Китай с първото си антивирусно хапче за борба с Covid

Медикаментът ще се конкурира с Paxlovid на Pfizer
26 юли 2022 15:16, Анисия Иванова
9
Китай с първото си антивирусно хапче за борба с Covid
Снимка: Bloomberg

Китай одобри първия антивирусен медикамент против Covid, произведен в страната. Регулаторите одобриха лекарството, създадено от Genuine Biotech, което преди това е било използвано за лечение на ХИВ, предава Bloomberg.

Според изявление в понеделник Националната администрация за медицински продукти е дала одобрение на Azvudine – продукт на базирана в Хенан фармацевтична компания, за възрастни с нормални симптоми, като разрешението е само за спешна употреба.

Лекарството ще се конкурира с Paxlovid на Pfizer Inc., което беше одобрено в Китай през февруари малко преди страната да преживее най-тежкото избухване на пандемията. Добавянето на домашна терапия към съществуващия арсенал от ваксини в страната за борба с вируса може да помогне на Китай да премине към нормален живот и отвъд политиката Covid Zero.

Лян Уаниен, ръководител на експертната група на Националната здравна комисия, каза през април, че победата над вируса ще изисква ефективни ваксини, лечения и по-леки варианти, съобщи Bloomberg TV Bulgaria.

Получаването на разрешение за Azvudine идва преди да е взето решението за лекарството на Shanghai Junshi Biosciences Co., което беше представено през май. Компанията заяви, че нейното лекарство VV116 отговаря на първоначалните изисквания при фаза 3 на проучването, въпреки че не публикува подробни данни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лечение за СПИН? А връзка с ваксинирането не правите ли? Фармацевтично придобита имунна недостатъчност?
7
0
 
3
 
! Отговори
Лекар преди 1 година
Ефективен антивирусен препарат има отдавна и се казва ивермектин.Първо в Израел започна да се използва за лечение още през м.май 2020 г,после постепенно се разпространи по света с изключение на "разБитите демокрации" и САЩ за да не пречат на дала.верата с ваксините.По официални данни на СЗО от м.май 2021 г над 4 млрд по света са се лекували с Ивермектин,което значи че са 6 млрд!Аз лично съм се лекувал с ивермектин като част от комплексната терапия като бях болен от ковид,лекувах и семейството ми
6
5
 
5
 
! Отговори
Demonaz преди 1 година
Смърт за китай и дигиталния комунизъм 2.0. Наврете си хаповете, където слънце не огрява.
5
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия ги набухаха с химикали.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези с осми бустер трябва ли да го взимат?
3
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В генома на ковид има СПИН.Вирусът не е възникнал случайно,дело е на хора и наскоро един учен си призна.Още в началото на епидрмията даваха на хората лекарства против СПИН.Забравихте ли?В самото начало учените знаеха повече от нас и затова бяха толкова уплашени.
2
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хапчета за СПИН да се употребяват за лечение на настинка? Тия съвсем се побъркаха. Дрогите против ХИВ нищо не лекуват - това са много токсични препарати, които имат единствената цел да потискат вируса да не се прояви, защото все пак ХИВ е истинско животозастрашаващо заболяване. А къде са ваксините срещу СПИН, питам аз? Вместо да се концентрират да измислят работещи ваксини против сериозните заболявания се заели тия мишоци да ваксинират против течащ нос!
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предполагам, че ще е със същото качество и съдържание като бебешките им храни, с които изтровиха сума ти бебета преди време. Китай май е единствената държава, в която се практикува "туризъм за бебешки храни до съседните страни".