Нидерландия се отказва от мерките срещу Омикрон

Очаква се днес правителството да позволи на театри и ресторанти да отворят
25 яну 2022 12:21, Петя Славова
82
Нидерландия се отказва от мерките срещу Омикрон
Снимка: БГНЕС

Очаква се днес нидерландското правителство да обяви, че ще позволи на ресторантите, баровете и театрите да отворят отново, въпреки рекордния брой заразени с коронавирус. Очаква се министър-председателят Марк Рюте и министърът на здравеопазването Ернст Куйперс да обявят новите правила на пресконференция, насрочена за 19:00 ч, предава БГНЕС.

Още по темата

Късно снощи правителството публикува официалните препоръки на здравните експерти и служителите на местните власти, които подкрепят прекратяването на строгата забрана, която е в сила от средата на декември.

Ройтерс отбелязва, че въпреки рекордните инфекции, експертите са заявили, че вариантът Омикрон на коронавируса, който в момента е доминиращ в Нидерландия, "има по-малко сериозна клинична картина" от варианта Делта, който предизвика по-ранна вълна.

Чуждестранните проучвания показват, че хоспитализациите при Омикрон са с 40-60 % по-малко, а хоспитализациите в интензивните отделения са намалели наполовина.

Правителствените съветници заявиха, че баровете, ресторантите и театрите трябва да могат да работят до 22:00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25. Ти почакай малко, сега от рак колко ще започнат да измират заради закъсняло диагностициране и лечение че тия няколко милиона ще изглеждат смешни бройки. Аз вече познавам няколко които са пътници точно заради това закъснение. Ама изцяло от ковид не познавам умрял
22
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 25 ти на кой свят живееш? И днес са 12 починали с ваксина? Айде стига не сте безсмъртни с ваксините. Като почнат да умират по 100 човека под 40 години на ден от Ковид тогава говорете за смъртност от Ковид. Сега тия хора си умират от старост и липса на медицински грижи.
21
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лятото ще има в цяла Европа "Оказа се че Коко 19 е само един грип,и отправяме своите най искрени извинения към набодените експериментални мишлета".
20
2
 
18
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
"Развитите и богатите са с 0 смъртност." Ако вярваш на тия цифри, няма какво да ти кажа повече. И на мен ми се искаше да работят ваксините, но се оказа друго. А тия статистики са чиста проба пропаганда. Израел говореше за втори бустер даже.
19
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха, ваксините и мерките се провалиха. Вируса излезна по-силен.
18
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ирландия се отвориха, имат 104% напълно ваксинирано население (как стигнаха 104% не знам), но е факт че са изцяло ваксинирани, след като минаха 100-те процента видяха най-голямата си смъртност от началото на пандемията и след това решиха, че май няма смисъл от тия мерки и нищо не работи. От 21.01 махнаха всички ограничения и ковид паспорта и сега вече си живеят нормално щото тоя вирус с ваксина няма да го набиеш...
17
29
 
6
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
Естествено, че и ваксинираните са заразени. Никъде не е казано, че ваксиниран не може да се зарази. Но не може да умре от КОВИД. ТОва е и смисълът на ваксините. Развитите и богатите са с 0 смъртност. Целта беше светът да се поизчисти от бедния слугинаж, че е излишен и за общество, и за социална система, и за икономика. Това и стана.
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една по една държавите започнаха да се усещат, че биг фарма ги лъга и вече няма смисъл. До края на Февруари само тук ще останем по-светци от папата да седим заключени в мазето на Европа. Първо Англия, послед Ирландия, сега Нидерландия, скоро Белгия, Испания, Италия, Португалия, Чехия, Унгария, Полша най-последни ще са фашагите в Германия, Франция и Австрия може би към края на пролетта и тогава само НИЕ ГОРДО ЩЕ СЕ ПЪЧИМ, ЧЕ МОЖЕМ И САМИ ДА СЕ ОТЛЪЧИМ!
15
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбрах до сега тия точно обекти като бяха затворени и изобщо всичко за три седмици от къде се пръкнаха тия рекорди, нали пълен локдаун имаха почти месец? От седмици говорят за 50-60 хиляди на ден. Е как бе?
14
3
 
31
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
До Анонимен"Нормално е държавите с висок процент ваксинирани да се отказват от мерките". Всички са заразени, дори и ваксинираните. Разнасят вируса, но със сертификат. Просто грипчето си изчезва по естествен път и се кара много леко от всички. Тук "мрем като мухи", защото всички починали ги пишат от ковид. Дори катастрофиралите. Леглата са пълни, защото болниците ни точат пътеки. Не ти ли се вярва?
13
1
 
12
 
! Отговори
Ламята преди 2 години
Хм,нали сега се настройваме за 3та световна,ковида вече не е толкова интересен.Баба и дядо ще *** без медийно отразяване.
12
0
 
31
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
На бас,че нашите няма,да поумнеят толкова!Не могат!
11
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа за протестиращите с месеци хора там! Жалко че тези събития не се отразяват, за сметка на това само ни плашат със Северна Кореия и Русия!
10
46
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е държавите с висок процент ваксинирани да се отказват от мерките. Там смъртност няма. Тук мрем като мухи (антиваксърите, разбира се). ЕС ще забрави за пандемията, а Гай Баньос ще е пак опашкар и ще се мъкне още 2-3 години, докато не измрат почти всички антиваксъри, които ще карат всеки щам отново и отново.
9
3
 
28
 
! Отговори
Пътешественик преди 2 години
А пък в Ирландия, правителството е забранило да се помни, че е имало коронавирус. Специална полиция прави мозъчно сканиране на гражданите, с което проверява за наличието на спомени. Всички граждани са длъжни да преминат през скенер. За когото се установи, че няма спомени, получава оранжев сертификат. Без оранжев сертификат е забранено да се посещават обществени места. Имащите спомени трябва да се подложат на специално мозъчно облъчване. Някои отказват и се сформира съпротива.
8
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Попитали радио Ереван какво означава НАПЪЛНО ваксиниран и то отговорило: Всеки сам си преценя!
7
0
 
29
 
! Отговори
до Бау преди 2 години
Персонала на сайта са ваксъри. Смятай щом и те не могат да те търпят.
6
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без ваксина съм и прекарвам втори вариант безсимптомно. В момента съм с омикрон и умирам... от скука. Препоръчайте някой хубав филм да се разсея от очевидния ужас, в който съм изпаднал.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно... май вече некой е увиснал на вратовръзката, ама нали има медийно затъмнение, та не знаем...
4
61
 
11
 
! Отговори
На Иван брат му преди 2 години
Там са 70,5% напълно ваксинирани, могат да си го позволят. А тука пият белина и ги е страх да не паднат от ръба на земята...