Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие

Близо 100 души са починали
28 яну 2022 09:24, Петя Славова
122
Австралия регистрира рекорд по смъртност за денонощие
Снимка: БГНЕС

Близо 100 души са починалите от коронавирус в Австралия за денонощие. Страната така регистрира най-смъртоносния си ден от COVID пандемията, предава БНР. Няколко от големите щати обаче обявиха, че очакват приемът в болници да намалее на фона на надежди, че коронавирусната вълна ще започне да затихва, предаде Ройтерс.

Още по темата
Подхранвани от бързо разпространяващия се вариант Омикрон, инфекциите рязко се увеличиха през последните четири седмици, когато бяха регистрирани близо 2 млн. случая. Дотогава Австралия установи от началото на пандемията преди около 2 години едва 400 000 случаи на COVID-19.

"Като цял ситуацията е стабилна и се очаква допълнителен спад на приема в болници", заяви главният здравен инспектор на Куинсланд Джон Джерард. Новоприетите в болници в щата намаляха за трети пореден ден до 818.

В късния следобед днес Австралия регистрира 98 починали. Малко над 40 000 са новозаразените – най-нисък брой за близо месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българина е неграмотен, но за сметка на това жесток човек. Злорадства, че австалийците тея дни за първи път отчитат повишение на смъртните случаи, но тотално игнорира, че в България вече от година умират МНОГО повече съотнесено към брой население. Но заради неграмотността си, дори не може да го осмисли този факт и продължава да дълбае дъното с поведението и говоренето си
64
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само началото на рекордите им по смъртност. Добре, че съдбата опази номер 1 в тениса от тоя развъдник на зарази.
63
5
 
34
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Имунната система .....взе да дава фира . 3-4 пъти химикал за година......ай чиститу !
62
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре ,че разкараха Сърбина овреме,щото мазалото щеше да е пълно!
61
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно Ноле е кихнал в миграционния център и виж какво стана.
60
5
 
30
 
! Отговори
xaxsasбв преди 2 години
Във Франция снощи има 500,000 регистрирани болни. В Дания за изминалото денонощие са регистрирани 51,000 разболели се. Западна Европа кога ще си набиват четвърта и пета игла, че от първите три само им се поразклати имунната система? От СЗО казват, че истината е след шестата игла. До тогава препоръчвам на МВнР да забранят входящите полети от Западна Европа, че над 80% от народите им са доброволен носител на вирусчето.
59
2
 
25
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Е нали Джокович го нема?
58
7
 
36
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Някой дали ще може да ме светне защо преди ваксиниране имаха 0 бройки а след ваксиниране 150 000 на ден?
57
6
 
3
 
! Отговори
До Поручика ...... преди 2 години
Поручик,кога дойде време за поредният Бустер ако е по Арна,дай да го ваксинирам булчето аз,Гарантирано моята игла работи и веднага след нея бъди сигурен че ще те натири и забрави.
56
4
 
20
 
! Отговори
Язе преди 2 години
Браво, добра новина за тоталитарна държава! Тепърва ще видят смъртност!
55
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ваксините почнаха да действат по рано от 2години. Сега смъртността им щеизлети в космоса и ще обвинят нещастното Ковид вирусче.
54
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, че не допуснаха Джокович. Тогава кой знае колко щеше да е бройката...
53
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха Австралия концлагер. Всички да са ваксинирани. Да си разхождат кучето като няма жив човек по улицата. До магазина-само със сертификат и така пребориха вируса, че сега пламнали. Нямам обяснение. Нямам. Какво още? Да изтребят населението, за да няма кой да разпространява. Ще се наложи и прилепите да избият.
52
2
 
17
 
! Отговори
НОЛЕ преди 2 години
Хахахахахаааа
51
4
 
27
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Не бива да влизаме в конфликт с ваксинирани, ето моята жена се ваксинира, разбирам я - страх я е от милицията, от репресии. Други ги е страх за работата си, абсолютно ги разбирам. Трети искат просто да пътуват без да ги тормозят по границите. Отнасяйте се с разбиране.
50
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горките. Живеят в концлагер, дупчат ги насила и си умират. Това е по- зле и от филм на ужасите.
49
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търчим за ваксина Много точно.Даже до преди няколко месеца го пишеше и в ежедневната справка на РЗИ.Че в общата бройка се вписват всички починали и по ДРУГИ причини,но с положителен тест за ковид.Но спряха да го пишат.
48
0
 
26
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИПъ преди 2 години
Джокович е виновен, ха-ха! А там са много рядко населени, нямат сухопътни граници, нямат транзитен международен трафик, държат ги под ключ, пък и сега е лято. Ние лятото нямахме по толкова много умрели. ***!
47
3
 
44
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Там е горещо лято, вируса е вече с много лек вариант, всички са ваксинирани и хоп - 100 починали.... Не е добре, Седларов. Тия ваксини са абсолютно неработещи, ако работеха добре, нямаше да се налага насилствено да ни ваксинират.
46
0
 
34
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Опалааааа,ваксината се задейства...