Директорът на AstraZeneka: Въпреки тромбозите, не бих променил нищо във ваксината

Тя е спасила милиони животи, заяви той
7 юни 2022 20:40, Нели Христова
70
Директорът на AstraZeneka: Въпреки тромбозите, не бих променил нищо във ваксината
Снимка: БГНЕС

Въпреки че ваксината на AstraZeneca срещу Ковид доказано образува тромбози и според изследвания на ЕС е причина за смъртта на заразени, директорът на компанията твърди, че не би променил абсолютно нищо в нея, защото е спасила милиони животи.

Паскал Сорио коментира и проучванията, свързващи ваксината с редки, но опасни кръвни съсиреци, с думите: "Не мисля, че бих направил нещо по-различно от това, което направихме."

Много страни в Европа и Азия са въвели възрастови ограничения за ваксината, а САЩ все още не са я одобрили.

Миналата седмица Сорио получи рицарско звание по време на юбилея на Кралицата на Великобритания за приноса си към науката. Той беше отличен за заслуги към Обединеното кралство в "науките за живота и лидерството в глобалния отговор на пандемията от Ковид".

Сорио, който е главен изпълнителен директор на британско-шведската фирма, каза пред ВВС, че бързото разработване и разпространение на ваксината е предотвратило смъртта на милиони. "Решихме да го направим без печалба, решихме да си партнираме с мрежа от партньори по целия свят, за да увеличим производството. Въпреки неуспехите, ние доставихме три милиарда дози от ваксината и спасихме милиони животи", каза той.

AstraZeneca разработи ваксината в сътрудничество с Оксфордския университет. Тя беше одобрена за първи път от Обединеното кралство през декември 2020 г., когато страните се надпреварваха да овладеят нарастващия брой новозаразени.

Близо половината от възрастното население в Обединеното кралство е получило две дози от ваксината.

Миналата година Лондон заръча ваксината да се ползва само от хора над 40 г. заради образуването на опасни съсиреци. Много други европейски страни обаче спряха употребата на ваксината.

Въпреки че ваксината може безопасно да се съхранява в хладилник до шест месеца, няколко африкански държави унищожиха или направо върнаха запасите си далеч преди да изтече срока им на годност.

Ваксината все още се предоставя на по-бедни страни безплатно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Решихме да го направим без печалба" о тъй ли, я да видим какво казва МакроТрендс.... така, АстраЗенека, печалби ... , ето: 2019 : 24.384 млрд, +10.38% спрямо 2018. 2020 : 26.6млрд . Обаче, 2021 : ухаа, 37.4млрд, с 40% над 2020. За 2022, до тук: 11.3 млрд, с проектирана печалба 55.6% над 2021. Милите те, направо за без пари работят.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само не казвайте,че директно ше се метна през балкона:"Аз съм българче,обичам наште планини Зеленски."Хахахаха
19
3
 
20
 
! Отговори
Фаш, преди 1 година
Фаш, фаш!!! И доктор менгеле тъй е разсъждавал!
18
17
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 1 година
Путин е спрял ковида? Странно, явно Китай не са разбрали. Нищо, ще им драсна един мейл да свалят локдауна.
17
21
 
7
 
! Отговори
Питър преди 1 година
АЗ съм с Астра Зенека, само две дози, и смятам, че тази ваксина беше най-добрата - специално във Великобритания, където ваксинирането беше най-масово с нея, случаите намаляха драстично и неслучайно бяха едни от първите, които се отвориха отново
16
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хора са и има доста невинни за съжаление.Дано спрат тази война.Путин не е спрял ковид.Сега има разновидност,която не понася на азиатците.Може би,защото Бай Дрън смята,че Китай и Северна Корея са заплаха?В Русия също има азиатци.
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинираните,вие помните ли какво сте яли вчера?Съмнявам се да помните.А я кажете как беше "Аз съм българче?".
14
4
 
9
 
! Отговори
до 12 преди 1 година
Путин не трепе хора. Те нямат нищо общо с човека. Дано избие тази... до крак. А и спря ковида човека
13
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знам защо има връзка между неваксинираните и тези,които виждат истинската причина за войната в Украйна.Може би могат да мислят и осъзнават,че и Украйна има вина като не са спазвали 8г. Минските споразумения.Другите са получили тромби в мозъка и са забравили как 2015-та година украинци стреляха по бесарабските българи и като ги обсадиха не позволиха хуманиратен коридор и умряха от глад.
12
19
 
5
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Когато ваксина убие 3-*** души на 1млн всички искат смъртни присъди и лаят, чак пяна имат от устата. Същите, когато Путин трепе хиляди хора в Украйна всяка седмица - нормално е, те що го дразнят?....
11
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали причинява тромбоза и мини инсулти?Видимо някои ваксинирани не се държат адекватно и все едно са пияни.
10
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво да прави завалията - изпълнява инструкции. Фарма бизнеса е много по-зле от мафията.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Резултатите от изследванията и нечовешките експерименти на нацистките "лекари" също са спасили много животи. Също убивайки сравнително малко хора - голямата част от евреите са били убити в лагерите на смъртта, не от експериментите на Менгеле и компания. Въпреки това въпросните експерименти с квалифицирани като "престъпление срещу човечеството", а участниците вкл. "журналистите" от нацистката пропагандна машина - съответно наказани. Било е преди почти 80 години. Днес им дават отличия.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и умрелите от ваксините ги писаха на ковида,глобалистката пропаганда трябва да върви а такива които нарушават комфорта като нашия Костя Копейкин го провокират на бой..
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е на това му казват БИЗНЕС, капитализъм ! За пари, богатства, да избиеш милиони и да си харчиш парите после необезпокоявано
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво! Хора са умрели от тази ваксина причиняваща тромбоза, но той не би променил нищо. Истински филантроп, с цветя да го обсипеш и да му постоиш паметник.
5
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От това подобие на ваксина в момента умират много хора от инфаркти и страничните и действия. Някои просто се задушават и до там. Тепърва действията на този препарат ще пълнят гробищата с годините
4
19
 
10
 
! Отговори
Бялата астра преди 1 година
Това беше една фармавойна за пари. Аз получих също две астри. Някои познати с по-скъпите ваксини караха корона тежко. Аз също я хванах, но я карах на крак. Ваксината работи. Да, сигурно е убила някого на милиони. Но срещу компанията се проведе война за да може пфайзер и модерна да продадат техните, които бяха 7-8 пъти по-скъпи. Толкова.
3
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Клоунски свят, някой може ли да си представи това да се случи преди 30 години ? Този вече щеше да е седнал на един стол вързан директно с енергето... Ама сега не е европейско да го опържиш...
2
8
 
8
 
! Отговори
Таня преди 1 година
Ако нещо не е одобрено от САЩ - не го ползвайте. Просто е.