Лондон призовава 65 000 пенсионирани медици на помощ

Британското министрество на здравеопазването изпрати писма с молби
20 мар 2020 20:20, Ния Христова
28
Лондон призовава 65 000 пенсионирани медици на помощ
Снимка: БГНЕС
 Британското министерство на здравеопазването изпрати писма до повече от 65 000 бивши или пенсионирани лекари и медицински сестри с молба да се завърнат, за да помогнат в борбата с COVID-19, съолбщи БНР. 
 
Правитлеството даде обещание, че ще гарантира, че всички болници ще разполагат с достатъчно защитно оборудване и вентилатори. В Шотландия отправиха молба към всички, които по някаква причина са напуснали здравеопазването през последните три години, да преосмислят завръщането си в редиците на бранша. 
 
Студентите по медицина, които са последна година, както и онези, подготвящи се за медицински сестри, също са в плановете на правителството за предоставяне на временна работа. В момента тече обсъждане на предложението Великобритания да последва примера на Дания, където правителството обеща да покрие 75 процента от заплатите в частните компании за три месеца, ако те от тяхна страна обещаят да не уволняват работници. 
Още по темата
 
Министърът на финансите Риши Сунак се очаква днес да оповести пакет от субсидии за защита на милиони работни места. Много фирми предупреждават, че са пред фалит и се налага закриване на работни места. Всички училища днес ще затворят врати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
2
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Целият свят е пламнал.Икономиката рухна,паниката е обхванала всички.Правителствата инжектират(печатат) трилиони долари основно за намаляване на паниката.Определено предстои нещо много голямо,нещо невиждано (само се моля да не е виждано само от нашето поколение,защото иначе сме го загазили).Истината се знае от малцина и се крие умело.За седмици света се разпадна,всякаш наближава армагедон.
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля някой запознат да поясни лакво са тези вентилатори. Благодаря!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия нали щяха да са на стадния принцип, който оцелее и ще има имунитет? Що сега реват за лекари?
23
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите трябва да са под карантина. Дори и медиците.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анти-Сорос преди 4 години
Не ми пука за англо-саксите, заченати от кръвосмешения!
21
2
 
3
 
! Отговори
горчивата истина преди 4 години
Като знам нашето бившо GP ,който се пенсионира преди година,какъв е пъзлю и некадърник, много се съмнявам ,че ще се притече на апела.Има свестни доктори,които вероятно ще отидат,а точно *** ще се сниши и когато кризата свърши ,ще се подаде от дупките и ако няма достатъчно медици, ТОГАВА,ще се притекат на помощ ,за да довършат тия пациенти,които са оцелели,но още са слаби и уязвими.
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! И ние да извикаме медиците напуснали България на помощ! Харизмата на Бойко ще ги привлече!
19
1
 
3
 
! Отговори
шляпалника преди 4 години
Както се казва...Too late...Твърде късно!
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-лошо от война. Постапокалипсис.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТДа не намекваш за война,пази Боже!
16
5
 
6
 
! Отговори
Тутмаков преди 4 години
Възможно е да се наложи приемането на Закон за трудовите ресурси и трудовата мобилизация. Може да се мобилизират всякакви безделници, тунеядци, празноскитащи, хрантутници, въобще неуплътнени за работа елементи и да им се осигури такава, естествено изцяло в полза на обществото и социално уязвимите граждани. Мобилизираните ще се почувстват полезни за себе си и за обществото, ще осмислят живота си като извършват високоблагородни трудови подвизи в материалното производство и където се налага...
15
2
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
В България се оттренирва кризисно положение с пандемията. Във Великобритания призовават пенсионери - здравни работници да се връщата на работа.В САЩ готвят да раздавата по 2000 долара/месечно на всеки американец като гарантиран минимален доход.В Испания разгръщат лагери подобни като в Ухан за лечение на заразени. В Австрия се готви военно положение и са извикани 20 000 наемника от САЩ за целттаПичове, сещате ли се какво предстои ?
14
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 11 анонименОще ми е смешно за каква масова психоза става въпрос и колко много прости хора има по света!
13
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Енгилизите упорито искат да минимизират натоварването на пенсионната си ситема и по този начин да излязат едни гърди напред, след пандемията.Византийски номера!
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ooo, v anglia po bebetata, po decata li hodi toz virus...ayyy, toi mnogo po-opasen toz angliiski viruz...
11
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е що така, нали ви беше смешно допреди 3 дена, ко стана?
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно преди брекзит имаше новини как мотаели медици от Италия и Испания и не им обещавали разрешение за престой, щото не били живели достатъчно дълго и щото били на временни, а не на постоянни договори.Да се махат по-бързо от ЕС.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен6Призовават всички 65 000, защото очакват много малък процент да приеме. Би било някакво чудо, ако всички 65 000 отвърнат положително. Според мен, ако и 0.5% от тях откликнат, ще е нещо. Реално нямат нужда от толкова много.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако могат да ги измъкнат от пъбовете...Точно четох за верига , дето отказва да затвори и твърдят , че продажбите таман са се вдигнали ..
7
2
 
19
 
! Отговори
смях преди 4 години
ингилизите се нацъкаха. Е не е пламнало още всичко, но кой може да каже какво е реалното положение.