Полша отменя всички COVID ограничения

В сила остава само носенето на маски на обществени места
23 фев 2022 12:03, Ния Христова
26
Полша отменя всички COVID ограничения
Снимка: БГНЕС
"Полша отменя всички противоепидемични ограничения с изключение на задължението за носене на маски на обществени места", заяви полският министър-председател Матеуш Моравецки на пресконференция във Варшава, предаде БГНЕС.
 
"След като се консултирахме със здравни специалисти и наблюдавахме какво се прави в нашата страна и в съседните държави, виждаме, че можем да отменим голяма част от ограниченията. Днес отменяме повечето от ограниченията. Задължително ще бъде само носенето на маски на обществени места", каза Моравецки.
 
По данни на Министерството на здравеопазването от началото на пандемията броят на смъртните случаи в Полша е надхвърлил 10 000., а 5,6 млн. души са диагностицирани с болестта.
 
Полският министър на здравеопазването Адам Недзелски обясни, че ограниченията са отменени, тъй като няма увеличаване на броя на хоспитализациите, въпреки ръста на заболелите.
 
Той заяви още, че 65,6% от възрастните в Полша са ваксинирани срещу коронавирус, което също е повлияло на решението на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АврамисИ за ваксите ще се борят. Просто си играят на лошото (сертификат) и доброто (няма да ви караме на сила) ченге. Все пак акционерите във файзер са почти само политици (не наши естествено).
15
1
 
12
 
! Отговори
Аврамис преди 2 години
Пландемията има четири опори:маски,вакси,сертификати,локдауни! Локдауна е неизгоден и за налагащите мерките.Сертификатите са лесни за манипулиране ,така че там ще е популизма.Ваксите са трудни за налагане.Маските обаче са свещената крава,въпреки,че са абсолютно безполезни.Те обаче влияят психиката ,както бурките например.Те стават като жълтата звезда,за евреите .Тоест маската се превръща във видим белег.Затова пландемистите ще се борят до дупка за носенето им от хората.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До О чуденОптимист си. Още има работа. Трябва да спрат и с *** маски, като си ги слагаш постоянно, най-много да се заразиш с хепатит.
13
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли малко чудно как изведнъж всички започнаха да отменят ограниченията?! До скоро тръбяха за нови вълни, нови варианти на ковид...... Съмнително е това, което се случва.....и май не трябва да се радваме предварително. Нещо друго се крои!
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поляците сега ще ходят да се бият за Украйна.
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим на Путин, че приключи с пландемията.
10
5
 
10
 
! Отговори
ааа преди 2 години
Браво на поляците. Ние още чакаме да пласираме ГМО ваксините?!?
9
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В дания са ваксинирани 88% от вс над 11 години. 60% от 5-11 годишните. Няма нужда да се въвежда задължителна ваксинация. Хората са отговорни за здравето си и са го направили и без принуда.
8
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече ваксинирани, толкова по-малко умрели и хоспитализирани. Факт!
7
7
 
29
 
! Отговори
О чуден преди 2 години
Победихме фашизма другари господа!Гърчи се ..агонизира..краят му идва!Не може вечно да продължава таз мало умщина!И за какво беше тоя тормоз 2 години и половина?
6
25
 
8
 
! Отговори
Бay преди 2 години
"Той заяви още, че 65,6% от възрастните в Полша са ваксинирани срещу коронавирус" еми, правилно.
5
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво било в Полша, абе "всеки сам си преценя".
4
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой знае ли нещо за Дания? Чух от датчанин, че съвсем сериозно в момента се обсъжда да се направи задължителна псевдоваксината? Като в Австрия? Но никъде другаде не съм чул нищо по въпроса?
3
8
 
27
 
! Отговори
Ваксър фашист преди 2 години
Въй, що така бе!! Тези са толкова безотговорни!! Аз за какво се боцках, та сега небоцнатите да имат същите права като мен!!! Аз си мсилех, че съм станал от елита, от избраните, от привилегированите!!!
2
2
 
30
 
! Отговори
1-n преди 2 години
А тука се предлага услугата чакане в линейка и настаняване в коридор
1
6
 
43
 
! Отговори
ахахаха преди 2 години
Всички кацнаха на Мангъровия.