Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките

Всичко почива на данни, каза съветник на премиера за COVID-19
12 фев 2022 11:58, Елка Василева
193
Проф. Аргирова: Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на мерките
Снимка: архив, БГНЕС

„Трудно е да се обвързваме с дати за отпадане на противоепидемичните мерки и зеления сертификат“, каза проф. Радка Аргирова пред bTV.

„Всичко почива на данни. Има си принципи, според които се слага карантина, вдига се карантина, дали се пуска локдаун, дали се вдига. Не бива да го обвързваме с дати“, каза проф. Аргирова, която е съветник на премиера по въпросите COVID-19.

Още по темата

Аргирова допълни, че у нас „Омикрон“ се е появил със закъснение, но освен него продължава да циркулира и „Делта“. По думите й в болница „Токуда“ всички тежки пневмонии са причинени именно от предишния вариант на коронавируса, а не от „Омикрон“.

Тя каза, че България в момента се намира на гребена на вълната и започваме леко спускане от другата страна.

Относно ултиматума на партия „Възраждане“ зеленият сертификат да отпадне до 20 февруари Аргирова каза, че се наблюдават данните. „Имаме намаляване на заболеваемостта, обаче имаме един и същи брой интензивни легла, което е мерило за тежестта на инфекцията. В момента те са 614 заети от 1249 общо, което прави около 50%“, каза тя.

„Това, че сме последни по ваксинация, непрекъснато предизвиква интерес – най-вече от страна на СЗО, но и от страна на други държави“, каза Аргирова.

Тя определи няколко причини за бавната ваксинация тук, а като най-сериозна посочи неправилната и на моменти лоша комуникация за ваксините.

„Когато започна имунизация още в началото на 2021 г., тя започна с ентусиазъм и желание. Тогава се появи и един смъртен случай в Катуница, който още преди да се изясни, премиерът Борисов тогава каза, че спира ваксинацията. За ваксината на „АстраЗенека“ става въпрос. Цяла Великобритания е ваксинирана с нея и нямат никакви оплаквания“, допълни Аргирова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
39
 
! Отговори
Меркела Макронова преди 2 години
Тия баби скапаха Европа.
81
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 89Еми действайте Днес, докажете, че не сте слугинаж :))
80
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабет смотан.
79
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Холандия от днес също се събира конвой с камиони, в тубата: Trucker protest Freedom Convoy Netherlands starting off in The Hague right now (First footage)
78
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Австралия стана интересно, в Камбера има десетки хиляди на протест срещу сертификатите, в тубата: Incredible footage! Massive crowd in Canberra, Australia
77
6
 
13
 
! Отговори
МОЛА? преди 2 години
КАКВИ МЕРКИ? АЗ ИМАМ ФАЛШИФ СЕРТИФИКАТ. НИКАКВИ МЕРКИ НЕ СПАЗВАМ. ОБИКАЛЯМ НАВСЯКЪДЕ.
76
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искат да фалират малкия и среден бизнес!Тава си е част от плана - записано е и в книгата на шваб - великото зануляване.И зелената енергия е част от това!Който има малки разум вече знае каква е целта на всичко това!Дано да има повече събудени.
75
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не можете за се обвързвате с дати за премахването на мерки, не трябва да се обвързвате с налагането им. Трябва да се отнеме тази власт на държавата и да не може да си обявява извънредни положения и да си прави каквото иска, щом не знае как да излезне от това положение.
74
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Търсете GRAND JURY
73
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SharkНамери RGAND JURY там д-р Райнер Фюлмих обяснява тачна това, че това е пландемия на pcr тестове , които не доказват нищо!Ако го изгледаш ще сглобиш пъзела.
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Shark, напълно на същото мнение съм! Това е и моята теза: тестовете са фалшиви и не струват!
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ра сесия на производството на голямото жури Съд за обществено мнение Интервютата с експерти и засегнати страни започват днес! 🕕 Начало: 12 ФЕВ - 18:00ч. CET Група стажант. Адвокати и съдия провеждат наказателно разследване по модела на производството на голямото жури, за да представят на обществеността всички налични доказателства за минали престъпления срещу човечеството, свързани с Covid-19 на лидерите, организаторите, подбудителите и съучастниците, които са помогнали при формулирането и изпълнение на общ план за пандемия. Това разследване е на хората, от хората и
70
2
 
32
 
! Отговори
КЪДЕ Е КУНЧ0000 ? преди 2 години
Къде е "спасителят" на Нацията: Кунч000 Бустеров, който след като си наби всички ваксини, успя пак да се зарази. Този човек взе да ми липсва.
69
2
 
19
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До 74. Ами те и тестовете им не струват. Болни хора са с отрицателни тестове, а здрави се оказват с положителни. Сега ясно е, че не всеки болен е от ковид, ама станаха прекалено много тези случаи. Само аз познавам няколко такива - болни с отрицателен тест, здрави с +
68
4
 
34
 
! Отговори
А КАУФЛАНД И БАНКИТЕ преди 2 години
А професорке, да те попитам Банките, Големите хранителни вериги и Аптеките да не са сключили договор с вирусът ? Там Зелев сертификат няма, значи и вирусът не броди там.
67
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като не могат да се обвържат, да се развържат! Сваляне на пенсионната възраст с 5 години! И задължително пенсиониране ми се иска, като я гледам таз капаци-тетка.
66
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките ще паднат навсякъде по света където се изправят срещу тях.
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои като тази дърта Комунистка правили ли са изследвания как ще подейства на организма ни този краварски блювоч на ваксините които са ни бити като деца. Имам всички ваксини от бай Тошово време от пеленаче та до ученик. Тази дърта криво.гледа комунистка можели да ми каже нещо по въпроса. Не няма да ни каже нищо тя е из.чадие на сатаната и работи в полза на фармамафията от кравария. 22 МИЛИАРДА ДОЛАРА ПЕЧАЛБА НАПРАВИХА САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА.
64
3
 
37
 
! Отговори
НЯМАТ НАЯЖДАНЕ ! преди 2 години
Имам позната, която работи в Лаборатория. Призна, че след появата на ПЛАНдемията, дневният им оборот скочил от 300лв на 4000лв. Тия избиха рибата......
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 73, ако спре тестването за две седмици всичко приключва! СПЕРЕТЕ ДА СЕ ТЕСТВАТЕ!