Доц. Кунчев: Прибързано е да кажем, че пандемията е свършила

Силно препоръчително остава носенето на защитни маски
30 мар 2022 15:39, Нели Христова
48
Доц. Кунчев: Прибързано е да кажем, че пандемията е свършила
Снимка: БГНЕС

Би било прибързано да кажем, че пандемията е свършила, но България, Румъния, Унгария и Полша са страните, които задържаха най-ниска заболеваемост. Връщането към нормалното е нещо, което всички желаем, въпросът е да го направим с минимални рискове и като оставим някои от най-ефективните ограничителни мерки.

Това заяви държавният главен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев на брифинг в здравното министерство във връзка с отмяната на извънредната противоепидемична обстановка след 31 март, прдаде репортер на БГНЕС.

Доц. Кунчев бе категоричен, че спазваното разстояние от 1,5 метра осигурява петкратно разпространение на зараза. Ще го препоръчаме – там, където е възможно, заяви той. Няма никакво съмнение в ефективността на защитните маски. Силно препоръчително ще остане носенето на маски в градския транспорт, в лечебните и здравни заведения, при възрастни хора и такива с хронични заболявания, както и за помещение с недобра вентилация. Използването на дезинфектанти също остава силно препоръчително, каза още доц. Ангел Кунчев.

Ваксинирането остава така, както досега. Ако се наложи, могат да бъдат сформирани и моблни екипи. Продължава и кампанията по популяризитане на ползите от ваксинация.

От пресконференцията стана ясно, че от 1 ашрил достъп до България ще има всяко лице от всяка точка на света. Граничният контрол продължава по отношение на изискването за сертификат за ваксинация и преболедуване, казаха здравните власти. Отпада изискването за трите цвята на зоните на държавите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
21
 
! Отговори
Кунчев Пеликана преди 2 години
На миекащия Кунчев не му се иска да свършва лапаницата от Ковид мерките с добавки (хиляди) за първи линии, окопи, бункери, кръгови отбрани и ръкопашни боеве. Освен тлъстите заплати и хонорари за "участие" в щабове, комисии и държавни служби в които никой нищо не прави. Само да го подсетя че като се обади обикновен човек на "личния" лекар с оплакване температура, онзи по телефона му дава диагноза Ковид и му вика вземи си Парацетамол !?! Това ли ви беше първата линия ? ***.
13
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свърши ти лапаницата, Мунчев.
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сичкУ свърши Кунчо няма вече кво да кааш, ша си праим кот си изками както и досега сме праили
11
1
 
23
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
''но България, Румъния, Унгария и Полша са страните, които задържаха най-ниска заболеваемост''. Това са страните с най ниско ваксинационно покритие и с най малко спазване на ''мерките''... Случайност или?
10
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижте му физиономията и ще разберете вътрешно каква гад е тоя
9
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я гледай ти, как се е изпуснал Кунчовеца: "България, Румъния, Унгария и Полша са страните, които задържаха най-ниска заболеваемост." Страните с най-малко ваксинирани се оказаха с най-ниска заболеваемост!!! Ти да видиш! Тепърва ще започват да излизат наяве много истини.
8
0
 
11
 
! Отговори
Зззз преди 2 години
Къде си каскет ? Защо не се самосизирате за тоя и други калтаци да им повдигне обвинение за всяване на страх между хората Да не би и вие да сте се закачили на хорото
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докто ни принуждавахте да ядев с маски, вие без всякакви маски клъопахте от щведси маси на паразия. Знам ви свитне дебели- Лично видях.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
държавен долен агент този трябва да бъде съден в Хага за геноцид на народа си
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аве никва пандемия не е свършила, че на тебе лебо ти свърши. Уйде у канало. и вече няма трапези безконечни. Знам ви как си хапвахте по шведски маси. И аз го видях тавя и как един нагъваше с вилицата напрао от общото. Лекар ми бил. Знам как стоятк нещата, не ми се прави.
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагли и нахални здравни фашисти ! Задължителен трибунал !
3
1
 
11
 
! Отговори
По по най преди 2 години
Пребързано е да се каже че вече си в ред яко ти е засегнал мозъка ковида
2
2
 
18
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Кунчев, още нищо не си видят - Затвора те чака!
1
1
 
14
 
! Отговори
елито преди 2 години
Но никак не е прибързано да кажем, че хората ги чака глад.Та е спорно от кое ще починат първо.