COVID-19 е част от живота ни, да не воюваме с него

Проф. Александрова: На всеки 6 месеца ще се появява нов вариант
53

Според специалистите при въвеждането на нови мерки срещу COVID-19 трябва да се търси баланс между желанието хората да се радват на лятото и забавянето на развитието на вируса.

"Това е един изключително деликатен баланс, ние буквално се надхитряме и надиграваме с вируса, който продължава да търси себе си. Трябва да можем да продължим да живеем с него - щастливо", заяви вирусологът от БАН проф. Радостина Александрова Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ коронавирусът е вече неизменна част от нашия живот.

"Още един патоген в портфолиото на микросвета, който ни заобикаля, и не трябва да живеем във война с него, а просто да се научим на мирно съвместно съществуване, като имаме едно наум и се възползваме от постиженията на науката", допълни проф. Александрова.

Вирусологът прогнозира, че на всеки 6 месеца ще се появява нов вариант на коронавируса, като според нея единствен сигурен начин да се подготвим за него е ваксинацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тази помия пландемия ковид цирка, никога не е бил част от моят живот няма и да бъде..
44
1
 
2
 
! Отговори
Батко преди 1 година
Лъжи, лъжи, лъжи! Защо и давате думата на тази измислена бабичка!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ковид по прасета не ходи ли?
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая шия не е от туршия
41
3
 
17
 
! Отговори
Защо преди 1 година
Защо няма врат това кръгло сланинесто нещо?Защо не спре да се тъпче и да се погрижи за собственотоо си здраве?Ужас! И вещицата гломб и тя зловещо оядена.На наш гръб.Тези "лекарки" и спецове не са ли наясно с тежките животозастрашаващи последици от лакомията си? А кунчев и катранджиев, и радка булдога и от двете плюс тежкия очеваден алколизъм?
40
2
 
17
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Леле, бабче, ти май откачи? Други работи говореше преди, пък сега да живеем щастливо. Тц, тц, всички полудяха.
39
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не се опитвай да ръсиш ум. Нямаш го, продажнице.
38
2
 
12
 
! Отговори
хахахахах преди 1 година
Професорката първо да се погрижи за двеста килограмовото си тяло и животозастрашаващо тегло!Познания ли ням по въпроса или воля?Въпросът е риторичен.Отделно че има супер негиетиничен вид.Айде на лудия "матемитик"-как да е като клошар,ама на коскоджамити професорка няма как
37
4
 
14
 
! Отговори
Надали преди 1 година
Особено таз доста добре си живее, по 50000 лв. на месец като дилър на ваксини.
36
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 180 те лева леко си минал аз дадох 800 кинта за да фърлят джуса у мийката!Хахахахах и съм вперфектно здраве три пъти седмично фитнес и толкова плуване ахахаха
35
7
 
12
 
! Отговори
Против маските съм, преди 1 година
Но тази определено искам даа я виждам с наморник! Рядко нелицеприятен човек! Да си живее с ковидчо ако иска всеки ден,ама да не не замесват в смешките си!
34
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вирус биологически реално съществуващ няма защото с ваксините са започнали да се появят и да се говори за тях от туй-онуй с предизвикващи нагласи у населението да се включи в изплащане на застрахователни полици и с ветеринарно-медицински контрол за животните и населението инак чрез ваксините и др. сказания са измислили как да нулират имунната система каквито указания ползват и се подчиняват на шефа на икономическия форум за зануляване пред 4-та световно икономико-идустриална революция,от кой век
33
4
 
12
 
! Отговори
Albi преди 1 година
То вие сте най-щастливи, ако не е вирусът т.е. психозата медийна, ще останете без работа.
32
5
 
22
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Не мога да разбера само един вирусолог ли има в България?!? Само тази баба гледаме вече 2 години !!!
31
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 23:Дано се оправиш и да се пребориш.Стискам ти палци и ти желая здраве.Колкото до covid-19...има и други болести.Ако не си миете ръцете може да хванете хепатит,а сега лятото стомашно-чревно разстройство.Миналата година заради задължителните маски от нищо не боледувах.Когато има много хора не пречи да слагате маска,която не запарява много.
30
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спрете да дупчите хората и вируса ще изчезне. С тези ваксини го карате да се защитава и да мутира. Кой ви е дал на вас дипломи. Ако взема нож и я нападна тая кво ще прави ще ме гледа как я дупча ли няма ли да се опита да се защити. Така е и с вируса защитава се като мутира.
29
4
 
17
 
! Отговори
добре бе преди 1 година
На ж4ната на Чубака да кажа че вирусчето го изкарах точно за 1 ден с главоболие, гърло и лека температура и никакви лекарства на другия ден пих бира и ядох сладолед
28
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знае, че не може да ни избяга.
27
13
 
22
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Ето я - 1 от многото пенсионерки кловидарки, другата гломб и тя повърнала. А най - добре на системи да сме закачени, какви бустери ? Какъв е плана на гейСт, сз00? , госпожа?
26
17
 
5
 
! Отговори
До 180 лв преди 1 година
Научи български бе т.по урки!