Чехия премахва ковид ограниченията от 1 март

Ще остане единствено носенето на маска на обществените места
31
Чехия премахва ковид ограниченията от 1 март
Снимка: БГНЕС

Правителството на Чехия започва постепенна отмяна на въведените заради коронавируса ограничения.

От 1 март в страната ще остане в сила единствено задължителното носене на маска на обществени места, заяви премиерът Петър Фиала.

"След 1 март от действащите ограничения ще останат в сила съвсем малка част – на практика единствено задължителното носене на маски“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Постепенно ще се увеличава допустимият брой посетители на културни и спортни мероприятия.

От 10 февруари в Чехия отпада изискването да се представя ковид сертификат при посещение на ресторанти и други заведения за обществено хранене, на културно-развлекателни, спортни и други обществени събития.

От 18 февруари ще бъде отменено задължителното периодично тестване за коронавирус в предприятията, фирмите и учебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
кастратор преди 2 години
Имало едно време сутеньор,който отишълпри една жена и й казал че е загрижен за живота й,и най-добре ще е тя да се съгласи често да я "боцка" с "ваксина"за да "запази живота й".Също казал чеако тя не иска доброволно,пак ще се"грижи за нея".А за да я познават другите и да няма объркване,задължит.да си извади"къс сертификат" коло ханша.Много хора втози свят имат нужда от "грижа". Не гисъдете,те просто нищо друго не могат освен да се боцкат,а и принципно или свремето започва даим харесва.
24
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно вируса е само в България
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днеca тъкмо махна статията за Златна Прага, дето висеше на първа страница от години и те чехите взеха че премахнаха ограниченията
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките и сертификатите ги премахват в страните една по една, а ваксата остава за цял живот. Честито на печелившите!
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какааааааккк така ! та това е антиевроатлавнтикоВаксарско !
20
0
 
9
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Краят е близо. И в Германия при откриване на позитивно дете ,вече не карантинират целия клас!!!
19
2
 
30
 
! Отговори
Шериатът победи преди 2 години
Всички ви направиха на афгански ханъми с тия маски!
18
5
 
39
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 години
Стадото пак повярва, че уж ги връщат към нормалното! замислете се, какво се промени - заразените в Германия и Франция са рекордни, поне така ни казват?!
17
2
 
46
 
! Отговори
ехее преди 2 години
нема се пуашите ковид експеримента си свърши работата наплашиха стадото накараха го да разбере че може и пръчка да играе
16
4
 
44
 
! Отговори
ами преди 2 години
къде са сега ковид натегачите къде са тея глупци маскаджии скафандри мерки простотии ваксини еваха мамата на гражданското общество никва единност срещу общ проблем... лъснаха голееми празнини и разстояния между хората и в умовете и в душите ни.... едни се натегнаха да бъдат отговорни довериха се на макс психозата насявана в медии и си сложиха сами каишка че почнаха и другите хора да надзурават им вгорчават живота не си гледат себе си не им стига това ами и другите тормозиха с мерки и тъпотии...
15
5
 
23
 
! Отговори
Сахар преди 2 години
В България единствената мярка е носенето на маски на обществени места и като гледам се спазва горе-долу в няколко големи града.Сертификатът е ала-бала - къде го гледат, къде не.
14
1
 
30
 
! Отговори
oz преди 2 години
Не ги мислете чехите..............те имат две ЕРП-та в България...........Енерго-про и CEZ ..............като си плащате тока там, вие храните чешките пенсионери!!!
13
2
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна се! Това го казах още преди 2 месеца, ще последва целия свят. ДемонРАТите в САЩ губят по всички линии и много от техните последователи няма да гласуват за тях. Никой нормален не иска нито локдаунс, нито маски, нито ваксини, и всички разбраха че тоя ковид е една ГОЛЯМА ИЗМАМА!
12
54
 
7
 
! Отговори
мда 13 преди 2 години
До do 12 за сръвнание в БГ имаме над 5000 в болници и около 1000 тежки случаи умиращите са над 150 средно а в чехия са средно 12. така че в БГ трябва да има локдайни и кграничения постоянно докато не се васкинира *** до 70-80% както е в чехия
11
29
 
1
 
! Отговори
do 12 преди 2 години
До Анонимен за такива тапунгери като тебе логика няма никаква, как да има? поеснявам... преди искаха задължителна ваксинация за лекари и други които работят с хора никога не са искали за всички, до тук ясно ли не, не заради протестите които са много малобройни на няколко *** а заради това че съда реши понеже вакснираните от тези групи са над 80% няма нужда от задължителна ваксинация, а сега махат ограниченията понеже в болниците имат 1200 човека с ковид от които 120 само по-тежки случаи
10
3
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия същите, преди по-малко от месец щяха да гласуват задължителна ваксинация и се отказаха в последния момент поради протести и недоволство. Днес отменят всичко. Хайде сега кажете ми, че има медицински основания и логика в тая пЛандемия!
9
1
 
18
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Бе ти от къде ги гледаш тия статистики? Официалните статистки сочат, че са 63%
8
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Световноизвестният биологи вирусолог, проф. Люк Монтание, е починал днес.Не се посвениха и на него да посегнат.
7
47
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигнаха 70% ваксинирани. 320 души в интензивните. Могат да си го позволят.
6
0
 
14
 
! Отговори
Кирчу преди 2 години
Що така *** Миме...?