Германците си искат ограниченията заради COVID-19

Само 32 процента са "за" облекчаване на мерките
13 апр 2020 17:00, Елка Василева
43
Германците си искат ограниченията заради COVID-19
Трептов парк, Берлин, 12 април 2020 г. Снимка: БГНЕС

Мнозинството германци са против отмяната на ограниченията, които бяха въведени за спиране на разпространението на новия коронавирус, предаде ДПА.

В допитване на института ЮГав за ДПА 44 процента от анкетираните искат срокът на мерките да се удължи след 19 април, а 12 процента дори подкрепят затягането им.

Още по темата

Само 32 процента искат облекчаване на мерките, а 8 процента подкрепят пълното им премахване. Пет процента са без мнение.

В сряда канцлерката Ангела Меркел ще обсъди с властите на германските провинции как да се действа след 19 април, когато изтича срокът на ограниченията,  предаде БТА.

Германците във висока степен се съобразяват с въведените на 22 март ограничения на движението на хора. 78 процента от запитаните заявяват, че ги спазват изцяло, 18 процента - частично, а 2 процента - никак.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Германиякоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Това е фалшива новина. Прокуратурата къде е?
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците си искат и някой фюрер, но американците не им дават. Германците са най-големите демократ-ментета в Европа.
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупости, поредната стъкмистика. Изобщо не ги искат дори, а по скоро да ги облечат. Малкия и дребен бизнес е пред колапс, обнислят горните класове да се връщат в училище дори.
28
1
 
4
 
! Отговори
Абсолютна лъжа, преди 4 години
в момента коментират,че съвсем скоро трябва да се отворят детските градини и училищата,а на 19.04. ще обявят кои мерки и как ще се облекчат...
27
3
 
5
 
! Отговори
Т.Шак преди 4 години
Ей сега проверих в yougov.de и такова проучване не открих.Поредният фейк, с цел да ни убеди в правотата на Щаба и неговите мерки.¡No pasarán!
26
4
 
1
 
! Отговори
Президент на РЦ преди 4 години
другари вирус няма излизайте на бузлуджа и по кафетата, ето немците не спазват нищо...ко стана???за разстрел сте лъжльовци червени вашата майка
25
1
 
5
 
! Отговори
От 30 преди 4 години
... И дори ос.ран е за мегдан... И се бори за свободите си в чалготеките и в интернет само!Трябват ограничения за да има резултати. В Германия има повече дисциплина основно,за това са и ограниченията по-различни. Е, и други неща,но това са други теми..Живи и здрави!
24
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Германците може си ги искат, но Бай *** не ги иска тези ограничения на правата и свободата му..Заради един фалшив вирус... Измислен от Бойко Борисов и ГЕРБ.
23
4
 
0
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Нямаш ли си германски форуми, германецо? Или просто понеже там си втора ръка човек, си решил тук да се правиш на паун? Съжалявам, ама нито си първия, нито последният, който иска да надскочи сянката си. Но щом те кара да заспиваш по-спокойно viel Spass dabei :)
22
0
 
2
 
! Отговори
не така...18 преди 4 години
До Анонимен с това, че още щом излезе от България, през Кулата се превръща в грък...Със същото обяснение и тук, в Германия е ок...докато не се издънят до там, че да ни питат в дадена ситуация - "Не са ли българите ***?" когато за съответна услуга предоставяш лична карта, българска, хайде стига, мършата навсякъде си е ***, останете със здраве!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не им пука особенно защото държавата им помага, да дойдат в България и ще стане айн цвай драй дрън
20
5
 
4
 
! Отговори
От ДЕ преди 4 години
Герберастко промиване на мозъци, благодарение на верните им ми.сирки. кулю, кулю, кулю, кулю, кулю
19
8
 
15
 
! Отговори
ЛЪЖА! преди 4 години
Нищо такова не искат германците!Снаха ми е германка, радва се, че при тях няма толкова луди, че да ги арестуват по къщите и да им затапват устата с излишни пар цали. Около нея останалите й сънародници са също щастливи от този факт.И ни съжаляват.
18
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 4 години
До 21 И арабски и индийски (хинди), също!
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започвам усилено да уча aлбански и тyрски и след Нова година заминавам за Германия!
16
5
 
9
 
! Отговори
психолог преди 4 години
Че то е Просто: Стокхолмски Синдром!
15
3
 
2
 
! Отговори
До Томас преди 4 години
Емм, като живееш в някой пропаднал квартал как да видиш бе картон
14
3
 
22
 
! Отговори
Германец преди 4 години
И с какво Бай *** от Кюстендил или от Босна но живущ във Кьолн е по-добър от Бай *** от София? Същите хора същата простотия.---В грешка си пич. Ела да видиш наши родни роми как изведнъж стават хора тук. И на работа си ходят и данъци си плащат и правилата спазват. Може би все пак държавата играе някаква роля? Но ако не ти пасва на наратива... сори...
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коментарите и пълно с превъзхваляне на немцште. Били такива били онакива. Знаете ли всъщност какви са - една нация подложена на претопяване. С по 30-40% чужденци по големите градове. Това е Германия. И с какво Бай *** от Кюстендил или от Босна но живущ във Кьолн е по-добър от Бай *** от София? Същите хора същата простотия.
12
2
 
11
 
! Отговори
Германец преди 4 години
"хората са основно без маски"Проблем? Не знаех, че е задължително да се ходи с маски в Германия. И аз не нося. И сега кво?Но щом казваш, че сме недисциплинирани... Оуукейййй....

Спонсорирани публикации