Маските отново задължителни в градския транспорт в София

Временните ограничения ще са в сила един месец
Обновена: 25 юли 2022 07:53 | 25 юли 2022 07:49, Елка Василева
168
Маските отново задължителни в градския транспорт в София
Снимка: архив, БГНЕС

В София носенето на маски е задължително от днес и в градския транспорт. Носенето на маски не е задължително за деца под 6-годишна възраст.

Остава в сила и изискването за носене на предпазни маски в здравни и лечебни заведения, както и в специализираните институции за предоставяне на социални услуги, аптеки, оптики и дрогерии.

Още по темата
Временните ограничения ще са в сила един месец. Те предвиждат спазване на физическа дистанция от минимум метър и половина, хигиена на ръцете и дезинфекция на повърхности, редовно проветряване, при възможност работа от вкъщи.

Предвижда се и провеждане на засилен сутрешен филтър в детски заведения за недопускане на деца с клинични симптоми за COVID-19, както и за други остри заразни болести. Противоепидемичните мерки могат да бъдат променени в зависимост от развитието на ситуацията на територията на София.

Столицата влезе в Етап 1 на картата на епидемичната обстановка по региони през изминалата седмица, като двуседмичната заболеваемост надмина 300 заразени с COVID-19 на 100 000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те повечето хора си изгориха маските .
114
12
 
4
 
! Отговори
До 138 преди 1 година
А по твоята логика пътниците в автобуса затъпяват от това, че имат маска и нямат оросяване, а при лекарите това не е проблем.
113
1
 
21
 
! Отговори
иво преди 1 година
Пълен бойкот на медицинският фашизъм.
112
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нали се хващаше чрез секс със себеподобен, не трябва ли да ходиме с железни *** и кондоми
111
3
 
17
 
! Отговори
До До 121 преди 1 година
По твоята логика аналогично щом строителите носят каси и хората в автобуса трябва да ходят с каски. Как можеш да сравняваш лекари в болници с пътници в автобуси? Елементарна логика няма в сравнението ти. Който иска да се изолира или да се изнесе в гората, там няма да го хване никакъв вирус.
110
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече няма никакво съмнение,че се управляваме от садисти. Как може в тази жега,когато кръвното пада ти да ограничаваш притока на кислород в организма,и кръвното да пада още повече? Всички видяхме,че маските не вършат никаква работа. Защо е тази омраза към жителите на определни градове за сега?! Защо кунчев, кирчовци,бсп ,радев всички мразите толкова много хората в Б?!
109
35
 
6
 
! Отговори
До антитапaците преди 1 година
До антиваксарите и антимаскарите. Много сте прocти. Вземете да прочетете нещо различно от рекламни табели и *** коментари от нета и дано ви се налее малко акъл в тъпитe глави.
108
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като видите някой с маска ударете му един шамар профилактично да се събуди малко. Тези хора са опасни. Вървят като зомбита по улиците.
107
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако овцете нахлюзят безропотно намордниците, следва връщане на зелените сертификати.
106
2
 
15
 
! Отговори
Макарити преди 1 година
Днес, на спирка Метро-Бизнес парк , 20-30% от хората в 7:30 сутринта бяха без маски. Няма проверяващи, няма глобяващи. Всяко чудо за 3 дни......
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 1 година
А зимати си е добре с маска. Дуго си е нещо да ми топли нослето.
104
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сега ако клекнете тежко ви зимата
103
25
 
9
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Ти си много ***! По твоята логика лекарите, които носят маски всекидневно трябва да страдат най-много от лошо оросяване на мозъка и трябва да са най-простите хора на планетата. По същата логика и хирурзите не трябва да носят маски докато кърпят и шият някой. Аман от прости хора бе. В кой век живеете.
102
5
 
30
 
! Отговори
АЗ преди 1 година
Хахаах тестват дали има подчинение. Няма шанс да сложа маска :)
101
44
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mаските трябва да са задължителни в градския транспорт,магазини,молове,болници.Правете сериозни проверки и глоби!Стига с тези попу,полу решения!
100
30
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставете хората СВОБОДНИ, да не носят маски. Нека се заразяват и да мрът, като им е толко акъла.
99
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая гл.упост с маски на 40 градуса жега, да не е предизборната кампания за Възраждане? Щото в тая посока работи...
98
2
 
26
 
! Отговори
Скънка преди 1 година
Ей, писна ми! Видя. Се, че маските не помагат. Но и ние сме една нация, за нас правила няма. Може би и поради това сме се съхранили толкова години. Ваксините са другият пример- не помагат.
97
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Снимайте всички маскирани, създавам овча група във фейса, качвайте ги там.
96
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не носете маски, наредбата е противозаконна, освен ако не е подписана от министъра на здравеопазването. В случай на глоби падат в съда по бързата процедура. Само психопати или добре платени от СЗО медицински лица могат да смятат, че един *** ще предпази от каквото и да е. За вирусите маската е магистрала. Единственото, от което предпазва е оросяване на мозъка с кислород, което води до намалена умствена дейност!