"Джонс Хопкинс" преброи повече от 400 млн. в света заразени с COVID

Най-много новозаразени през последния месец са били в САЩ
9 фев 2022 12:11, Петя Славова
9
"Джонс Хопкинс" преброи повече от 400 млн. в света заразени с COVID
Снимка: БГНЕС

Броят на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в света от началото на пандемията е надхвърлил 400 милиона, според данни на американския университет "Джонс Хопкинс", който извършва преброяването въз основа на информация от международни организации и федерални и местни власти.

Още по темата


Според актуализираната във вторник информация в световен мащаб са потвърдени общо 400 244 031 случая на заразяване с COVID, а 5 761 208 души са починали от усложнения след заразяване, предава БГНЕС.

Според университета границата от 300 милиона заразени е била премината преди малко повече от месец, на 7 януари. Най-голям брой случаи, открити през последния месец, са регистрирани в САЩ (15 149 517), следвани от Франция (8 623 947), а на трето място е Индия (6 463 821).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега в света починалите са около 1,68%, а оздравялите са около 98,32% от приключилите с вируса, но нещата са много различни в различните държави според възрастовата структура на населението. За България този процент е 4,54%, в Мексико е 6,65%
6
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 2 години
До ХмДа, но това е на база установени случаи, по принцип никоя друга инфекция не се калкулира смърността и на тази основа. Реалната смъртност на ковид от началото на пандемията по груби изчисления на база предполагаем брой инфекции е 0.2% средно, но с много вариации според население и период. В момента за ваксинирани и преболедували смърността е вероятно 10-на пъти по-ниска от 0.2%, омикрон вероятно е също в този периметър дори и за неваксинирани (тоест 0.01%).
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинацията и смъртността вървят ръка за ръка
4
0
 
5
 
! Отговори
Разум Даскалски преди 2 години
По законите на логиката най-много са там където е най-голямо населението, а това са Китай и Индия с население над 1 милиард. Сега ни занимават с глупости как САЩ ще се правят за най-потерпевши така е колкото повече тестове толкова повече бройки бройкат.
3
0
 
8
 
! Отговори
Най-много дрън преди 2 години
Където най-много тестват там ще излиза най-много пак заблуждаващи лъжи и внушения.
2
0
 
5
 
! Отговори
алоо преди 2 години
Алооооо,хамериканците,нали ваксината щеше да спаси света...нещо не се получава тази "ваксина" да елиминира този пуст вирус.Какво беше посланието,какво стана....Ние простите "плебеи",които от самото начало не повярвахме на този бъркоч-за 6 месеца създадохте нещо,което щяло да пребори другото нещо,което никой не знаеше какво е...се оказваме по умни от всички "специалисти".Нашето виждане е едно- да проумем,че трябва да свикнем да живеем с това нещо и да го преболедуваме почти всички и нещата ще си.
1
0
 
11
 
! Отговори
хъм преди 2 години
На фона на почти осем милиарда не е кой знае какъв процент, а и на 95% от тези бройки им е минало за 3дни. Само хвърлят голи числа и чакат хипохонриците да клъвнат.