Д-р Симидчиев: Пандемията в световен мащаб е добре овладяна

Много хора у нас все още нямат изградена имунна защита, смята той
1 фев 2022 11:08, Ния Христова
95
Д-р Симидчиев: Пандемията в световен мащаб е добре овладяна
Снимка: БГНЕС
"Пандемичният процес в световен мащаб е добре овладян." Това каза в ефира на Нова тв депутатът от "Демократична България" д-р Александър Симидчиев. 
 
"Много хора все още нямат изградена имунна защита. Общественото мнение беше формирано в неправилната посока, като сега берем плодовете на разделението, което се заради в обществото", обясни той. 
 
"В световен мащаб алгоритъм, изграден на база мутациите, значително помага в борбата с вируса", добави Симидчиев. 
 
"Чрез този алгоритъм могат да бъдат предвидени възможни нови мутации на вируса и да бъде създадена ваксина предварително. Това досега не беше възможно", каза още той.
Още по темата
Във връзка с новооткрития втори подтип на Омикрон Симидчиев обясни, че липсва достатъчно информация за него към момента.
 
"Срещат се и случаи на грип в комбинация с коронавирус. Това се случва основно в детските кооперативи. Няма нищо тревожно, но проблем би било, ако трябва да се справяме с няколко пандемии едновременно", каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
20
 
! Отговори
Овладян преди 2 години
Овладяна е на баба ти шишарката! Всеки ще премине през вируса. На това овладяване ли му се вика бе Симид? Иска ви се още да смучете, но идва време да се плаща!
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как хората да има изградна имунна защита. Имунната защита се образува от контакт и инфекиция с вируса
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Допълнение към 18 И тук е такава статистиката. Недей да четеш със затворени очи. Това не отменя факта, че тези хора вероятно щяха да бъдат живи, макар и с хронични заболявания.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вождовете на Маите много успешно са овладявали сушите с жертвопринушения. Чумата е била борена с мерки за безопасност, като дишане през букети цветя и пускане на кръв. И всеки път когато някой е поставял под въпрос методите на властта по време на истерия е бил обвиняван за невеж, зломислещ еретик.
24
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Симо от Симитли - Добре казано, и резултат от невежеството на Българското обществоБългария затвърди мястото си извън цивилизования свят по време на пандемията. Не че цивилизованият свят е цъфнал и вързал, но там има обществен консенсус в обществото, против са маргиналите- тираджии, мигранти от балканите и т.н. Основаната разлика е, че в цивилизацията ценят живота на стари и хронично болни, пък ние обобщаваме с лека ръка "те и без това са пътници"
23
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията е фейк като косата на Боби Михайлов,и децата вече го знаят..
22
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарю Симидчиев , опиатите ли са ти много или парите ти са малко ?! То всеки може да дрънка глynocmu , ама от устата на "лекар" ,меко казано , не звучи несериозно ...
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДамАми ти още не си разбрал, че те имат 85% ваксинално покритие, ние около 30. Четете по-внимателно. До един месец се очаква да се отпуснат всички мерки в Европа, но не и в България.
20
3
 
12
 
! Отговори
Жив да не бях преди 2 години
Чрез този алгоритъм могат да бъдат предвидени възможни нови мутации на вируса и да бъде създадена ваксина предварително.Тоя в прав текст признава, че вирусите и съответно "ваксините" против тях са предварително пЛанирани...
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предстои да ни лъжат колко са напреднали фармите и как са "познали" следащия щам, и ето на - то ... "новата" ваксина вече е готова. Управляват "пандемията" добре. Стиковани, мобилизирани в "цял свят" /разбирай в най-платежоспособните държави/ за още, още, ... още.
18
3
 
14
 
! Отговори
Допълнение към 18 преди 2 години
В Западна Европа е напълно забранено хора с диабет, сърдечни и бъбречни болести да бъдат разписвани като починали от корона дощато тук е напълно обратното. В Дания с 85% ваксинирани казват - починал от сърдечно заболяване с придружаваща корона, а тук казват - починал от корона с прудружаващо сърдечно заболяване. В Дания с 3х повече ваксинирани (85%) имат 3х повече разболели се на ден (днес 36,000).
17
3
 
8
 
! Отговори
"Обладана" преди 2 години
Слон да те обладае докторе, и после да ни разказваш, че много интересно приказваш....
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато болниците са търговски дружества така ще бъде!Ако нямаш пари си обречен.
15
1
 
14
 
! Отговори
Добре овладяна? преди 2 години
Не така. Просто не могат да я спрат и вдигнаха ръце. На това не му се вика "добре овладяна" епидемия
14
0
 
12
 
! Отговори
без грижа преди 2 години
Болните не се лекуват както трябва.Стоят на студено потни,гладни,икономисват се лекарства.Особено в провинциалните болници.Това е истината!
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кашлицата и хремата овладяни? С какво, локдауни, принуда за ваксина за неактуален вирус и икономически ограничения?! След години ще пишат в учебниците за "успеха". Най-вече за краха на световната икономика
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада, Германия, Австралия, Франция, Белгия, Испания и Холандия няма ден без протести срещу зелените сертификати! Държави с над 80% ваксинирани са заели първите места по заболели на милион - Франция, Дания, Израел, Португалия са в топ 8 огнища на короната. Първите 2 места се заемат от Фарьорски острови(85% ваксинирани) и Палау(99% ваксинирани) изолирани от континентите, ваксинирани и въпреки това огнища.
11
3
 
15
 
! Отговори
Симидчиев преди 2 години
Май нещо кукловодите ви наредиха да биете отбой..Но кой знае какво още ни готвите.Знаем,че няма да се откажат нито те,нито вие от това да ни занулите
10
20
 
8
 
! Отговори
Симо от Симитли преди 2 години
Без да влагам оценка и емоция, България затвърди мястото си извън цивилизования свят по време на пандемията. Не че цивилизованият свят е цъфнал и вързал, но там има обществен консенсус в обществото, против са маргиналите- тираджии, мигранти от балканите и т.н. Основаната разлика е, че в цивилизацията ценят живота на стари и хронично болни, пък ние обобщаваме с лека ръка "те и без това са пътници"
9
2
 
15
 
! Отговори
Този преди 2 години
Съвсем влезе у фентъзито. Някакъв алгоритъм предвиждащ следващи мутации го гони,дето ще вади ваксини преди вируса да се е сетил как ще мутира и ще го изненадваме.Работата най-много да се докара като ежегодният сняг който изненадва фирмите за чистота всеки път.