COVID няма да изчезне, ще стане респираторен вирус

Според Кунчев все още е рано да се сбогуваме с пандемията
52
COVID няма да изчезне, ще стане респираторен вирус
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев каза, че все още е рано да се сбогуваме с COVID пандемията.

„Не може в страна близка до нас, например Германия да има 300 хиляди нови случая дневно, а ние да казваме, че нещата са приключили. Не, не са приключили. Те са доста по-оптимистични. Вървят към това, за което всички говорихме – че вероятно, но няма да е толкова кратко, COVID ще стане един от многото респираторни вируси – не толкова страшен, не толкова ангажиращ вниманието ни, но няма да изчезне", обясни Кунчев пред Нова телевизия.

Запитан дали е възможно все пак да се достигне до шеста вълна, той коментира: „Тя няма да е същата. Не вярвам да достигнем до такава огромна заболеваемост, каквато имаше през последната вълна. Дори и тя да се вдигне, това няма да е свързано с много рязко повишаване на хората, които се нуждаят от болнична помощ и от интензивно лечение. Това, което виждаме на Запад, е точно това”.

„Вероятно зеленият сертификат за влизане в България ще остане за известен период от време и за влизане от страни с висока заболеваемост. Това е и взаимен процес. САЩ и Канада не само изискват такъв сертификат, но искат и изследване при влизане в страната. Едно от моите предложения е поне в рамките на ЕС тази бариера да отпадне, а да остане за трети страни с по-висока заболеваемост”, посочи още Кунчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: Кунчевкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
11
 
! Отговори
На 1ви април преди 2 години
има организиран протест пред парламента. Време е да им покажем кой управлява!
19
1
 
12
 
! Отговори
Бай Чеп преди 2 години
Д-р Кунчев, имам мазол на кутрето на левия крак. Според мен е Covid-26, щам "Мазолиус левокракус".
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е холестерола да го прибира тоя!
17
0
 
8
 
! Отговори
666 преди 2 години
кунчев каква е цената на сделката за да, те върнат от мъртвите, на кой си продаде жалката си душица, скоро ще дойдат да ти я поискат..
16
0
 
8
 
! Отговори
Бойколанду преди 2 години
Киро е най голямата върти опашка Защо още си мълчим итърпим тъпотиите му Колко пари взема да върнеш маските Пълно недоразумение си
15
0
 
8
 
! Отговори
Ггггггггг преди 2 години
Киро направи поне едно умно действие като напуснеш държавата Ти си много много по зле от банкяря3
14
0
 
15
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Цял живот ли ще носим маски за да ни държат затворениКиро ти си нак големия предател и позор
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВъпросДа, Кунчев мина Тодор Живков по продължителност на този лек,и добре захлебващ пост. Разкарайте го този дебелак,и назначете нов човек. Писна ни да го гледаме,да вземе да поработи реално като лекар най-накрая.
12
1
 
2
 
! Отговори
vvn преди 2 години
До МуахахаБеше заболяване на кръвоносната система.
11
0
 
6
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
А, и друго. Не си спомням кой беше филмът, но ако потърся ще го намеря. Български, от комунизма. Велко Кънев беше 1-н от актьорите. Свалях каквото намеря от Укипедия "Български филми по години", но не всичко е налично. Както и да е. Във въпросния филм стана дума за грип, за натоварване на болниците, за масова смърт, вируси и прочие ужаси. САМО ДЕТО НЕ КАЗАХА "КОВИД-19". Тоест всичко си го е имало и тогава. Разликата е в медийното отразяване.
10
1
 
10
 
! Отговори
УУУУ преди 2 години
Кунчо...в другата статия пише че Европа щяла да гладува без руски газ а ти си дрънкаш твоето назубрено стихотворение!Срещу пари разбира се!Айде отивай вече зад кулисите,театрото е към края си!Фиаското де!Абсурден си в ситуацията!Нали си доктор,отивай на фронта да спасяваш ранените!Мишка!
9
0
 
14
 
! Отговори
Други държави преди 2 години
В страни, където правителствата са най-параноични и с най-стриктните ограничения, броя на заразените се увеличава. Например Германия, Австрия...А защо Кунчев не дава за пример Англия, Дания, където от няколко месеца няма никакви "мерки"? След повече от 2 години пландемия така и не разбрахте, че светите ви маски не вършат абсолютно никаква работа! Даже са и вредни поради начина по който се използват с месеци, пълни с бактерии, плесени, спиращи кислорода, който дишаме през тях.
8
1
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
. Дори и тя да се вдигне, това няма да е свързано с много рязко повишаване на хората, които се нуждаят от болнична помощ и от интензивно лечение. Че то до сега нуждаеха ли се !? Вие се нуждаете от клинични пътеки !
7
1
 
17
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 години
Граждани, проявете малко ТОЛЕРАНТНОСТ - разбира се, че Кунчев и с-ие сами не вярват в маските, които са БЕЗПОЛЕЗНИ при въздушно-капкова инфекция, но им дайте шанс "да се оттеглят с достойнство". Иначе наративът за ковида ще стане хептен смехотворен и хептен ще стане ясно, че са ни баламосвали, та да прогледнат и все още непрогледналите.
6
2
 
14
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Киро нали щеше да ги чегърта тез окопалите се от 30 години!Защо не ги чегърта Киро?
5
1
 
14
 
! Отговори
…. преди 2 години
Кунчев - ***!
4
1
 
25
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
"ще стане респираторен вирус" - а той до сега какъв беше?!
3
1
 
18
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Кунчо,Кунченце!Дай малко парици от твоите милиони че с 800 кинта в таз инфлация половин месец не може да се изкара!Дай някой лев бе Кунчооооу!Не ме интересуват изобщо пандемиите ти бе Кунчооуу!Пари няма Кунчо!Не ми приказвай за Германия Кунчо Кунченце лигаво!
2
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След месец заболяваемостта ще се вдигне отново!
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя *** още ли е жив? Короната излезна менте.