Проф. Момеков за белината и здравето - съвместими ли са?

Последователите на тази религия ще разберат какви са здравните ефекти, каза той
25 яну 2022 15:35, Ния Христова
87
Проф. Момеков за белината и здравето - съвместими ли са?
Снимка: Pixabay
Хора рекламират в социалните мрежи лечение с белина. Здравните власти предупреждават, че тези практики могат да доведат до тежки за здравето последици.
 
"Никой не знае какво е химичното съдържание на този продукт, но ако приемем, че е хлорен диоксид, трябва да сме внимателни с химическата номенклатура", коментира пред bTV проф. Георги Момеков – председател на Българското научно дружество по фармация.
 
"Хлорният диоксид не е идентичен с белината, която използваме вкъщи, но крайният резултат е един и същ – белината съдържа разтвори на натриев хипохлорид, хлорният диоксид е съединение на хлора в четвърта степен на окисление на воден разтвор. Едновременно се окислява и редуцира и дава смес от хлорид и хлорад. Същите неща се получават и когато използваме белина във воден разтвор", обясни още проф. Момеков.
Още по темата
 
Той обясни, че коцентрацията на дезинфектанта, която се изисква, за да убива патогени, е несъвместима с човешкото тяло.
 
"Когато човек пие хлорирана вода в тялото му хлорно съдържащите се съединения попадат под формата на хлорид и хлорад. Никой до сега не е използвал през устата подобни съединения при човека в такива дози. Последователите на тази религия ще разберат какви са здравните ефекти", коментира той в отговор на въпрос какви ще са последиците.  
"Едно е да поддържаме теорията, че фармацевтичните компании печелят пари и Земята е плоска, и съвсем друго е, когато се стига до екстремни поведения", коментира и психологът проф. Маргарита Бакрачева.
 
"При нефилтрирането на информация, когато човек направи избор, той вече го поддържа. Когато не е проявено критично мислене, още повече се търси едностранно информация само в подкрепа на твърдението и е трудно да оборим някой, който вече е заел тази позиция", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59.60 Никой не ни нарича така, трроле, но знаят, че само ние, освен Русия, имаме трролове.
51
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад се ваксинират, в България пият белина. Според умствения багаж, решение на проблема с ковид. Не случайно ни наричат "идио...те на Европа ".
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахме, че българите са с най-ниско IQ в Европа, ама да се лекуваш с белина счупи ***.
49
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натриевият хлорид се слага във всички храни. Натрият реагира с вода чрез горене, Хлорът е БОВ.
48
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Белина "Тръмп" - убива 99 процента от всички известни микроби и антиваксъри.
47
12
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Има ефективен и *** метод за справяне с проблема.. Всички заболели, след приемане на белина или хлорен диоксид, да НЕ СЕ ЛЕКУВАТ с пътеки от НЗК. Нека пият каквото искат, и после да се лекуват за свояа сметка. И погребението също.
46
4
 
15
 
! Отговори
П2 ДО54 преди 2 години
Солта ,която всеки ден ядеш е натриево-хлорно съединение Как звучи само,а?
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторчета вече наостриха уши,ще им свърши далаверата гадове
44
1
 
12
 
! Отговори
някой преди 2 години
Интересно ми е какво слагат във водата, която пием от чешмата - мирише на хлор, особено сутрин при първото пускане. Защо не пишете какво се слага за дезинфекция и дали се спазват някакви норми на концентрация, както и дали това не се натрупва в организма и води до заболявания? Ей това искам да чуя, а не някакви измишльотини за белина.
43
2
 
15
 
! Отговори
П2 преди 2 години
ЗАЩО ИЗТРИХТЕ КОМЕНТАРА?? ХЛОРНИЯ ДИОКСИД НЕ Е БЕЛИНА .ИЗПОЛЗВА СЕ ЛЕГАЛНО ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ВОДА ,КОЯТО СЕ ПИЕ ПОСЛЕ . ДОЗИРОВКАТА Е ВАЖНА!ТЕЗИ, КОИТО ГО ПИЯТ ИЗПОЛЗВАТ 5 -7 КАПКИ НА ЧАША ВОДА
42
5
 
4
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Естествения подбор ще си каже думата както винаги.
41
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този проф.ан да внимава кви ги дрънка, защото някой тарикат ще му се върже на глyпocтитe и ще вземе за по-евтино да пие белина вместо хлорен диоксид и тогава вече наистина ще има пострадали. ..Освен ако не му е точно това целта - някой да се натрови и после да могат да пищят "ето вижте колко е вредно, давай да го забраним"..?
40
1
 
10
 
! Отговори
П2 преди 2 години
"Хлорният диоксид не е идентичен с белината, която използваме вкъщи, но крайният резултат е един и същ" .... ЛЪЖА НЕ Е ЕДИН И СЪЩ!
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сол и пипер Натриевият хлорид е много опасен, особено ако сложите 1-2 кг :) А диводородния оксид колко е опасен :) Ама и аз го пия :)
38
3
 
7
 
! Отговори
ХАХА преди 2 години
К00видиотите и ковидистериците от страх от вируси почнаха и белина да пият..малко са им менте"ваксините" изглежда!Кой нормален ще се инжектира с ГМО химията и ще пие белина?На Това само онези с промитите мозъци са способни!Това е пътят към спасението на себе си и околните!Мухаха!Пий белина-спаси себе си и околните!Хахсхс
37
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е белина. Друго е. Белината е натриев хипохлорит.
36
1
 
13
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Стратегията на ваксипропагандата може единствено да работи върху нищожен интелект. Първо даваш някакво абсурдно и невярно твърдение - "пият белина, страх ги е от чипове във ваксините" - и после се посветяваш на непрекъснато отричане, опровергаване и осмиване на това твърдение. Междувременно напълно игнорираш реалното положение, пренебрегваш фактите и не споменаваш действителните проблеми и въпроси. Но явно че попада на подходяща основа при инжектираните. Толкова им е капацитета.
35
2
 
14
 
! Отговори
Сол и пипер преди 2 години
А пък аз си слагам в манджата натриев хлорид щото иначе не ми е вкусна .... Да не говорим за тези които пият от чешмите в къщи хлорирана вода в големите градове ... а пък като глътнеш водица в някой басейн ..... :-) Ама може и да искат да кажат че не знаем и формулата на готварската сол .... нали натриев хлорид звучи - страшничко А ? :-)
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тръмп да не е прос, милиардер е и се лекува с белина. Милиардерите се лекуват с белина.
33
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последователите на СветиКоВи, покръстени с бълвоччите на Биг фЕрма също тепърва ще разбират какви са здравните последствия от участие в експериментални фази на препарати за препариране. Някои може да нямат менталния капацитет да осъзнаят какво се случва с тленното им тяло поради бързината на страничните дЕфекти.