Витанов: Омикронът не успя да ни залее, смъртността ще пада

Пречупи се трендът на нарастване на смъртността през тази седмица
25 фев 2022 20:10, Анисия Иванова
77
Витанов: Омикронът не успя да ни залее, смъртността ще пада
Снимка: Bulgaria ON AIR

Обхватът на заразата се свива, базовото репродуктивно число днес е 0.81. Свиването се очаква да продължи,  написа в профила си във Facebook математикът проф. Николай Витанов.

Той допълва, че COVID-19 няма да доведе до суперпожар, препълнени болници и тотален локдаун. 

Състоянието с леглата в болниците се подобрява и скоро леглата, предвидени за К-19 пациенти, може да почнат да намаляват. Той прогнозира, че ще има освобождаване на интензивни и неинтензивни легла, които могат да се използват за лекуване и на други болести. И това посред зима, когато други очакват вторичен пик. 

Ето ви една полза от добрата прогноза: "Няма тотален локдаун. Няма и да има. Има срокове за падане на зеления сертификат. Смъртността - да се пречупи трендът на нарастване на смъртността през тази седмица. Ето, гледайте, пречупва се."

Още по темата

Според него голяма част от народа няма да се ваксинира.

Борба с това - предотвратяване на високата смъртност чрез пресичане на суперпожара с неексцесивни мерки.
Очаквани резултати:

а) максималната смъртност на ден през тази вълна да е най-малката за всичките 4 големи вълни, през които мина страната.
б) Крякане, рев и вой от страна на тези, които ще се отърват от високата смъртност срещу тези, които ще ги отърват от високата смъртност.
Очакваните резултати - налице. Всичките.
 
Заключението му е, че системата върви по предварително обявения и стабилен сценарий, който погребва мераците за вторичен пик и суперпожар. Омикронът не успя да залее България със заразени и да я напълни с трупове.

"Накрая две карти. Първата за прогнозната 14-дневна заболеваемост. Виждате къде е добре - Кърджали и Благоевград, и къде все още не е добре - най-вече Варна и в по-малка степен, в Бургас. Бургас ще се оправи скоро.
Варна - не. Защо? Помислете си - какво има във Варна, свързано с неспазване на мерки, което в другите части на България го няма. Резултатът е пропорционален на ината. Но, дори и така и Варна ще започне полека да се оправя.

Картата за риска. Гледайте добре, къде не е виолетово. Тия области ще са първите, които ще излязат от Етап 2 на новия план и ще идат на Етап 1. Две от тях вече го направиха.", завършва постът на Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
6
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Витанов защо не сметне вероятността от американските лаборатории в Украйна да изпълзи следващия патоген. Тъкмо се изясни, че "Модерна" си го е била патентовала предишния и започнаха да ни разигрват бойни сценки, дано не се забележи тая подробност и предстоящата абдикация на редица държави пред СЗО. И Трюдо в първите редици брани демокрацията!
56
2
 
3
 
! Отговори
Прогнозите преди 2 години
на този банаджия са най-точните. Опитвате да му лепнете глупостите, говорени от други "анализатори" "математици", но не ви се получава. Нещата вървят по сценария, който той ви каза още преди 4 месеца. Добре, че го послушаха, иначе сега щяхте да виете затворени по дупките си в тотален локдаун и да чакате 70 000 случая на ден.
55
0
 
6
 
! Отговори
Любимец на медиите преди 2 години
Този Козелчо е голяма звезда вече в България. Трябва да му направят ТВ Шоу Козелът.
54
0
 
10
 
! Отговори
Хвала на Путин преди 2 години
За един ден приключи с цирк Ковид...Наслаждавам се на тоталната липса на информация за тази измислица! Вече никой не носи маска, не търси зелен сертификат и не спазва мерки. Сега гледат към небето за бомби и мисирките си намериха нова занимавка - Войната! ОСТАВЕТЕ НИ НА МИРА!!!
53
0
 
6
 
! Отговори
scott преди 2 години
мен пък ме интересува: ТЕЗ, НА ФРОНТА В УКРАЙНА, ДАЛИ СА ВАКЦИНИРАНИ, ИМАТ ЛИ СЕРТИФИКАТ И ВОЮВАТ ЛИ С МАСКИ? Не е гот, освен смърт да сеят и зараза!СЗО какво ги съветва по въпросът?
52
1
 
