В момента COVID-19 се кара по-леко, минава за 5 до 7 дни

Уместно е карантината да бъде намалена на 5 дни, смята д-р София Ангелова
31 юли 2022 09:58, Елка Василева
187
В момента COVID-19 се кара по-леко, минава за 5 до 7 дни
Снимка: архив, БГНЕС

В момента циркулиращият вариант на COVID-19 е много по-заразен от предходните, но се кара по-леко – минава за 5 до 7 дни. Това каза пред bTV д-р София Ангелова, пулмолог и специалист по вътрешни болести.

Още по темата
Според нея предложението на главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев за намаляване на карантината от 10 на 5 дни е уместно.

Обикновено заразените имат хрема, болки в гърлото и температура за кратко.

„Омикрон“ по-рядко достига до белия дроб, а ангажира предимно горните дихателни пътища. По-тежко боледуват предимно по-възрастните, уточни пулмологът.

Д-р Ангелова е категорична, че трябва да се върне възможността личните лекари да издават направления за безплатни тестове за коронавирус.

По думите й през есента ще циркулират и други респираторни вируси, но в момента преобладаващ е COVID-19.

Нейният съвет към преболедувалите вируса е да не бързат с физическото натоварване, защото COVID-19 води до изменения в сърдечния мускул.

Освен това да не се прибягва до лечение с антибиотици, защото те по-скоро вредят в този случай.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
10
 
! Отговори
ЖИРАФ преди 1 година
До 38 - Ама не са ли 450 000 починали българи от ковид, или бяха 572 000? Като ще си измисляш идиотии, поне се развихри хубаво, кухоглаво ваксизомби. Интересно че всички, които познавам, прекараха леката настинка КОВИД като лека настинка? Интересно че не познавам нито един починал от ковид, осмен един над 90 годишен, когото май болничното лечение уби, и един 80 годишен, който почина от ковид 1 месец след бустера.
35
6
 
6
 
! Отговори
Наскоро боледувал преди 1 година
Незнам колко по леко се кара,но температурата е 3 дни над 38 и не повлиява от нищо.
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обясни на близките на 150 000 починали българи, че няма вирус. Или че е фалшив. Или че е леко грипче. Що за племе сте??!!!
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Винаги е минавал по леко от грипа например, не е само сега това нещо :))) Даже в началото на голямото надлъгване, един мой познат се беше заразил, та като взе да си въобразява некакви неща, например, че кожата го боляла, едва го имъкнах от истерията :)))
32
7
 
5
 
! Отговори
Самарянин преди 1 година
Днес се чествува Деня на руския флот в Санкт-Петербург !Ще има грандиозен военноморски парад, който ще започне в 11 часа !Събитието ще се предава по всички централни руски телевизии !
31
5
 
15
 
! Отговори
Онзи преди 1 година
Ковид е измама. Глобалистите контролират медии и правителства с които манипулират хората.
30
4
 
1
 
! Отговори
копейкин преди 1 година
Утре си слагам 3ти бустер от лошите ваксини.
29
3
 
1
 
! Отговори
Лека АМА знае ли се? преди 1 година
Като почнат пъпките и маймунската шарка. Също и появата на нови симптоми и увреждания както от самият вируса, така и вреди от лечение химикали, препарати, ваксини и пост-ковид.
28
4
 
15
 
! Отговори
Йосарян преди 1 година
Целодневното носене на маски през лятото е изключително полезно за оралната флора и белите дробове. Развиват се непознати за науката видове.
27
3
 
8
 
! Отговори
ко?не. преди 1 година
За хремата ли да си бия инджекции? Наврете си ги отзад тия отрови.
26
3
 
13
 
! Отговори
мда преди 1 година
Къкъв ковид? Тая измама вече не върви.
25
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И колко по-"леко" може да го изкараш ако си сложиш четвърта инжекция за вариант на вируса от преди 30 месеца?
24
4
 
17
 
! Отговори
Дори да няма вирус, преди 1 година
Сложи си втори бустер, докажи че си истинско зомби!
23
7
 
20
 
! Отговори
Петър Танчев преди 1 година
Всичко което се случва в момента е пълен цирк! За пореден път! Заради болки в гърлото навремето никой не е носил маски. Тези алчни мошеници няма да ни оставят на мира никога докато не обесим на площадите 20-30 от най-гласовитите!
22
5
 
21
 
! Отговори
съвет преди 1 година
за софия ако въведат задължителни маски по търговските вериги и центрове,особено ако ви правят нескопосани забележки за неправилно носене на маска или за без в търговските вериги оставяйте покупките на касата и масово им напускайте обектите!не стига че влизате да пазарувате стоките им на сензационно високи цени и всичко скъпо с ниско качество а на този фон ще ви правят забележки и ограничения такива където чрез вашите пари им се плащат заплатите?!масово напускайте търговските вериги при забележ
21
1
 
24
 
! Отговори
Азимов преди 1 година
Най-добре го изкара един приятел, който има лаборатория.
20
0
 
5
 
! Отговори
Професор преди 1 година
До Академик..... Чак пък кастрация е много според мен. Но ако трябва да бъда честен дори и да се въведе задължително кастриране на гражданите които нямат бустер това мен не ме касае защото съм импотентен. Може би минаха десет години откакто нямам ерекция. Имам само нощно напикаване.
19
0
 
4
 
! Отговори
До Професор преди 1 година
Аз съм Далай Лама
18
3
 
20
 
! Отговори
Конспирациите преди 1 година
Не вярвах в конспирациите до 2020. Започнаха да изплуват разни чужди лаборатории. Появиха се разни забравени и дори изчезнали болести. Защо сега? След 2 години маски, дистанции, тестове, сертификати, 2 години през които дори грип нямаше? Защо не през 2014-2015 при голямата миграция на хора от арабските страни към Европа? Как така се оказва, че държавите са чудесно зарадени с тестове сеещу едра шарка, след като заболяването е изкоренено преди десетилетия? Дамм, един китаец изял прилепа.
17
1
 
7
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
А добър ден,това се знае,от време оно!!В такъв случай,не трябва да има ограничения и мерки,защото хипотетично ,заболяването е като настинка!!!