Д-р Монев: Трагедия е, че толкова хора умират от COVID у нас

При нас има много хора с придружаващи заболявания
15 фев 2022 08:51, Ния Христова
105
Д-р Монев: Трагедия е, че толкова хора умират от COVID у нас
Снимка: БГНЕС

"Голяма трагедия е, че толкова много хора почиват от COVID у нас. Разликата между България и другите държави е процентът на ваксинацията", това каза пред Нова тв д-р Стоян Монев, лекар в Германия.

Според него има значение и това, че при нас има много хора с придружаващи заболявания.
 
"Все още не мога да кажа, че вълната отстъпва в Германия, по-малко са случаите, изчезнаха и по-възрастните хора, които са ваксинирани. В интензивните отделения има достатъчно свободни легла. Сигуацията се успокоява от гледна точка на хората, които умират, но заболяванията продължават да са висок процент, особено при децата", добави д-р Монев.
Още по темата
 
Той потвърди, че Омикрон протича по-леко и по-малко пациенти стигат до интензивно.
 
"В България все още няма алгоритъм при лечението на COVID, който да се спазва във всички болници. В Германия има и се спазва, което не позволява да се изписват излишни лекарства", констатира д-р Стоян Монев.
 
"Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват", заключи лекарят.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедия е, че България се управлява от изключително *** хора. Затова и смъртността е рекордно висока.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трагедия е цялото здравеопазване в нашенско и вие го знаете, затова сте лекар в Германия.Аз не живея там и нищо не ме грее от това.Искам след като плащам редовно осигуровки по установен ред и размер, не приемам коментар че били малко,недостатъчни били...Щом плащам искам да получавам, държавен служител съм все пак.Докато чакам резултат от рест, аз се лекувам сам!Ми то ще ми мине без лекуване от джипито!
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питам докторе как процедирате в Германия при пациент с вероятност да е болен от Ковида?Ще ви кажа какво е у нас Звъня на личния лекар- не вдига телефон, помолих друг пациент от амбулаторията да му каже да излезе на открито,за да не влизам и да излагам на риск другите му пациенти- нищо и се принудих да влезна в чакалнята, бях си загубил реда,чаках,за да получа направление за писиар? Това е в нашенско!Всеки месец ми вървят осигуровки а не се е налагало да ползвам нищо!Сега чакам и се лекувам са
82
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И днешната статистика доказва, че умират предимно по-възрастните хора, но тези без заболявания умират по-често, от тези със заболявания. При 80% хора със заболявания на 60+ години, починалите със заболявания на 60+ години са само 2/3 от починалите.
81
7
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
59 от починалите нямат придружаващи заболявания, което е 31,55%, а хората без заболявания сред цялото население на тяхната възраст (над 60 години), са само 20%. Явно хората без заболявания са по-рискова група от тези със заболявания.
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ваксината пази много повече от всички лекарства, продължавам да се чудя защо хора, които не искат да се предпазват", заключи лекарят. --- ***, няма какво да се чуди.
79
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ами да сте се ваксинирали бе.2 мои съседки се надпреварваха да скачат отгоре ми:"мен не ме е страх" и двете са покойници,едната със сърдечно заболяване,другата с диабед.
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е трагедия, а закономерно следствие.
77
2
 
10
 
! Отговори
Доказано преди 2 години
Още един платен доктор, се изхвърли с мнение. Да погледнем какво стана в Канада- след две години пълна изолация, протести в страната, с изключение на източната част, и започват да свалят много от ограниченията. Значи, до когато няма протести- има болни и ковид, има протести - и случаите на болни намаляха и ограничения падат . Е, извода го оставям на вас .
76
3
 
4
 
! Отговори
Мончо преди 2 години
Не ковчези , а крематориуми ще трябва да се строят, близо до София.
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ходих пли личната, в коридора чух как си коментираха, че през януари имало много заразени учители. Става въпрос за Плевен. Те, завалийките и тестове правят за 100 лв. А за даскалите в у-ще Вазов - директора и не искал да им дава тия пари и си ги прибрал. За ремонти. Хем болни били, хем и без пари.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера оная Мира Кожухаровата каза, че децата не боледували. Гледайте сега като тръгнат др. седмица на у-ще, какво ще стане след 2 седмици. После Кунчо я опроверга, че щяло да има по 10 хил човека болни. Е кой сега казва истината, а??
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бегай бе, ти не решаваш кой да живее и кой да умре, това си е личен избор, живота е мой и аз решавам за себе си. И не се прави , че мислиш за някой,лицемер.
72
2
 
11
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Ако не се премахнат тези търговски дружества,след 5 год.населението на страната ни ще намалее до 5 милиона.Държавните болници да лекуват хората както преди и който е осигурен.Лекарите да им дадат достойни и адекватни заплати ,но да нямат право на частни кабинети.Частните болници да нямат финансиране от здравната каса.Който е богат да се лекува в частна болница.Навремето имаше профилактика.Автобуси-флуорографи обикаляха села и градове,във всеки голям заво имаше зъболекар,лекар и мед. сестра.
71
3
 
14
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Вчера или завчера четох информация,че в света за една година от онкологични заболявания са починали 1 300 000 души.Кой знае колко от тях са писани,починали от ковид.
70
4
 
12
 
! Отговори
Аз пък преди 2 години
Си мисля, че ако хората спортуват, живеят спокойно, хранят се здравословно и т. н., ще имат нормален имунитет. Доктори, давайте и такива съвети! Или?
69
4
 
22
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Умират не от ковид,а от болести,които не са лекувани!А ковид пътеката е скъпа,друго си е да източиш здравната каса!Минаги сме били първенци по смвъртност последните 30 години,не е ковида виновен!Няма здравеопазване,има търговски дружества,хайде да не се баламосваме!
68
2
 
23
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Преди една седмица жената срещнала една позната,възрастна жена на около 75г. Настинала бабката,не е корона.Обажда се на личния лекар за съвет.Лекаря я питал дали е ваксинирана.Бабката казала,че не е ваксинирана,а лекаря и казал,,Умирай тогава,,Жалко е ,че за пари стигнахме до тук.Съжалявам,че го казвам,но тази държава ,,НЯМА БЪДЕЩЕ,,
67
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намериха си най-после извинението за високата смъртност в България! Но не ковида е причината и всички добре го знаят и виждат. Както и че спасението не е във ваксината! На античовешката здравна система трябва да се наложи спешно лечение. И точно сега му е времето! Докато не започнат да вкарват убийците в затвора и да ги лишават от права, така ще си мрем. Здравето не е луксозна стока. Разгневете се, без гняв няма да се случи нищо!
66
2
 
19
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Трагедията е в тоталната липса на профилактика. На никой не му пука за здавето на хората.Проблема на давещите е проблем на самите давещи се. Отиваш на лекар и казваш от какво се оплакваш.Нито те преслушват ,нито измерване на кръвно. Веднага ти изписват някакви лекарства и ти казват,ако не ти мине ,ела пак.Нито те питат имаш ли други придружаващи заболявания,нито те питат дали имаш някакви алергии към някои лекарства.Все едно сме опитни зайчета.Ако улучат и ти мине-добре,ако не пак разкарване п