посока", допълни математикът.

Огнян Кунчев прогнозира край на петата вълна през месец март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификата е да отбележи че си вааксиниран .Ако си ваксиниран и имаш сертификат се предполага ,ПРЕДПОЛАГА, че си здрав за собствениците на театрите , кината, моловете , магазините ,кафетата. Сертификата не ви е даден за да ви пази ,той съществува така че собствениците да допускат според документа здрави клиенти до бизнеса си . Ваксинирани или неваксинирани на вируса му все едно дали го имате или нямате зеления пас. В желанието да не фалират големи и малки фирми предпемачите създадоха документ легално да заразяваш и разпостраняваш ковид. Случкатас предцедателя на Народното събрание док
161
0
 
7
 
! Отговори
започна се преди 2 години
както за медицинските сестри в Либия и Сергей Антонов....до безкрайност.
160
0
 
5
 
! Отговори
СТАТИСТИКА САМО!!!!! преди 2 години
КАТО НА ВОЙНА.
159
0
 
3
 
! Отговори
Господ, и Природата. преди 2 години
...ни наказаха... даг**ха, Математиката !!
158
0
 
21
 
! Отговори
Mira преди 2 години
Тоя стои на границата и брои пристигналите омикрони.С какво пристига в България омикрона бе Кунчев? С висша математика ли боравиш или със сметало?
157
0
 
14
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Прогнози, обстоятелствени разяснения, цифри и още куп буламачи се нагнетяват в нашите очи и уши, с едничката цел да ни изкарат от равновесие. Управляващите добре са усвоили методиките на Макиавели и всичко това им дава шанс за още месец-два да прилагат върху обикновенните хора крути мерки за подчинение. Дали ще устискаме дотогава???...
156
3
 
17
 
! Отговори
до 152 преди 2 години
Защото ПП са Продължаваме Потъването, за да Продължаваме Поскъпването, понеже Престъпниците Побратими трябва да хранимИ, а Прецакването Продължава щото Пуснахме Парашута на Радев. Пълен Провал си копаят дупката до Пълно Продънване на България.
155
1
 
12
 
! Отговори
Хасан Азис преди 2 години
А в Народното събрание ще се иска ли зелен сертификат?!!!?
154
1
 
22
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Предлагам да си запишем тази прогноза, в края на януари да проверим доколко се е сбъднала и, ако не се е случило - "около 20 хиляди новозаразени на ден", продължително да го напомняме на обществеността.
153
0
 
14
 
! Отговори
Тато из Правец преди 2 години
Не ви ли омръзна,бе урроди
152
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приятна новина за всички застаряващи торби месо с куп болести и 0свинени на n-та степен Тъкмо ще понамалеят и очистят място за младите ромчета.Вие се доказахте като абс. непригодни за живот и управление на ресурса на тази територия така че колкото по бързо и повече толкова по добре за планетата.
151
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
КАК ДА ТИ ОБЪРНА ВНИМАНИЕ --ПРИ ТОЗИ ГЕРОИЧНО ВПЕРЕН ПОГЛЕД --- В ОПИТ ВСЕ ОЩЕ ДА ИЗГЛЕЖДАШ УМЕН ??????????!!!!!!!!!
150
2
 
25
 
! Отговори
запознат преди 2 години
Накарайте всички ваксинирани да се тестват задължително и ще имате по 30 000 положителни на ден и % на положителните тестове ще стигне 90! Гарантирам ви ги! Всички ваксинирани са заразени и са основните разпространители на вируса!
149
0
 
7
 
! Отговори
+++ преди 2 години
Този математик защо умножава броя на новозаразените по 7, а не по 2, 6, 8, 10, 100, 1000 или 10000? Аз предлагам всеки ден да дели населението на България на официалния брой новозаразени и това да му е коефициента.
148
6
 
3
 
! Отговори
Мед. лице преди 2 години
Избирайте. Комунизъм на Радев или маски?
147
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си неваксиниран плоскоземец, за да си мислиш, че няма полза от сертификатите.
146
1
 
7
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Още преди една седмица заразените с Делта бяха около 600 на ден, а с Омикрон около 4600. Сега с Делта са около 500 на ден и около 5150 с Омикрон.
145
4
 
20
 
! Отговори
Смяяяях преди 2 години
Чудно ми е още колко време слепците ще продължават да са слепи и ще тъпчат хората с безполезни "ваксини"... Като са такива прогнозите, за какво е вмирисания сертификат, очевидно напълно безполезен и безсмислен!? Риторичен въпрос. Май не е с цел, че сте много загрижени за здравето ни, а?! ;)
144
2
 
6
 
! Отговори
555 преди 2 години
Сблъсъкът на мнения с публикуване на неоспорими доказателства е начина да се взима информирано решение(разбира се от хора,които могат да анализират) Това ,което се публикува в "THE BULGARIAN TIMES " не е зле да се публикува и обсъжда в национални медии , колкото и еретично ще е това за някои. В края на краищата всеки нормален българин иска да живее сред здрави , информирани ,умни съотечественици и да се радва заедно с тях на живота.
143
4
 
13
 
! Отговори
БориМечката преди 2 години
ПП, Продължаваме Пандемията, с ПП, Платена Публикация, защото са ПП, Пълни Предатели и са ПП, Продаваме Пфайзер, но народа ще им направи ПП, Пълно Помитане!