13
 
! Отговори
Lesni Ste! преди 2 години
Много е странно колко сте лесни. След като 2 години упорито, целенасочено се "борехте" с несправедливостите на :Ковит:, изведнъж... кво стана.... трябваше мисирките да започнат да ви засервират новите порции идеологии и тутакси забравихте и за Кови и за пандемии и за сертификати... НИКАКВА ПОСЛЕДОВАТЕЛНОСТ! Това се експлоатира, да знаете. Не си правете никакви илюзии, че сте свободни или нещо подобно. Вие сте контролирани. Нямайте никакви съмнения в това! 50 коментара, бяха 500 преди 2 седмици..
51
0
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Не вървиш пич,има по-актуални новини,прибери плаката омикрон.
50
1
 
8
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Не си актуален вече, тая сценка приключи. А има реални проблеми, доста нацисти ги чака денацификация. И доста бази на НАТО ще трябва да се базират доста по на запад. И доста платени русофоби ще трябва да се преквалифицират, ако изобщо стават за нещо.
49
1
 
15
 
! Отговори
Дамян Пеневски преди 2 години
Госин Витанов... обърнете се, обърнете се... не се правете! Госин Витанов? Вие вадите много лъжи. Тепърва ще излиза Вие колко лъжи вадите, но аз няма да се занимавам с Вас. Правораздавателната система ще се разправя, госин Витанов с Вас... ЗА ДА ВИ НАКАЖЕ ЗА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО ИЗВЪРШИХТЕ! А ТЕ СА МНОГО, ГОСИН ВИТАНОВ!!!
48
1
 
16
 
! Отговори
плюс минус преди 2 години
Мечтая вирусолог да се изтъпани надменно пред студенти математици и да им преподава.После да предава онлайн уроци и по физика.И после по телевизиите пак -математика и физика.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пак във ФЕЙС-а един глиган правеше дълги скоци през люцерната щото беше нещастен заради това, че никоя телевизионна мисирка не го покани?!
46
0
 
23
 
! Отговори
Математик преди 2 години
Математиците в България май голяма скука ги е налегнала. Те толкова са и математици.
45
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо-бройките у нас са нереално ниски, защото не се тествате. Второ - болниците са все още пълни, както и интензивните. И трето - за да направиш вярна прогноза, ти трябват точни данни. А колкото за пътеката - тя не покрива издръжката и лечението на ковид болния . Има други, печеливши пътеки. Никоя болница няма полза от ковид пациенти.
44
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги, винаги, винаги могат да запишат някой болен болен от ковид, или посковид за пъечка и бонусче така, както го правеха две години. Видяхте какъв бюджет заложиха за източване на касата. Това никой никога не го е следял. Наглеците продължават обира.
43
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли го извадихте това същество пациент на д-р Цветеслава Гълабова- явно и вие сте за нея ---а сега трийте само това можете.
42
4
 
38
 
! Отговори
Лъже на поразия... преди 2 години
Витанка ти не беше ли този, който обикаляше телевизиите и плашеше хората. Нали каза, че заради ниският процент на ваксинация в България, ще има много заразени ? То какво се оказа имаме по-малко заразени от страни, където 90% са набоцкани.
41
1
 
23
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Обаче две години имаше здраво надписване на сметките!Както казваше Баш Майсторът,-Е много бързо искаш и "Лада" и вила!
40
1
 
30
 
! Отговори
михаал преди 2 години
Стига сте ни го показвали тоя козел
39
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанчо, глей кво стана, руснаците влизат в Украйна без сертификати и пср-и, ти омиктон, бобикрон...
38
3
 
6
 
! Отговори
Папилома преди 2 години
Пътища и начини на предаване на папиломи - Чрез сексуален контакт: Деликатната лигавица на гениталиите е много податлива на вируса. Ако вашият партньор има папиломи на гениталиите, тогава вероятността от инфекция е почти 100%. Употребата на презервативи може да намали риска. Но ако израстването се намира на незащитено място (например перинеума), тогава инфекцията ще се появи в този случай. Трябва да се помни, че с такъв партньор всякакъв вид сексуален контакт и дори целувката е опасна.