Пекин тества 2 милиона жители преди Олимпийските игри

Около 30 инфекции бяха открити през последната седмица
13
Пекин тества 2 милиона жители преди Олимпийските игри
Снимка: БГНЕС

Градските власти в Пекин заявиха в неделя, че всички два милиона жители на квартала, в който са идентифицирали малък клъстер от инфекции с Covid-19, ще бъдат тествани, по-малко от две седмици преди началото на Зимните олимпийски игри, съобщи БГНЕС като се позова на АФП.

Съобщението идва дни след като китайската пощенска служба нареди на работниците да дезинфекцират международни доставки, тъй като властите заявиха, че пощата може да е източник на скорошните случаи на коронавирус.

Около 30 инфекции бяха открити през последната седмица в Пекин, един от най-гъсто населените градове в света.

Както СЗО, така и Центровете за контрол на заболяванията в САЩ заявиха, че рискът от заразяване от замърсени повърхности е нисък.

Случаите в Китай представляват малка част от масовия скок в страните по целия свят, като силно заразният вариант на Омикрон предизвиква нов ръст на инфекциите.

Все пак множество малки огнища около Китай - включително в Пекин - тестваха строгата политика на страната за "нулев Covid", която властите следваха, дори когато останалата част от света постепенно се отваря отново.

Местните власти идентифицираха квартал Фентай в южен Пекин като епицентър на група от шест нови потвърдени инфекции, като броят на случаите в столицата достигна 34.

Всичките два милиона жители на района ще бъдат тествани за Covid-19 от неделя.

С началото на Игрите в Пекин на 4 февруари международни делегати, журналисти и някои спортисти вече започнаха да пристигат.

В опит да пресече ковид инфекциите, Китай затваря Олимпийските игри в строго контролиран балон, който подслонява хиляди хора и се простира на близо 200 километра.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Пекин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
дебил преди 2 години
До Анонименнямат ли в Китай някой коронадебил като тебе да ръси мозък. Айде слагай си парцала на лицето и бегом!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво да напиша на мястото на звездичките бе днес? Нали така ги тестват - г.зово.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямат ли си в китай някой мангъропитек, да им обясни как всички ще го изкарат ? И че имунитетът е уж доживотен?
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво тестване? Направо евтаназиране и загробване. И без това живеят в човешка ферма, където могат да им бъркат по дупките за щяло и не щяло, могат да ги слагат в единични килии и тях и децата им в произволен момент, могат да вземат органите им и да ги продават на запад за пари, тогава за какъв им е да живеят? А тази олимпиада трябва пълен бойкот да й се направи. Биороботите им сами да си се състезават. От деца на 3-4 год. Ги отделят в лагер и тренират нон стоп докато превъртят.
5
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако всички бяха направили като Китай, отдавна да сме забравили за пандемията. Обаче си играем на демокрация и толерантност към страхливците и сега ще си живеем с вируса десетилетия. Ще се тестваме, реваксинираме и броим жертви.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пък ще проточат пандемията на 30 години вместо на 3.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай колко *** трябва да си за да отидеш в Китай за олиемпийските игри
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нулева толерантност към вируса, драконовски мерки, бързо и ефективно тестване. Китайците знаят най-добре колко е опасен вируса.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там където минат ковид мерките оставят само боклюци от пласмаса.