Държавата раздава 1 310 000 лв. премия на олимпийците ни

Най-много ще приберат волейболистите ни - 750 хиляди лева
14 авг 2012 17:37, Красимир Ангелов
143
Държавата раздава 1 310 000 лв. премия на олимпийците ни
Волейболистите ни бяха посрещнати като герои при прибирането си от Лондон. Снимка: БТА

Волейболните ни "лъвове" се прибраха в България от Лондон, а в Министерството на спорта вече подготвят олимпийските премии на отделните ни представители, въпреки не особено сполучливото представяне.

Най-голям бонус ще получи точно волейболния ни тим, който игра на полуфинал и ще вземе 750 000 лв. При отборите бонусът се определя по сложна формула, в която основният състав взима 90% от премията, която за четвърто място е 50 000 лв.

В Лондон нито един български спортист не успя да спечели златен медал и голямата премия от 200 000 лв., която два пъти по-висока от тази в Пекин.

Станка Златева ще получи за сребърното си отличие 120 000 лв., а бронзовият медалист Тервел Пулев - 100 хил.

На опашката за премии са и спортистите, заели пето място. Боксьорите Детелин Далаклиев и Александър Александров, щангистите Иван Марков и Милка Манева и борецът Радослав Великов ще приберат по 40 хил. лв.

Eто и пълният списък с премиите на спортистите ни:
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви премии?Както казваме,че на лекарите това им е работата,така и на тия .........................това им е работата!И на всички останали работещи хора!Само ония ТЪРТЕИ,дето си раздадоха БОНУСИ,да ги връщат!
102
0
 
5
 
! Отговори
1.бг преди 11 години
А колко получиха медалистите от олимпиадите по математика,физика,химия и т.н.?Техните медали са поне 10 пъти повече от тези на спортистите!
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безобразие е да се дават тези пари и то на какво отгоре?!?!?!....Но нека бездомните кучета продължават да убиват хора по улиците на София. Изключително мъдра и социална финансова политика!....и то преди избори
100
1
 
7
 
! Отговори
Валя преди 11 години
Защо тези огромни суми в бедна държава...! В богати държави им дават по-малко. Кой решава да се раздават такива пари? Това обезсърчава и деморализира тези, които работят в сфери с далеч по-голяма отговорност и в пъти по-ниско заплащане!
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пенсионери работили по 35-40 години и получаващи мизерни пенсии ,ставайте спортисти,тамо са парите!Важно е участието не е важно дали ще вземеш медал,пак дават и то с хиляди!Хем да се поразкършим на стари години,хем може да ни дадат от 2 до 5 лева!
98
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 11 години
на полуфинала Пулев гледаше с извинение като на*ран и 21:5 говори само ,че някой си направи една лека тренировка и се класира на финал.Пулев може и по-добре но ...
97
0
 
9
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Да им се отдържат парите за самолетни билети и хотел. И за какво тоя *** Л.Ганев и той се слага? Да ходи да си продава метана и да спре да се занимава с волейбол.
96
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай,Гришо !!!
95
0
 
9
 
! Отговори
октомври преди 11 години
ето защо "олимпийците" ни не се стараят за медали взел не взел разхождаш се за сметка на тъпите български данъкоплатци получаваш си заплатите и премиите радваш се колко си велик българи юнаци и *** български данъкоплатци браво ашколсун евалла машала
94
1
 
19
 
! Отговори
gost преди 11 години
Уточнете бонусите, че нещо пак има разминаване в сумите! Само Станка и Пулев заслужават премии, но на фона на цялата ни беднотия не знам дали не са малко височки...
93
0
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Е такава подигравка няма! Аз предлагам да има и премии за квота, че скоро може това да ни остане само.
92
5
 
19
 
! Отговори
Def преди 11 години
Да си кажем най-накрая истината: 2 медала /1 от които на Тервел по някакво право, а на практика не се знае дали и него щеше да го има/ и 1 сребърен на една пехливанка / все едно да има мъже в художествената гимнастика/. НЕ СА ВИНОВНИ СПОРТИСТИТЕ НИ. Крайно време е да стане ясно че тия дето управляват спорта и са завършили с мъка някое спортно у-ще не стават за управляващи спорта. Лошото е че и държавата се управлява от такива.
91
3
 
2
 
! Отговори
a za stanka преди 11 години
Na stanka bob s bananche
90
2
 
13
 
! Отговори
хммм преди 11 години
а така дайте им че малко взеха за дето продадоха последния мач с Италия
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За липсата на медали оправданията бяха, че психиката им не издържала. Дано хирурзите не започнат да се оправдават с това, че тежко и горко на пациентите им
88
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ние си купууууваме фишове и си чаааакаме шестици от тотото///ама нанайси.
87
0
 
18
 
! Отговори
berres преди 11 години
най слабата олимпияда,пък щеги награждават
86
3
 
21
 
! Отговори
лудости преди 11 години
Не ми пука как се печелят олимпийски медали,спортът е развлечение,екстра,безполезно полагане на усилия.Дори и най - професионалният спорт за зрителите си е точно това,повод да пият по две бири,докато зяпат екрана.Не може да се сравнява с труда на учителя,лекаря,инженера,дори от труда на чистачката има по - голяма пряка полза.Щом няма пари за достойно заплащане на горните професии в тази държава,значи няма пари и за професионален спорт.Ние сме в основата на пирамидата на Маслоу като общество.
85
13
 
9
 
! Отговори
reemix преди 11 години
Браво за премиите на Станка и Пулев !!! Волейболистите , Данчо Йовчев, Петър Стойчев, както и част от останалите също заслужават. На голяма част от тях малко не им достигна. Ще се реваншират на следващата олимпиада.
84
4
 
30
 
! Отговори
тя преди 11 години
Не мога да разбера защо след като ТОВА им е работата ще им дават един вид премиални за това ,че са присъствали. Нима на Вас , Ви дават допълнитени затова ЧЕ ходите на работа?? Съмнявам се. Дават Ви една заплата КОЯТО си я заработвате. Ако са заработили някой медал ОК . Но за едно голо участие такива стимули...е, честно нямам думи.Краде се с г///за си в България явно.