Германия с нов антирекорд на COVID заразени

248 838 случая на коронавирус са регистриран за 24 часа
4 фев 2022 12:45, Ния Христова
162
Германия с нов антирекорд на COVID заразени
Снимка: БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на заразените с коронавирус в Германия се е увеличил с 248 838 за 24 часа. Това е най-високият регистриран брой по време на пандемията. Това показват данни, публикувани от Института по вирусология "Робърт Кох" днес, цитирани от БГНЕС.

Предишният антирекорд беше поставен на 3 февруари, когато за 24 часа бяха открити 236 120 случая на заразяване. 
 
От началото на пандемията са заразени 10 671 602 жители на Федерална Република Германия. За последните 24 часа в страната са починали 170 пациенти. Общият брой на смъртните случаи в Германия достигна 118 504.
 
Седемдневната заболеваемост от ковид в Германия (брой случаи на 100 000 души) също е достигнала максимална стойност от 1 349.
 
През януари щамът Омикрон стана доминиращ в страната. Въведени са ограничения, но те са значително по-меки, отколкото по време на първата, втората и третата вълна на пандемията. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
3
 
0
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Да информират с думи прости относно сложните неща." -- Ако искаш да ти го нарисуват на дъската и да ти дадат цветни тебешири да го оцветиш? Пък се пишете умни :)
102
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учените да обяснят, моля, защо тази ваксина не пази от зараза. Да информират с думи прости относно сложните неща.
101
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре работят ваксините , сертификатите и мерките като цяло.
100
1
 
15
 
! Отговори
митко преди 2 години
Колкото повече ваксинирани толкова повече се разпространява заразата.Факт.
99
0
 
11
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Току що направих справка. Ваксинираните в Германия са 75%. Нямам какво повече да кажа.
98
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец - Няма да те питам защо за 24 години в Германия не си научил немския, защото вече стана банално, но ще те попитам нещо друго. Знаеш ли какъв е коефициентът на смъртност на 1000 човека в Бг до 2020? Ще те светна - около 15 човека. Знаеш ли какъв е в Израел например (за тях знам, затова ги давам като пример)? 5 човека т.е. в Израел от всичко до 2020 са умирали 3 пъти по-малко хора, отколкото в Бг. Ето затова процента на умиращи от Ковид в Бг е висок, а не заради ваксата!
97
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХ АЛО, КОМИКА, ВИКАШ ВАКСИНА, КОЯТО НЕ ПРЕДПАЗВА ОТ ЗАРАЗА? КВА ВАКСИНА Е ТВА? А ОТ КВО ПРЕДПАЗВА, ОТ ПЪРХОТ?
96
0
 
15
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо не пишете за Канада, че една по една провинциите отменят мерки и сертификати.
95
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не тъпaко, това означава че 200 000 човека няма да ходят на работа и ще бъдат карантинирани както и техните близки. Това означава! Ама нямаш акъл и за две стотинки за да го осъзнаеш. И ако изобщо някога си се интересувал или занимавал с наука ще знаеш за какво изобщо става дума ама си е друго само с тъпoтии да се занимаваш и да гледаш блюдкави американски сериалчета по телевизията.
94
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече ваксини, толкова повече болни и разнообразни щамове. Ние излизаме от сезонните вирусни инфекции, защото не сме ваксинирани. Франция, Германия, Англия...растеж непрекъснат на заболели.Такива са официалните данни на Организаторите. За неофициалните и истината не ми се мисли.Да се поздравим българите, че не се подведохме и използвахме разума и инстинкта си, бойкотирайки отровните субстанции. И през този изпит преминахме.
93
0
 
5
 
! Отговори
♡&#982 преди 2 години
ВАКСИНИ СРЕЩУ КОВИД ЗА ЕДИН ПО ПРЕКРАСЕН СВЯТ ♡♡♡
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разберете,ваксината ви предпазва от смърт,не ви пази от заразяване. -----////----- Значи ако ме пази от смърт, а не от заразяване, значи е лично моя работа дали ще се ваксинирам, защото просто не засяга никого, освен мене.
91
1
 
1
 
! Отговори
ДО 93 преди 2 години
СТИГА КОПВА ТАЯ ОПОРКА, КАЗАХ ТИ ДА НЕ СЕ ИЗЛАГАШ И ДА СРАВНЯВАШ ЗДРАВНАТА СИСТЕМА НА ДОЙЧЕ С БГ!
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕМА АРГУМЕНТИ ВАКСАРА..УДАРИ ГО НА ОБИДИ...
89
9
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Важното е колко стигат до болница, след това до интензивното и колко умират. В 85-милонна Германия умират средо по 150 души дневно в последната седмица. На територията, с 15 пъти по-малко население, постигате подобни числа. Сигурно щото сте 15 пъти по-умни от нас германците :)
88
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ ДОКТОР В АНГЛИЯ СПОДЕЛИЛ С БЛИЗКИ,ЧЕ НАИСТИНА В ЮК НАМАЛЯВАТ БОЛНИТЕ СЛЕД БУСТЕРИТЕ, НО ОТДЕЛЕНИЯТА СА РЕКОРДНО ПЪЛНИ С ДРУГИ БОЛНИ, СЕЩАТЕ ЛИ СЕ....
87
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нас НЕваксинираните лятото темата Ковид приключва. Вирусът няма да изчезне, но ще обявят, че сме го победили благодарение на ваксата и ще спрат да говорят за него. За ваксинираните темата Ковид ще е актуална още доста години, защото страничните ефекти на ваксата тепърва ще се проявяват. Пожелавам им да имат стабилна имунна система (ваксата я прецаква и го пише дори в листовката на Модерна например), защото догодина пускат новия вирус!
86
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България за седем дни 303 човека са постъпили в интензивното, от които само 16 ваксинирани и 287 неваксинирани. Ето докъде води страха от ваксините - до тръба в гърлото.
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛАЕТЕ, *** НЕ СЕ ПОДПИСВАТЕ! НИТО КУНЧЕВ, НИТО КАНТАРА.. ИНАЧЕ МНОГГО ЗНАЯТ...
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НА ДРУГАРА ВАКСАР МУ ОБЕСНЯВАМ - ВЕРИФИКАЦИЯТА НА ВАКСИНА И ЛЕКАРСТВО ИЗИСКВА НАД 99% ЕФИКАСНОСТ. ВЕРИФИЦИРАЩИТЕ ПОДПИСВАТ РАЗРЕШИТЕЛНОТО. АКО СТАНЕ НЕЩО, ОТИВАТ В ЗАТВОРА, А РЕКОРДИТЕ ЗА ГЛОБИ В СВЕТА СА НА ФАРМАЦЕВТИЧНИ КОМПАНИИ.. ТА ТИ ЩЕ СЕ ПОДПИШЕШ ЛИ ПОД ДУМИТЕ СИ? А МНОГОЗНАЙКО? ТАКА Е ЛЕСНО : АММА ВИЕ СИ НОСЕТЕ ОТГОВОРНОСТТА...