Шефът на Moderna: Пандемията е в последната си фаза

Мисля, че това е разумен сценарий, посочи той
16 фев 2022 13:43, Ния Христова
41
Шефът на Moderna: Пандемията е в последната си фаза
Снимка: Pixabay
Главният изпълнителен директор на компанията Moderna Стефан Бансел каза, че е „разумно” да се предположи, че сме близо до края на пандемията, съобщи БНР. 
 
"Мисля, че това е разумен сценарий", посочи той по време на интервю за CNBC и спомена, че "има 80-процентен шанс, че както се развива вариантът Омикрон или коронавирусът като цяло, ще виждаме все по-малко вирулентни (болестотворни) вируси".
 
Той подчерта обаче, че има и друг "20-процентен сценарий, при който да видим следваща мутация, която е по-вирулентна от Омикрон".
 
"Мисля, че имахме късмет в световен план, че Омикрон не беше много вирулентен, но все пак виждаме хиляди хора да умират всеки ден по планетата заради този вариант на коронавируса", посочи Бансел.
 
Според данни на Световната здравна организация през последните седем дни в света са регистрирани 15,47 милиона нови случая на COVID-19 и 73 162 смъртни случая за същия период.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 15Не виждам смисъл от злорадство...Нали ти си умен и не си се поддал на световното изтребление
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И другият въпрос е защо има пандемия от спин в русия,и украина от къде се взе така изневиделица,предполам и в америка има,можеби има в целият свят.
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото аз познавам доста спинозни които не са наркомани,те от къде са го пипнали вирусът.
17
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е спина от къде идва и как се предава явно не го разпространяват само наркоманите предполагам,че те са основните разпространители.
16
1
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Хората станаха, пландемията свърши. Я да видиш ти чудо!
15
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им е честито на тия дето сами си подписаха подписа под "декларация за информирано съгласие" и се набоцкаха с неизвестни препарати. Честита ви победа ваксъри- сами се прецакахте. А КирЕ да види какво казват шефовете му и да спре с тоя рекет за зелени сертификати. Шоуто свърши.
14
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията предизвикана от фармацевтичната олигархия ще приключи, когато реши военно-промишлената олигархия. Финансовият ресурс все пак трябава да се разпределя, пък има и други "потребители".
13
2
 
17
 
! Отговори
ЦАРЯТ Е ГОЛ преди 2 години
Айди иде пландемията от скоротечен СПИН. Жертвите вече са инжектирани, а новата вацина е готова. Да предположа - няма да предпазва от заразяване и разпространяване на болестта, ама ще караш по-лек СПИН ако се наръгаш.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С качеството на българското здравеопазване в България се мре яко и от най-обикновенна хрема, каквато е Омикрон.
11
1
 
28
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 2 години
А така.... Така ли го решихте ?!? Планът "пандемия" се изчерпа вече и прогнозирате финал. Както Витановци и прочие платенняци с "точност" прогнозираха кога ще почват и колко ще траят "вълните". Абсолютно режисиран цирк. Въпроса е каква ще е новата тема на НСР? Украйна ли, нова бежанска вълна от талибани или извънземна инвазия?!?Тръпнем в очакване.
10
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еха , искат да кажат ,че им стигат парите ли вече ?! Бързите и лесни пари , (и) заради които изфабрикуваха таз пуста пандемия ?! Или малко ги е шубе конвоя след Отава да не тръгне и за Масачузетс ...
9
1
 
16
 
! Отговори
До 1 преди 2 години
Асен Василев наистина каза че ваксината на Pfizer е безопасна защото правят добра Виагра. Брейй, значи баба ми понеже готви вкусна манджа боб значи може да оправя и компютри. Е тези смятат да ни оправят само че някой е бил в карантина от поддръжката на софтуера на машините за гласуване и изпуснаха Възраждане. А сега ще им се объркат сметките. Голяма грешка допуснаха от статуквото.
8
2
 
26
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 2 години
А защо не ни информираха че тази персона е продала акцийте си от компанията за 400 милиона долара? И е изтрила акаунта си в Туитер? Който разбира знае какво означават такива действия!
7
1
 
26
 
! Отговори
урсула фон файзер преди 2 години
Ааа, не така. Има какво още да се изцоца от тая пандемия, ваксини на склад чакат. Да ги продадем, пък после ще видим.
6
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос че?кога ще пуснете в българия,хапчета и лекарства с моноклонални антитела,хората умират от спин и от рак.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО, ха-ха. *** некадърници получаващи милиони подкупи. От собствениците на СЗО.
4
1
 
30
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Сакън! Урсула е поръчала 5.8 милиарда ваксини. Да не сте посмяли да приключвате така бързо. Госпожата по 11 инжекции е поръчала
3
1
 
33
 
! Отговори
varna преди 2 години
Ужас. Какво ще правят тези на 1-ва линия без 1000 лв. Даскалите без повече почивчици(онлаин, ваканциики). Всички държавни *** с намалено работно време. Личните лекари с работен ден по 4-часа. Фармацевти. и друууууууууууууууууги облажили се от пандемията. Мислете бързо нещо друго.
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще пускате другия? Някой по-вирулентен, че 17 дни на вентилация не ме убиха... Та да ме доубие.. Идната зима ? или ?
1
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко, аз тъкмо се навих да си бия 4 бустера на Модерна и 2 на NovaVax за по-сигурно щото гласувах за ПП но сега ме разколебахте. Ще слагам тогава от Pfizer щото Асенчо каза, че тяхната ваксина е безопасна, защото правили добра Виагра. Има логика . Хаха