Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!

90% от хората се лекуват вкъщи, обясни лекар
Обновена: 22 яну 2022 10:28 | 22 яну 2022 10:20, Петя Славова
170
Медици: Притеснително е високият брой заразени деца!
Снимка: БГНЕС

Напрежението след Нова година е невероятно, чувстваме се като опълченци. Това заяви пред БНТ личният лекар д-р Гергана Николова по повод нарастването на броя на заразени с варианта Омикрон на коронавируса.

Гост по темата беше и вирусологът доц. Любомира Николова-Гломб.

Още по темата

Притеснява ни увеличеният брой положителни проби при децата, допълни тя. По думите й възрастовата група слиза по-надолу, 90% от хората се лекуват вкъщи.

Д-р Николова каза още, че има изразени постковид синдроми - окапва косата, отключването на захарен диабет, проблеми със сърдечно-съдовата система, много често са усложненията в белия дроб.

След 10-дневна карантина пациентът е преминал острата част, но ние продължаваме да лекуваме последствията, каза Николова.

Любомира Николова-Гломб призова да не се подценява ситуацията. Няма вълна от грип в момента. Тя прогнозира, че в Англия прибързано свалят мерките, но все пак голяма част от населението е ваксинирано, а най-уязвимата част от обществото - възрастните, са ваксинирани над 90%.

"Мерките у нас, ако се спазват, а те не се спазват, мисля, че ще можем да овладеем ситуацията. Не можем да пренебрегваме това, че сутрин се събуждаме с новината, че отново 2 рейса са катастрофирали с жертви на COVID-19", каза Николова-Гломб.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
2
 
3
 
! Отговори
Спрете да тествате преди 2 години
И готово,ама нали трябва да се психясва добитъка
106
3
 
11
 
! Отговори
Kapmoфчо преди 2 години
Ама да бе, през м.Януари на децата да им тече носът е силно притеснително :))))
105
0
 
9
 
! Отговори
Ужасссс преди 2 години
Е, щом д-р Николова го казва това, значи е така. На нея специално много й вярвам. Тя дежурна по ТВ и други медии стана. Кога ги лекува, като все интервюта дава? И все тя много компетентна! Пфууу
104
2
 
10
 
! Отговори
До София 1 преди 2 години
Много скоро ще берете плодовете от това, че криете детето си в къщи при всяко кихнало в клас друго дете. Асоциални, депресирани, саможиви, плахи, неадекватни-ето такива ще ги направите с вашето мислене и психози. Децата като цяло боледуват през този сезон, ще ви изненадам вероятно, но са боледували и преди ковид. Едно дете по-често, друго по-рядко. Страшно няма. Проблемът е в главите на родители като вас. Мислете с главите си, защото после за децата ви ще е късно за корекция на психиката им.
103
3
 
12
 
! Отговори
От Берлин преди 2 години
Стига с паниката-При нас има по половин класове в карантина и,, заболели"-децата се оправят за 3-4дни от настинката, и нищо им няма...!!! По-леко и от нормалният грип... Престанете с лъжите! Продажни ***...Имаме Нов Холокост! БОГ С ВАС И ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА
102
2
 
8
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Ало, притеснените медици, до сега, имам предвид преди да знаем за ковид, нямаше ли точно в този период много болни деца? Включително деца хоспитализирани с пневмония? Много ви е къса паметта нещо. Зимен сезон е, боледуват си децата. Те и през лятото са с различни ентеровируси....
101
1
 
6
 
! Отговори
гг преди 2 години
Децата са положителни, но са асимптомни или не боледуват тежко. Стига сте всявали паника. Има засилен скрининг в училище, нормално е да откриват повече случаи. А и омикрон е доста по-заразен.
100
3
 
0
 
! Отговори
bref преди 2 години
До София 1 - не висенето в училищата, а безотговорните възрастни. Реваха да минат децата онлайн и какво направиха - хукнаха по почивки и спа. Там ковид няма, нали...
99
0
 
2
 
! Отговори
bref преди 2 години
До София 1Статистиката се базира на повече от 1 случай. Ако вашето не боледува, поне 5 боледуват. В нашия клас примерно децата, които са изкарали ковид се броят на пръстите на едната ми ръка. Няма отсъстващи учители. Столицата.
98
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Скъпа Петя, правилно е да се напише "ПритеснителЕН е високият брой заразени деца!", да си знаеш за следващия път. Знам, че е трудно да се пишат статии, но все пак.
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съвсем скоро ще ядем обещания за светло бъдеще! Друго няма да има.
96
3
 
8
 
! Отговори
София1 преди 2 години
Винаги през годините при толкова много болни е имало грипна или дървена ваканция, но сега висенето в училище, ще ни доведе до икономически колапс.
95
6
 
7
 
! Отговори
София 1 преди 2 години
Не е вярно, че децата всяка година боледуват от респираторни заболявания.Моето от 4-ри години не е боледувало, но прецених, че след коледната ваканция няма да го пусна на училище и ще ходи само за контролните и класните.Половината клас изкара Ковид повторно през януари. Има само 5 деца, сред тях и моето, които не са боледували от Ковид През последните две седмици само6 деца бяха в класната стая, а останалите онлайн - 2 спрени от родителите, 1 с грип, а всички останали в карантина с Ковид.
94
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89Доказателствата за ползите от ваксините са железни. Верно ли бе? Минавало ли ти е през кухата кратунка че в най ваксинираните страни смъртните случаи са по малко защото точно в тези страни в началото мряха като мухи, тоест по слабите и болните измряха тогава, или по голямата част от тях? Постъпилите в болница пак в тези страни са по малко според теб. Затова ли във Великобритания викнаха военните на помощ в болниците, защото има по малко болни?
93
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И вирусът, и ваксината са разработвани от едни и същи хора по едно и също време. Общото между тях е шиповият протеин. Той е бойната глава на това биологично оръжие. Вируса и ваксината са двете страни на една и съща монета. Изходът е ранна терапия - с природни средства и генерични лекарства.
92
2
 
17
 
! Отговори
До 77 преди 2 години
Абе акъл имате ли, когато фактите ще ви извадят очите? Че най ваксинираните страни регистрират най-висока заразеност? Що се до смъртността, ако си направиш труда да сравниш смъртността на България с други страни отпреди пандемията нищо не се е променило. Единствената видима статистическа връзка е, че най ваксинираните регистрирар най много нови случаи. Според мен просто се чувствате пре...ни че се набучихте, а с нищо не сте чо защитени. И се успокоявате със свободни съчинения
91
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е като висок какво?До сега не са боледували деца ли?Всяка зима боледуват.Пък и не само зимата.Лятото от ротавируси,зимата от грип.
90
1
 
2
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
как добре са описали какво става след боденето с течностите адови...
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой бустер ще ни отърве от пандемията? Петият? Осмият? Кой поред?
88
2
 
4
 
! Отговори
Др. Акула преди 2 години
До 77 ------??? "Мангъра ви излъга по вкички точки" -" 1. Децата не боледуват". -два дена с лека температура - да, реално не боледуват. "2. Преболедувалите имат доживотен имунитет." - Със сигурност е по-добър от инжектираните, доказа се многократно! " 3. Вдигайте всички мерки, лекото грипче не е проблем" - да, още е вярно! "4. Лятото 2020 вирусът ще изчезне" - ако не го подържаха с "мерки" - щеше. Виж ЮАР с омикрон. "5. Ваксините са опасни. " - те са потресаващо опасни, по-лошо от очакваното