Връщат маските в транспорта и болниците и в Плевен

Противоепидемичните мерки ще останат в сила до 31 август
56
Връщат маските в транспорта и болниците и в Плевен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Задължително ще е носенето на защитни маски за лице за еднократна или многократна употреба в лечебни заведения, аптеки, оптики, дрогерии, социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни и в обществения градски транспорт на територията на област Плевен от 1 август.

Изключение ще се прави само за децата до 6-годишна възраст. Това се посочва в заповед на директора на Регионалната здравна инспекция (РЗИ), с която се въвеждат временни противоепидемични мерки за ограничаване разпространението на COVID-19 в област Плевен.

Създаването на условия за дистанционна работа, често проветряване на работните помещения, провеждането на засилен сутрешен филтър в детските заведения са сред другите мерки, които ще са в сила от следващата седмица в областта.

Към днешна дата заболеваемостта от COVID-19 на двуседмична база в Плевенско е 160,75 на 100 000. Само през последното денонощие са установени нови 31 случаи на заразени с коронавирусна инфекция.

През последната седмица има повишение на броя на поставените ваксини срещу COVID-19, показват данните на здравната инспекция. През вчерашния ден са направени 224 дози.

Противоепидемичните мерки ще останат в сила до 31 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Плевенмаскикоонавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
Маски и презервативи преди 1 година
Да почнат масова акция да глобяват забременели жени че не са спазвали ограниченията за дистанция, маски и презервативи.
17
4
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Като се чуе Плевен и веднага се олицетворява с бездарните, античовешки и антибългарски действия на Чалгаря и ИТН, затова и сега тези затъпени плевенски селянчета протестират против защитните здравни мерки, затова и беднотията в България е прогресираща, няма как да е друго, щом простотията управлява изпразнените от съдържание глави ! По палчетата надоло тук ще разберете процентите на не само плевенската но и като цяло българската простащина !
16
2
 
4
 
! Отговори
до Барона преди 1 година
Бароне, дай 20 лв да си имам, нали си Барон!
15
6
 
15
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
Днес маски,утре ще поискат и античовешкия зелен сертификат....тия от МЗ ,час по-скоро трябва да бъдат заловени и изправени пред народен съд ,че иначе утре ще се събудим без човешки права !Ще бъде по-лошо и от робството ...няма пандемия,няма зараза ,всичко това е една измислена пропаганда ,от шепа престъпници !!!!
14
7
 
6
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До емигрантТихо Юда ,предател ,заради вас нормалните хора страдат !!!Пропагандирате измислена пандемия ,за да могат да печели биг фарма!!!
13
18
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 1 година
Българинът не е човек, той е нещо което само се противи на човешките правила и закони ! Маски се носят в Западна Европа и без да има задължаваща заповед за това, при много по-високи температури ! Вие освен, че нямате здравеопазване на ниво и безплатно, но и се противите, що за и'ди'оти сте бе, сами да отивате против здравето си заради простотията която развъждате ?
12
0
 
11
 
! Отговори
Истината за Плевен преди 1 година
Искам да Ви запозная с положението в селището Плевен! Селище мръсно,мизерно,грозно,не поддържано! Най-пропадналото селище на стария континент с не работеща и паразитираща администрация! Плевен наистина загина! На най-върлия душманин не пожелавам да замръкне в Плевен!
11
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доктор Илиян Минчев бил директор на РЗИ Плевен. Медфашизма в действие..Помнете ги тези имена.
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В тая жега да сложиш маска си е живо самоубииство.
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кой е шефът на РЗИ Плевен? Той е заповядал, за което е прибрал кинти. Трябва да бъден осъден!
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Плевен може да се ходи пеша,не е София. Така,че ДГД,само ще си фалирате транспорта,и без това билета е 1,50. Тази заповед при тези жеги,и при доказаната липса на полза,а само вреди на маските е престъпление.
7
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според закона, ако те задължават да носиш маска, трябва да ти осигурят минимум по 5 на ден да си я сменяш на 2 часа. И то от онези специалните. Аз пари за маски нямам. Нито пък нужда.
6
3
 
22
 
! Отговори
От опит преди 1 година
Тази заповед цели да ви унищожи белите дробове.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В градския транспорт в София няма ни 1 писмено уведомление, залепено на врата, прозорец, седалка, дръжка каквото и да е. НЯМА. Като няма от къде на къде ще изискват маска? И как може да караш хората, особено възрастни, в тая жега да носят маски. Та то това е равносилно на самоубийство. То на младите ни е зор, пък камо ли на възрастните с куп заболявания. П р о с т о т и я !!!
4
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кой има право да задължи пълнолетни хора да си съсипват здравето? Такова животно нЕМА! Няма да нося маски. Призовавам всички да бойкотират заповед, която нарушава Конституцията. Освен ако някой не реши да обира банка.
3
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
1.6 човека от 1000 имат лека настинка. Заради това трябва да се душите с безполезни парчета плат върху лицето, да развивате екземи, да рискувате бактериални пневмонии. Вие си решавате.
2
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е злият план на Сoрос да изтреби невзрачните селяни в България чрез графен оксид във ваксините! NE SE PODDAVAITE BRATQ!1!1!!
1
2
 
16
 
! Отговори
недоразбрала преди 1 година
Що тъй уа?!