Симидчиев убеден: Ще има нов пик на COVID-19

Въпросът бил кога ще се случи
58
Симидчиев убеден: Ще има нов пик на COVID-19
Снимка: БГНЕС

„Сигурен съм, че ще има нов пик на заразени с COVID-19 у нас. Въпросът е кога това ще се случи”. Това заяви д-р Александър Симидчиев, зам.-председател на Комисията по здравеопазване в парламента пред Нова телевизия.
„Във всички държави в Европа – и във Франция, Германия, Англия и Гърция имат много новозарадени. Така че ако много хора отидат в Гърция например има голям риск там да се получи заразяване и това да се пренесе и при нас”, каза още той.

Той е категоричен, че след като мерките бяха прекратени, бдителността на всеки един от нас трябва да остане. „Нека хората използват сегашния момент, за да се ваксинират”, призова Симидчиев.

Относно обсъжданите промени да се премахне ролята на личния лекар, а при здравен проблем да търсим помощ от специалисти по обща медицина, той коментира: „За да може да се обясни една реформа, трябва да има достатъчно време, за да бъде разяснена както трябва. Това, което се предлага, не е едно кратко нещо, а има своя задълбочен смисъл. Въпросът е да се разясни адекватно”.

„Един общопрактуващ лекар получава пари на базата на това колко души са записани при него. Първоначално се каза, че това ще отпадне, но се оказа, че това не е така и аз се успокоих. Двата компонента на средствата, които получават, са средства за записани при тях и средства за всяка една дейност, която се извършва конкретно.

Средствата за записаните се използват, за да се реализира нещото, наречено „обществено здраве” – дейности, които могат да се прилагат към здрави хора. Няма как те да се случат, без да има списък на записани при даден лекар”, категоричен бе Александър Симидчиев.

По думите му има сериозен кадрови проблем с общопрактикуващите лекари. „Ако те имат възможността да реализират по-сериозни приходи, ще има по-сериозен интерес към специалността и това е част от решението”, посочи зам.-председателят на Комисията по здравеопазване в парламента.

Той коментира и избора на шеф на БНБ и предложението на Христо Иванов „Продължаваме промяната” и „Има такъв народ” да оттеглят кандидатурите си. „В неделя ще има коалиционен съвет, където голяма част от различните гледни точки по темата ще бъдат изгладени. Това не е основание да има трусове в коалицията, но е основание хората да се да се замислят кои са големите проблеми пред България в момента”, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: коронавирусСимидчиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя пиян ли е, дрънка глупости.
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има нов пик на глупостта!
22
2
 
22
 
! Отговори
Профан преди 2 години
Ох тоя докато е в демократична България няма да гласувам за тях .отврат.
21
1
 
30
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Естествено ще изфабрикуват още вълни . Балъците се ваксинираха , някои по 3 пъти . Фармацията си прибра милионите . Сега е ред на лекарствата , които уж са измислили срещу Ковид . Ще ни тровят по график . А наистина болните ги умориха по протоколно лечение без капка човещина !!!
20
1
 
22
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Гладна кокошка просо сънува.
19
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милиони почнаха от ваксините, а още повече милиони са с доживотни тежки странични ефекти... Но някак си това е неудобно и политически некоректно да се казва по мейнстриима и от платените тролченца по форумите... А тези, които са писани, че са починали от несъществуващия вирус и тук и по света, в болшинството си са починали от съвсем други нещ, които нямат нищо общо с вируси. ..
18
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18. Ами гледайте наесен да не ви налази "измамата", която не се интересува от това, че не сте способни да приемете реалността.
17
4
 
14
 
! Отговори
д-р Белобрашнев преди 2 години
И аз съм убеден, че при новия пик, Симида ще приключи земния си път.
16
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко се радвам, че цялата ми рода премина през тази измама без да се ваксинираме.
15
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми като е взимал пари човека от вълните естествено, че ще иска нова вълна.
14
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще има, ама още не ясно кога ще са изборите. А до тогава ... О, микрон Симидчиев! Няма да се ваксинираме!
13
3
 
20
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
И да няма, вие ще я създадете, дори и само в медиите да е. И после с нея ще оправдавате глупавите мерки , както и досега. Щото ви хареса да манипулирате хората...
12
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аре бегай бе, фантазьор!
11
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
цирка си отива и много хора започнаха да реват и да искат нови представления.
10
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То вече има, ама е леко, така че даже и тестове не се правят! Не можете да живеете без драми!
9
4
 
28
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Във всички държави в Европа и във Франция, Германия, Англия и Гърция имат много новозаразени. Така че ако много хора отидат в Гърция например има голям риск там да се получи заразяване и това да се пренесе и при нас -- >>>ЛОГИКА БАТЕ!!! Ако отидем при инжектираните, там е пълно със болни, и ще вземем да се заразим и ние, понеже не сме инжектирани!!! Мале за много много много глупави ни мислят! Инжектирайте се да сме пълни с болни като другите, а не да се плашим че ще ни заразят! Лелелеле!!
8
4
 
30
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Поредния ковид гуро! Той сам дали се е боцкал?? До кога ще ни занимавате със слугите на фарма комунистите? Ще има пик в главите ви с тояги много скоро. Смърт на ковид комунизма и фарма мафията. И какво според тях цял живот маски,ваксини и забрана на хората да се събират ли, бе? Ах,че изверги такива.
7
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От как затвориха биолабораториите в Украйна, ковида е по-малко, по-малко кърлежи има , по домашните животни по-малко болести, доматите добре са тръгнали. Така,че споко!
6
32
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде пак убийте вестоносеца, чийто новини не харесвате. Почти 37 хил. починаха, а можеше да бъдат десет пъти по-малко, както е в страни с подобно население като в България. Ама там няма толкова бъгнати хора с болни мозъци.
5
4
 
23
 
! Отговори
Фют преди 2 години
Всеки *** ,който продължава да се опитва да издои схемата с грипа много скоро няма да има кой да го спаси. Още повече такива анонимници които няма да видят повече власт през живота си.