Sorry, но сбъркахме пистата...

Най-смешните случки по време на полет, разказани от пътници
30 апр 2010 07:08,
38
Sorry, но сбъркахме пистата...
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тя размахва ръце, закопчава и откопчава колан, прави се, че надува спасителна жилетка – стюардесата изпълнява „балетът за сигурността“, както го наричат хората, които летят често.

Сцената се разиграва безброй пъти дневно на всички летища. На екипажа на полет от Кьолн за Манчестър обаче му се удало да извади редовните пътници от рутината. „Спасителната жилетка има смешна лампа за четене, която се включва само при контакт с водата“, пошегувала се стюардесата, „както и свирка за привличане на акулите“.

Представянето на ярката спасителна жилетка обикновено е кулминацията на представлението, дори когато полетът е над вода.

При полети над суша авиокомпаниите не са задължени да имат спасителни жилетки на борда, но те си ги возят, макар това да повишава разхода на гориво.

От една страна, товаренето и разтоварването им ще отнема време, но има и друга причина – попипването по пакета под седалката действа успокояващо на пътниците, които се страхуват от летенето. Защото те се доверяват не на струващите милиони високи технологии, осигуряващи сигурността на самолета, а на найлоновия надуваем пояс с лампичката и свирката.

На един полет от Хамбург за Майорка обаче стюардесата решила да нарича нещата с истинските им имена: „Понеже днес ще летим над вода, би трябвало да ви дам и разяснения за принудително кацане на вода. Според статистиката шансът да преживеете такова кацане е под един процент, затова днес ще си спестя гимнастиката“.

Още по темата

Това е един от комичните случаи, разказани от пътници и събрани от „Шпигел“.

Друг виц от борда. Стюардеса на полет на Ryanair обяснява: „В случай на евакуация или ако искате да избягате от някоя от колежките ми, нашият самолет има няколко аварийни изхода“.

Полет от Дубай за Мюнхен се извършва с нова машина A 340-600. Кабинният състав явно още не бил съвсем наясно с нововъведенията. Една от стюардесите се опитала няколко пъти да се обърне към пътниците, но решила, че не успява. Пътниците обаче чували всичко: „Едно, две, проба, проба. Ало? Шибана техника“. Когато забелязала, че пасажерите са чули коментара й, се извинила, като вметнала: „Надявам се момчетата в пилотската кабина да се оправят с новия самолет по-добре от мен“.

При полет от Лас Вегас за Лос Анджелис самолетът имал проблем с пускането на колесника. Машината направила два кръга над летището, докато успее да пусне колесника. Тогава пилотът се обадил: „Имам добра новина. Вече можем да кацнем. Моля, не обръщайте внимание на пожарните коли на пистата“.

По време на полет от Франкфурт за Детройт се включил стюардът: „Дами и господа, става лошо“. Кратка пауза. „Но не чак толкова лошо. Единият от двигателите не работи. Но имаме още три двигателя. Ако още един откаже, все още можем да летим. Ако и трите откажат, все още можем да кацаме“.

Преди да излети Boeing 777 от Чикаго за Франкфурт, пилотът съобщил: „Дами и господа, под нашия самолет са намерени различни гайки. Техническата служба проверява дали са от нашия самолет“. След около час последвало ново съобщение: „Имаме една добра и една лоша новина. Откритите гайки не са от нашия самолет.

Проверката обаче установи, че на нашия самолет му липсват гайки на места, на които би трябвало да има“. След още 45 минути пилотът се включил: “Явно вече всички гайки са на борда и скоро ще излетим“.

По време на нощно кацане на Майорка при гъста мъгла машината се раздрусала и всички пътници започнали да ръкопляскат, защото решили, че са кацнали. Тогава се обадил капитанът: „Много благодаря за аплодисментите. Но е сравнително обичайна практика преди кацане да се пусне колесникът“.

След много твърдо кацане на летището в Едмънтън, Канада, стюардесата се пошегувала: „Добре дошли в Едмънтън. Благодарение на нашия капитан след напускане на самолета можете да търсите багажа си на пистата за излитане“.

Ако сте преживели подобна случка по време на полет, разкажете ни я на info@dnes.bg, а ние след това ще я разкажем на всички. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
20
 
! Отговори
  преди 13 години
При полет от мюнхен за софия. .. пилоткАТА ! след като набра скорост за излитане наби спирачки и спря самолета и съобщи че се е включила предупредителна лампичка и затова ще обиколи още веднъж пистата да види дали ще изгасне. Обиколи... и каза че лампчиката е изгаснала и ще се опита вече да излети .. :)
17
1
 
14
 
! Отговори
Мариан преди 13 години
На инфо***днес.бг бих казал само, да подмени снимката, защото е от автобус :)
16
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Батето стига някакси и и вика "Моме, недей стоя тука, ами върви да донесеш нещо за пиене" :) После и по време на полета ръсеше лафове, та изобщо не скучахме!
15
8
 
15
 
! Отговори
дам преди 13 години
пак не сте в час със снимката... какви са тия *** икакво общо имат с темата?
14
0
 
15
 
! Отговори
BenSherman преди 13 години
При полет към Ню Йорк, пилота каза " Не се притиснявайте , долу има гръмотевична буря, но за сметка на това ни свърша горивото, ще се пробвам да кацна в Пенсилвания"...
13
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди 3-4 години кацаме във Виена вечерта и тичаме да успеем да хванем следващия полет за София. Слизаме по стълбите и мирише силно на алкохол. Викам на приятеля "някой е счупил бутилка сигурно". Слизаме долу - Батето с още двама-трима, прилично "подготвен" за полет. Мацките не го пускат, а той им обяснява "Ей моме, виждаш ли тая карта (кредитна) - ще ви купя барабар с терминала". След малко стигаме до самолета. Стюардесата стои горе на вратата и ни приветства с добре дошли.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хубави лафчета:) Развеселиха ме преди полета вдруги ден:)
11
0
 
51
 
! Отговори
adasha преди 13 години
На полет от Амстердам за Сан Франциско през нощта пилота ни забавляваше по следния начин: "Ако погледнете вдясно може да видите машината на авиокомпания ХХХ. Те се движат по-бързо от нас защото нямат проблем с горивото..."
10
1
 
18
 
! Отговори
tay преди 13 години
Невероятна статия, браво!!!:)))
9
1
 
65
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Колкото и да пипаш пакетите под седалката, всичко си е до късмет - я глуха якула, я *** без топче...
8
1
 
70
 
! Отговори
Bognostrokulum преди 13 години
ами да допълня и аз с един виц:Стюардесата към пасажерите:-Поради проблем с двигателите, се налага да се приводним аварийно насред океана. Моля онези които могат да пплуват да се наредят в колона от лявата страна до изходите. Останалите-благодарим ви че използвахте нашата авиокомпания !
7
1
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Понеже днес ще летим над вода, би трябвало да ви дам и разяснения за принудително кацане на вода. Според статистиката шансът да преживеете такова кацане е под един процент, затова днес ще си спестя гимнастиката.Стюардеса-Хаус :D
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАхаххааххахахахаха уникални са :)
5
14
 
15
 
! Отговори
цецо преди 13 години
стюардесата,стюардесата-основно задължение да държи щурвала на капитана здраво.
4
59
 
3
 
! Отговори
pi преди 13 години
За к'во въобще са си правили труда да го превеждат това?
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аууу,много черен хумор бе.
2
0
 
17
 
! Отговори
b преди 13 години
hahhahahhahaha :D
1
2
 
39
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Майтап, майтап, но как съм се друсал при кацане, само аз си знам...