До 20 април всички области ще са в зелено, чака ни спокойно лято

Ако има шеста вълна, тя ще е през есента
49
До 20 април всички области ще са в зелено, чака ни спокойно лято
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

До 20 април всички области ще са в зелената зона и предполагам ще имаме спокойно лято, прогнозира пред bTV математикът от БАН Николай Витанов.

Според него шеста вълна едва ли ще има, но се наблюдава модификацията на „Омикрoн“ в Западна Европа и ако все пак дойде при нас, вероятно ще е есента, за което се подготвя план.

Още по темата

Математикът обясни още, че според него би трябвало да има възможност да се налагат мерки в съответната област и без епидемична обстановка.

Според бизнеса обаче епидемичната обстановка трябва да остане, за да продължат компенсациите, които и така не успяват да помогнат.

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов смята, че държавата не подпомага бизнеса и дори му пречи, защото по всякакъв начин се опитва да пресече помощта.

"Сега си намериха окончателна вратичка с отпадането на епидемичната обстановка", добави той.

Епидемиологът д-р Христиана Бацелова пък бе категорична, че е рано да отпадат мерките, защото у нас ваксинационното покритие е ниско.

Тя обясни, че не бива да се сравняваме с другите държави, отменили ограниченията, защото там по-голямата част от населението е имунизирано.

Бацелова призова и бизнеса да се включи по-активно в подкрепа на ваксинацията.

Алибегов от своя страна обясни, че едва ли ще има нещо, което да породи отново интерес към имунизацията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: коронавирусВитанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ще ми е спокойно лятото без пари
42
0
 
0
 
! Отговори
Бурагзлия преди 2 години
Е как пък го разбрахте по поръчение от горе!Дайте на раята малко да подиша,че ще се разбунтува наесен пак ще ги дерем!
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Епидемиологът д-р Христиана Бацелова пък бе категорична, че е рано да отпадат мерките, защото у нас ваксинационното покритие е ниско."Бе откъде изникна па тая доктор Бацилова бе???
40
1
 
3
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
До: Алекс И морски мини също! Ще трябва да изчислява каква е вероятността да стъпим на морска мина докато се цамбуркаме във водата на определен плаж!Бая келепир ще му падне от тази дейност!
39
1
 
0
 
! Отговори
Смях! преди 2 години
хахахах !!
38
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Предстои преквалификация на Витанов.Ще става специалист по ракети и водене на бойни действия.Коронавирусът вече не е актуален.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От епидемията в личен план оцелях, както и най-близките ми. Тръшна ни заразата, но се възстановихме. Установих, че за 2 години, в които прекратих посещенията на кръчми заведения съм в плюс към 15 бона. Май е най-добре да продължа така. Вече свикнах, пък и като видя Алибеговия ми се отщява и най-приличната кръчма. Руско-турското езеро на изток съм го зачекнал отдавна. Тази година ще търся лятно спокойствие по нашите планини. Бъдете здрави! Имаш ли здраве всичко останало се постига по-лесно.
36
1
 
4
 
! Отговори
Чува се по разни преди 2 години
Неведоми пътища и канали,че Хер Сакскобурготски е шах и мат както и семейството му и че са се разбрали някой неща за неговите дела и то не само тези в Страсбург,но той твърди,че членството в ЕС било негова работа,а не наша.Аз пък твърдя, че ЕС след неговите действия няма.Той е отровител, превратаджия,завоевател по три линии насилник, незачитащ никакъв закон-граждански,военен, национален,международен,търговски,общочовешки.Какъв съюз тогава? Ние сме колония на Европейската империя като република
35
1
 
10
 
! Отговори
преди 2 години
"До 20 април всички области ще са в зелено, чака ни спокойно лято"Спокойно ама маските си остават та колко да е спокойно ?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АБЕ ВИЕ СИ ГОНИТЕ ПОСЕТИТЕЛИТЕ НА САЙТА МАЙ...
33
1
 
8
 
! Отговори
az преди 2 години
Спокойно ама с маски.........
32
1
 
2
 
! Отговори
Да ама Не преди 2 години
До анонимен оптимист, много ще са като теб, ако живеят при бели хора. Тук е джунгла, зверилник.
31
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Никой не ви е виновен, че сте негативно настроени грубияни. Аз не съм такъв, голям оптимист съм, но животът го смятам за висша ценност.
30
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 2 години
Биячите на мутрите върлуват безнаказано. Няма ги вече предишните лесни и бързи парички за мутрите всички. Има напрежение м/у кръчмарите, като очаквам малки сблъсъци засега. Та забравете за спокойно време!
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, ама с МАСКИ
28
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Както виждате нещата се оправят. Виждате, че се отървахме от вируса. Той върви към това да е респираторен, по мнението на специалистите. Друг път, ако можете, когато има такова нещо, но само ако можете, се опитайте да разберете колко е сериозно. Може да е много по-сериозно. Бъдете оптимисти, но вярвайте на реалността и се съобразявайте с нея.
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приключенско лято с мини! Да видим ще има ли отстъпка или заради приключенията ще се повишат цените!
26
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно лято - война, ядрена заплаха, инфлация, стагфлация, дизел по 5-10 лева, няма олио :D На есен идват извънземните.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спокойно лято плаж море и малко мини плуват там
24
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво спокойно! Маските: тези сополарници, тези развъдници на бактерии, тези знаци на унижението, без никакъв смисъл. Те остават, въпреки падането на извънредната ситуация, т.е. остават завинаги. КИРО - ОСТАВКА!